Формулира (to formulate) conjugation

Macedonian
4 examples
This verb can also mean the following: phrase, word

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
формулирам
I formulate
формулираш
you formulate
формулира
he/she/it formulates
формулираме
we formulate
формулирате
you all formulate
формулираат
they formulate
Future tense
ќе формулирам
I will formulate
ќе формулираш
you will formulate
ќе формулира
he/she/it will formulate
ќе формулираме
we will formulate
ќе формулирате
you all will formulate
ќе формулираат
they will formulate
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би формулирал
I (masculine) would have formulated
би формулирала
I (feminine) would have formulated
би формулирал
you (masculine) would have formulated
би формулирала
you (feminine) would have formulated
би формулирал
he would have formulated
би формулирала
she would have formulated
би формулирало
it would have formulated
би формулирале
we would have formulated
би формулирале
you all would have formulated
би формулирале
they would have formulated
Past perfect tense
сум формулирал
I (masculine) have formulated
сум формулирала
I (feminine) have formulated
си формулирал
you (masculine) have formulated
си формулирала
you (feminine) have formulated
е формулирал
he has formulated
е формулирала
she has formulated
е формулирало
it has formulated
сме формулирале
we have formulated
сте формулирале
you all have formulated
сум формулирале
they have formulated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
формулирав
I was formulating
формулираше
you were formulating
формулираше
he/she/it was formulating
формулиравме
we were formulating
формулиравте
you all were formulating
формулираа
they were formulating
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев формулирал
I (masculine) had formulated
бев формулирала
I (feminine) had formulated
беше формулирал
you (masculine) had formulated
беше формулирала
you (feminine) had formulated
беше формулирал
he had formulated
беше формулирала
she had formulated
беше формулирало
it had formulated
бевме формулирале
we had formulated
бевте формулирале
you all had formulated
беа формулирале
they had formulated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе формулирав
I will have formulated
ќе формулираше
you will have formulated
ќе формулираше
he/she/it will have formulated
ќе формулиравме
we will have formulated
ќе формулиравте
you all will have formulated
ќе формулираа
they will have formulated
Past aorist tense
Imperative tense
-
формулирај
you formulate
-
-
формулирајте
you all formulate
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум формулирал
I (masculine) will formulate
ќе сум формулирала
I (feminine) will formulate
ќе си формулирал
you (masculine) will formulate
ќе си формулирала
you (feminine) will formulate
ќе е формулирал
he will formulate
ќе е формулирала
she will formulate
ќе е формулирало
it will formulate
ќе сме формулирале
we will formulate
ќе сте формулирале
you all will formulate
ќе сум формулирале
they will formulate
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
формулиран
formulating
формулирајќи
formulating
формулирање
formulating
формулирал
formulating
формулирала
formulating
формулирало
formulating
формулирале
formulating
formulated
formulated
formulated
formulated

Examples of формулира

Example in MacedonianTranslation in English
Доколку усното барање за информации е премногу комплицирано или премногу сеопфатно за да може да се постапува по него, службеникот треба да го посоветува конкретното лице да го формулира своето барање во пишана форма.If an oral request for information is too complicated or too comprehensive to be dealt with, the official shall advise the person concerned to formulate his demand in writing.
Доколку службеникот не може да постапи по усното барање за пристап до документите, граѓанинот се советува барањето да го формулира во писмена форма.If the official cannot comply with an oral request for access to documents, the citizen shall be advised to formulate it in writing.
Овие комитети ги сочинуваат претставници од сите земји-членки и ги користат најдобрите извори во Европа за да формулираат објективни мислења базирани врз чисто научни критериуми.These committees comprise representatives from all Member States, and use the best-available resources in Europe to formulate objective opinions based on purely scientific criteria.
Можам да ви кажам дека претседателката Тејлор и поранешниот премиер Уле Матобо се на состанок додека ние зборуваме, за да ја формулираат пост-инвазиската стратегија.I can tell you that president taylor and former prime minister ule matobo are meeting as we speak to formulate a post-invasion strategy.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'formulate':

None found.
Learning languages?