Реконструира (to reconstruct) conjugation

Macedonian
13 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
реконструирам
I reconstruct
реконструираш
you reconstruct
реконструира
he/she/it reconstructs
реконструираме
we reconstruct
реконструирате
you all reconstruct
реконструираат
they reconstruct
Future tense
ќе реконструирам
I will reconstruct
ќе реконструираш
you will reconstruct
ќе реконструира
he/she/it will reconstruct
ќе реконструираме
we will reconstruct
ќе реконструирате
you all will reconstruct
ќе реконструираат
they will reconstruct
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би реконструирал
I (masculine) would have reconstructed
би реконструирала
I (feminine) would have reconstructed
би реконструирал
you (masculine) would have reconstructed
би реконструирала
you (feminine) would have reconstructed
би реконструирал
he would have reconstructed
би реконструирала
she would have reconstructed
би реконструирало
it would have reconstructed
би реконструирале
we would have reconstructed
би реконструирале
you all would have reconstructed
би реконструирале
they would have reconstructed
Past perfect tense
сум реконструирал
I (masculine) have reconstructed
сум реконструирала
I (feminine) have reconstructed
си реконструирал
you (masculine) have reconstructed
си реконструирала
you (feminine) have reconstructed
е реконструирал
he has reconstructed
е реконструирала
she has reconstructed
е реконструирало
it has reconstructed
сме реконструирале
we have reconstructed
сте реконструирале
you all have reconstructed
сум реконструирале
they have reconstructed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
реконструирав
I was reconstructing
реконструираше
you were reconstructing
реконструираше
he/she/it was reconstructing
реконструиравме
we were reconstructing
реконструиравте
you all were reconstructing
реконструираа
they were reconstructing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев реконструирал
I (masculine) had reconstructed
бев реконструирала
I (feminine) had reconstructed
беше реконструирал
you (masculine) had reconstructed
беше реконструирала
you (feminine) had reconstructed
беше реконструирал
he had reconstructed
беше реконструирала
she had reconstructed
беше реконструирало
it had reconstructed
бевме реконструирале
we had reconstructed
бевте реконструирале
you all had reconstructed
беа реконструирале
they had reconstructed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе реконструирав
I will have reconstructed
ќе реконструираше
you will have reconstructed
ќе реконструираше
he/she/it will have reconstructed
ќе реконструиравме
we will have reconstructed
ќе реконструиравте
you all will have reconstructed
ќе реконструираа
they will have reconstructed
Past aorist tense
Imperative tense
-
реконструирај
you reconstruct
-
-
реконструирајте
you all reconstruct
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум реконструирал
I (masculine) will reconstruct
ќе сум реконструирала
I (feminine) will reconstruct
ќе си реконструирал
you (masculine) will reconstruct
ќе си реконструирала
you (feminine) will reconstruct
ќе е реконструирал
he will reconstruct
ќе е реконструирала
she will reconstruct
ќе е реконструирало
it will reconstruct
ќе сме реконструирале
we will reconstruct
ќе сте реконструирале
you all will reconstruct
ќе сум реконструирале
they will reconstruct
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
реконструиран
reconstructing
реконструирајќи
reconstructing
реконструирање
reconstructing
реконструирал
reconstructing
реконструирала
reconstructing
реконструирало
reconstructing
реконструирале
reconstructing
reconstructed
reconstructed
reconstructed
reconstructed

Examples of реконструира

Example in MacedonianTranslation in English
Мора инвеститорот што ќе го реконструира објектот да ја знае суштината и што ГТЦ значи за граѓаните.The investor who will reconstruct the facility has to know the essence and what does GTC means to the citizens.
и Форензички ќе го реконструира она што можеби било лицето на НеФертити.and forensically reconstruct what may be the face of Nefertiti.
И во тој процес создаден за нас, една многу, многу корисна конструкција успева да ја реконструира земјата која најпрво ја уништивме.And in the process created for ourselves some very very lucrative construction deals... had to reconstruct a country that we'd essentially just destroyed.
Таа проучува фрагменти и реконструира оригинали за неколку часа.Examines fragments and reconstructs originals within a couple of hours of supercomputing.
Ќе го реконструирам злосторот.Now, Iet me reconstruct the crime.
Моравме целосно да ти го реконструираме лицето.We have to completely reconstruct your face.
Треба да ја реконструираме Библијата.We need to reconstruct the bible.
Библијата некако се, уништила и сакаме да ги повикаме сите од листата да пробаме да ја реконструираме.The bible kinda got ruined, so we wanna call everyone on the list and try to reconstruct it.
Моравме во целост да го реконструираме твоето лице.We had to completely reconstruct your face.
Одржавме консултација и работевме со часови, за да ве реконструираме најдобро што можеме.We held consultation and we worked for hours to reconstruct you the best we could.
Атендоф 1999, Српската армија го напушти Косово, чистејќи им го патот на мулти- националните сили чија основна задача беше да го задржат мирот, да ја реконструираат покраината и да ги разоружаат локалните герилци.At the end of 1999, the Serbian Army abandoned the Balkan Province of Kosovo, clearing the way for multi-national forces whose primary objective was to keep the peace, reconstruct the province and disarm the local guerrillas.
Српската армија го напушти Косово, чистејќи им го патот на мулти- националните сили чија основна задача беше да го задржат мирот, реконструираат покраината и да ги разоружаат локалните герилци.the Serbian Army abandoned the Balkan Province of Kosovo, clearing the way for multi-national forces whose primary objective was to keep the peace, reconstruct the province and disarm the local guerrillas.
Форензички да го реконструираат лицето на Дамата Х.From them, scientists will attempt to forensically reconstruct Lady X's face.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'reconstruct':

None found.
Learning languages?