Избие (to erupt) conjugation

Macedonian
6 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
избијам
I erupt
избиеш
you erupt
избие
he/she/it erupts
избиеме
we erupt
избиете
you all erupt
избијат
they erupt
Future tense
ќе избијам
I will erupt
ќе избиеш
you will erupt
ќе избие
he/she/it will erupt
ќе избиеме
we will erupt
ќе избиете
you all will erupt
ќе избијат
they will erupt
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би избил
I (masculine) would have erupted
би избила
I (feminine) would have erupted
би избил
you (masculine) would have erupted
би избила
you (feminine) would have erupted
би избил
he would have erupted
би избила
she would have erupted
би избило
it would have erupted
би избиле
we would have erupted
би избиле
you all would have erupted
би избиле
they would have erupted
Past perfect tense
сум избил
I (masculine) have erupted
сум избила
I (feminine) have erupted
си избил
you (masculine) have erupted
си избила
you (feminine) have erupted
е избил
he has erupted
е избила
she has erupted
е избило
it has erupted
сме избиле
we have erupted
сте избиле
you all have erupted
сум избиле
they have erupted
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
избиев
I was erupting
избиеше
you were erupting
избиеше
he/she/it was erupting
избиевме
we were erupting
избиевте
you all were erupting
избиеја
they were erupting
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев избил
I (masculine) had erupted
бев избила
I (feminine) had erupted
беше избил
you (masculine) had erupted
беше избила
you (feminine) had erupted
беше избил
he had erupted
беше избила
she had erupted
беше избило
it had erupted
бевме избиле
we had erupted
бевте избиле
you all had erupted
беа избиле
they had erupted
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе избиев
I will have erupted
ќе избиеше
you will have erupted
ќе избиеше
he/she/it will have erupted
ќе избиевме
we will have erupted
ќе избиевте
you all will have erupted
ќе избиеја
they will have erupted
Past aorist tense
избив
I erupted
изби
you erupted
изби
he/she/it erupted
избивме
we erupted
избивте
you all erupted
избија
they erupted
Imperative tense
-
избиј
you erupt
-
-
избијте
you all erupt
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум избиел
I (masculine) will erupt
ќе сум избиела
I (feminine) will erupt
ќе си избиел
you (masculine) will erupt
ќе си избиела
you (feminine) will erupt
ќе е избиел
he will erupt
ќе е избиела
she will erupt
ќе е избиело
it will erupt
ќе сме избиеле
we will erupt
ќе сте избиеле
you all will erupt
ќе сум избиеле
they will erupt
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
избиен
erupting
erupting
erupting
избиел
erupting
избиела
erupting
избиело
erupting
избиеле
erupting
избил
erupted
избила
erupted
избило
erupted
избиле
erupted

Examples of избие

Example in MacedonianTranslation in English
А ако избие ерупција, тогаш постои голема веројатност дека тоа ќе биде ерупција со умерен интензитет. Тоа не е доволно Рик. Ако постои и најмала можност за таков настан, сакам да знам што тоа значи.And if there is an eruption then there is a good possibility that it's going to be a moderate one.
Дозволивте да ве заплаши видео игричка. Само затоа што доле има многу магма, не значи дека ќе избие целата. Големите комори можат да предизвикаат големи ерупции, но можат и мали.If we have a reservoir of melt down there that's larger than 1 25 cubic kilometres then this model is telling us that even a moderate eruption near Norris could destabilise the rest of the chamber and trigger a...
Блогерите размислуваат на оваа тема; од шпекулации дека наскоро можеби ќе имаме паркинг служба во бакалниците, до гласини дека мрежата од „паркирачи“ се дел од една маскирана војска поврзана со некоја секташка партија која се подготвува за какви било конфронтации кои би можеле да избијат.Bloggers are reflecting on this topic; from speculation that we may soon have valet service at grocery shops to rumors that the network of valets are part of a militia in disguise linked to some sectarian party and getting ready for any confrontations that may erupt.
Насилство изби вечерва во центарот на градот, трет инцидент...Violence erupted in the city center tonight.
Неколку од мејловите што ги примив од Бејрут денес ме информираа дека избила или започнала “граѓанска војна” во Либан.Several of the emails I received from Beirut today informed me that "civil war" has erupted or started in Lebanon.
Сведоци во Техеран изјавија дека протестите избиле во саботата помеѓу иранските сили на безбедност и демонстрантите кои биле собрани на клучните места за да ја одбележат првата годишнина од оспорените претседателски избори.Witnesses in Tehran said scattered clashes erupted on Saturday between Iran's security forces and demonstrators gathering at key sites to mark the first anniversary of a contested presidential election.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

добие
get
забие
plunge
избира
choose
изебе
fuck
изеде
eat
измие
wash
испие
drink
набие
drive into
одбие
reject
побие
refute

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

затрудни
get pregnant
зачисти
clean slightly
звучи
sound
зглоби
articulate
зимува
go for a winter vacation
ѕирне
take a peek
избања
bathe
избере
choose
избира
choose
изговори
pronounce

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'erupt':

None found.
Learning languages?