Ферментира (to ferment) conjugation

Macedonian
2 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
ферментирам
I ferment
ферментираш
you ferment
ферментира
he/she/it ferments
ферментираме
we ferment
ферментирате
you all ferment
ферментираат
they ferment
Future tense
ќе ферментирам
I will ferment
ќе ферментираш
you will ferment
ќе ферментира
he/she/it will ferment
ќе ферментираме
we will ferment
ќе ферментирате
you all will ferment
ќе ферментираат
they will ferment
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би ферментирал
I (masculine) would have fermented
би ферментирала
I (feminine) would have fermented
би ферментирал
you (masculine) would have fermented
би ферментирала
you (feminine) would have fermented
би ферментирал
he would have fermented
би ферментирала
she would have fermented
би ферментирало
it would have fermented
би ферментирале
we would have fermented
би ферментирале
you all would have fermented
би ферментирале
they would have fermented
Past perfect tense
сум ферментирал
I (masculine) have fermented
сум ферментирала
I (feminine) have fermented
си ферментирал
you (masculine) have fermented
си ферментирала
you (feminine) have fermented
е ферментирал
he has fermented
е ферментирала
she has fermented
е ферментирало
it has fermented
сме ферментирале
we have fermented
сте ферментирале
you all have fermented
сум ферментирале
they have fermented
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
ферментирав
I was fermenting
ферментираше
you were fermenting
ферментираше
he/she/it was fermenting
ферментиравме
we were fermenting
ферментиравте
you all were fermenting
ферментираа
they were fermenting
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев ферментирал
I (masculine) had fermented
бев ферментирала
I (feminine) had fermented
беше ферментирал
you (masculine) had fermented
беше ферментирала
you (feminine) had fermented
беше ферментирал
he had fermented
беше ферментирала
she had fermented
беше ферментирало
it had fermented
бевме ферментирале
we had fermented
бевте ферментирале
you all had fermented
беа ферментирале
they had fermented
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе ферментирав
I will have fermented
ќе ферментираше
you will have fermented
ќе ферментираше
he/she/it will have fermented
ќе ферментиравме
we will have fermented
ќе ферментиравте
you all will have fermented
ќе ферментираа
they will have fermented
Past aorist tense
Imperative tense
-
ферментирај
you ferment
-
-
ферментирајте
you all ferment
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум ферментирал
I (masculine) will ferment
ќе сум ферментирала
I (feminine) will ferment
ќе си ферментирал
you (masculine) will ferment
ќе си ферментирала
you (feminine) will ferment
ќе е ферментирал
he will ferment
ќе е ферментирала
she will ferment
ќе е ферментирало
it will ferment
ќе сме ферментирале
we will ferment
ќе сте ферментирале
you all will ferment
ќе сум ферментирале
they will ferment
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
ферментиран
fermenting
ферментирајќи
fermenting
ферментирање
fermenting
ферментирал
fermenting
ферментирала
fermenting
ферментирало
fermenting
ферментирале
fermenting
fermented
fermented
fermented
fermented

Examples of ферментира

Example in MacedonianTranslation in English
Бројот на години кои биле потребни да се ферментира.The number of years it took to ferment.
Тие сакаат да ги сокријат вистинските проблеми под тепихот каде што тие ќе гнојат и ферментираат.Both want to sweep real problems under the carpet where they will fester and ferment

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'ferment':

None found.
Learning languages?