Vij (to arrive) conjugation

Albanian
98 examples

Conjugation of eiti

Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present tense
vij
I arrive
vjen
you arrive
vjen
he/she/it arrives
vijmë
we arrive
vini
you all arrive
vijnë
they arrive
Past tense
erdha
I arrived
erdhe
you arrived
erdhi
he/she/it arrived
erdhëm
we arrived
erdhët
you all arrived
erdhën
they arrived
Future tense
do të vij
I will arrive
do të vish
you will arrive
do të vijë
he/she/it will arrive
do të vijmë
we will arrive
do të vini
you all will arrive
do të vijnë
they will arrive
Imperative tense
-
eja
you arrive
-
-
ejani
you all arrive
-
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present imperfect tense
vija
I was arriving
vije
you were arriving
vinte
he/she/it was arriving
vinim
we were arriving
vinit
you all were arriving
vinin
they were arriving
Past perfect tense
kam ardhur
I have arrived
ke ardhur
you have arrived
ka ardhur
he/she/it has arrived
kemi ardhur
we have arrived
keni ardhur
you all have arrived
kanë ardhur
they have arrived
Past pluperfect tense
pata ardhur
I had arrived
pate ardhur
you had arrived
pati ardhur
he/she/it had arrived
patëm ardhur
we had arrived
patët ardhur
you all had arrived
patën ardhur
they had arrived
Future perfect tense
do të kem ardhur
I will have arrived
do të kesh ardhur
you will have arrived
do të ketë ardhur
he/she/it will have arrived
do të kemi ardhur
we will have arrived
do të keni ardhur
you all will have arrived
do të kenë ardhur
they will have arrived
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Subjunctive present tense
të vij
I arrive
të vish
you arrive
të vijë
he/she/it arrive
të vijmë
we arrive
të vini
you all arrive
të vijnë
they arrive
Subjunctive past tense
të vija
I arrive
të vije
you arrive
të vinte
he/she/it arrive
të vinim
we arrive
të vinit
you all arrive
të vinin
they arrive
Subjunctive past perfect tense
të kem ardhur
I have arrived
të kesh ardhur
you have arrived
të ketë ardhur
he/she/it have arrived
të kemi ardhur
we have arrived
të keni ardhur
you all have arrived
të kenë ardhur
they have arrived
Subjunctive past pluperfect tense
të kisha ardhur
I have arrived
të kishe ardhur
you have arrived
të kishte ardhur
he/she/it have arrived
të kishim ardhur
we have arrived
të kishit ardhur
you all have arrived
të kishin ardhur
they have arrived
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Conditional present tense
do të vija
I would arrive
do të vije
you would arrive
do të vinte
he/she/it would arrive
do të vinim
we would arrive
do të vinit
you all would arrive
do të vinin
they would arrive
Conditional past perfect tense
do të kisha ardhur
I would have arrived
do të kishe ardhur
you would have arrived
do të kishte ardhur
he/she/it would have arrived
do të kishim ardhur
we would have arrived
do të kishit ardhur
you all would have arrived
do të kishin ardhur
they would have arrived
Optative present tense
ardhsha
I may arrive
ardhsh
you may arrive
ardhtë
he/she/it may arrive
ardhshim
we may arrive
ardhshit
you all may arrive
ardhshin
they may arrive
Optative past perfect tense
paça ardhur
I may have arrived
paç ardhur
you may have arrived
pastë ardhur
he/she/it may have arrived
paçim ardhur
we may have arrived
paçit ardhur
you all may have arrived
paçin ardhur
they may have arrived
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Admirative present tense
ardhkam
I (apparently) arrive
ardhke
you (apparently) arrive
ardhka
he/she/it (apparently) arrives
ardhkemi
we (apparently) arrive
ardhkeni
you all (apparently) arrive
ardhkan
they (apparently) arrive
Admirative past tense
ardhkësha
I (apparently) arrived
ardhkëshe
you (apparently) arrived
ardhkësh
he/she/it (apparently) arrived
ardhkëshim
we (apparently) arrived
ardhkëshit
you all (apparently) arrived
ardhkëshin
they (apparently) arrived
Admirative past perfect tense
paskam ardhur
I (apparently) have arrived
paske ardhur
you (apparently) have arrived
paska ardhur
he/she/it (apparently) has arrived
paskemi ardhur
we (apparently) have arrived
paskeni ardhur
you all (apparently) have arrived
paskan ardhur
they (apparently) have arrived
Admirative pluperfect tense
paskësha ardhur
I (apparently) had arrived
paskëshe ardhur
you (apparently) had arrived
paskësh ardhur
he/she/it (apparently) had arrived
paskëshim ardhur
we (apparently) had arrived
paskëshit ardhur
you all (apparently) had arrived
paskëshin ardhur
they (apparently) had arrived
participle
gerund present
gerund past
Other
ardhur
arrived
duke ardhur
arriving
duke pasë ardhur
having arrived

Examples of vij

Example in AlbanianTranslation in English
Mos harro t'ia përkujtosh babait kur të arrij... ...duhet të vij poshtë dhe të firmos disa gjëra.Don't forget to remind your dad, when he arrives... ...he must come down and sign a couple of things.
Mos harro t'ia përkujtosh babait kur të arrij duhet të vij poshtë dhe të firmos disa gjëra.Don't forget to remind your dad when he arrives... that he has to come down and sign a couple of things. kevin: Thank you.
Të thërras porsa të vij.I'll call you as soon as I arrive.
Mbaji të zënë derisa të vij unë.Keep them happy until I arrive.
Kur të vij në mëngjes, s'dua ta shoh më Padin.When I arrive in the morning, the Paddy will be gone.
Guvernatori Hu po vjen!Commander Hou arrives.
Ajo po vjen, zotërues.She's arrived.
Nje dite, nje anije vjen nga Lonra me furnizime por nuk kishte njeri per furnizime... te gjithe ishin zhdukur.One day, he arrived at the ship from London to stock but had no one to give them? in... because there was none.
Dr. Manhatan vjen këtu dhe asnjeri nuk më thotë mua.Dr. Manhattan arrives and no one thinks to tell me. He just-
Më vjen mirë që keni arritur sigurtë.I am glad you are safely arrived.
Do lajmërojm sherifit që po vini 20 minuta më herët.The sheriff will be told you're coming 20 minutes before you're scheduled to arrive.
Hej, të vetmen gjë që do të çoj në shtëpi janë shënimet për prindërit e mi, dhe ato që nuk do të vijnë janë nisur tashmë.Hey, the only thing I bring home are notes to my parents, and those do not arrive the way that they left.
Çdo javë vijnë refugjatë që kërkojnë mbrojtje nga unë. Shumica vijnë gjithë gjak, sakat ose të djegur se njerëzit e Rezusit.Every week, more refugees arrive seeking my protection, most of them covered in blood, crippled or burnt by rhesus' men.
Kur të më vijnë momentet e fundit mendimi im i fundit do të jetë për këtë popull, "dhe veçanërisht për ju."If my last hour arrives beneath other skies, my last thought will be for this people, and especially for you."
Prindërit e saj do vijnë nga Italia me fluturimin 449 nesër në 15.20.Her parents arrive on Italy's flight 449 tomorrow afternoon at 3.20 p.m.
Më mirë fshihu edhe ti , sepse po vijnë gjuajtësit.better get out of he e.Stockholm to arrive.
-Të dal ashtu siç erdha.To leave when I arrived.
Pastaj erdha këku dhe ti nuk kishe ardhur akoma.Then I arrived and you still weren't here.
Kam frike kur erdha pashe trupa dhe gjak gjithandej.I'm afraid when I arrived I saw corpses and blood everywhere.
Dita që erdha duket shumë si sot.The day I arrived looks a lot like today.
Ishte zhytur në bisedë me konsuj kur erdha unë.He was in conference with the consularis when I arrived.
Ishe e butë si shkëmbi kur erdhe si nuse, a nuk ishe?You were smooth as stone when you arrived as a bride, weren't youc
Njerëzit janë të gëzuar që erdhe.People are happy that you've arrived.
Të kujtohet kur erdhe në këtë qytet dhe une të ofrova ndihmë?Remember when you arrived in this country?
Unë sapo u ktheva nga Barcelona dhe erdhe të më vizitosh në punë, në pastrim kimik.I'd just arrived in Barcelona, and you visited me at work, the dry cleaner's.
Masshkatërraton, erdhi momenti: beteja jonë finale.Carnage Destructicus, the moment has arrived, our final battle!
Sot ne mengjes, nje liste erdhi ne shtab.Thismorning, a Iist arrivedat headquarters.
Furgoni erdhi më në fund.Hey, the wagon finally arrived.
Shef, erdhi dikush.Chief, someone has arrived.
- E morëyt pakon. - Po, zonjë, sapo erdhi./- You've received the package. /- Yes, ma'am, it just arrived.
Mire, vendos tavolinën, ne erdhëm për darke.Well, put the table, we arrived for dinner.
Sapo erdhëm.We have just arrived.
Ne e dëgjuam derën të mbyllej kur erdhëm.We heard the door lock as we arrived.
Për herë të parë ndodhi pak ditë pasi erdhëm ne.It first happened a few days after I arrived.
Sapo erdhët sot?Just arrived today?
Nuk ju besoja asnjë fjalë atë çfarë thatë në telefon. Por megjithatë erdhët.I do not believe what you said on the phone And yet arrived
Mënyra sesi erdhët në shtëpinë time... mund të mendohet si vullnet i Zotit.When the two of you arrived at my home as you did... ...others might call it God's will.
Mënyra sesi erdhët në shtëpinë time, mund të mendohet si vullnet i Zotit.When the two of you arrived at my home as you did others might call it God's will.
Njerëzit e Lok-ut... erdhën në Guangzhou me të.Lok's man... ...arrived in Guangzhou with it.
Spanjollët erdhën me armët në duar që të tregojnë se kush është Shefi.The Spaniards arrived, guns blazing, determined to prove who was boss.
Zotëri, Albionët erdhën, si dhe Keltët, Jutët dhe Saksonët.- The Angles have arrived, my lord... - [Duck Quacking] As well as the Celts, my fellow Jutes and the Saxons.
Veq sa erdhën, janë shumë injorantëThey just arrived, they're ignorant
Është konfirmuar që nga departamenti për bomba erdhën në vend të ngjarjes dhe skuadra speciale është në rrugë ka kulmi i hotelit Roosevelt.I can now confirm that the bomb squad has just arrived on the scene and tactical units are on their way up to the roof of the Roosevelt Hotel.
Nesër mbrëma, do të vijë një anije nga Murmanski te vendi ankorimit.Tomorrow night, a ship from Murmansk... will arrive in the front berth.
"Nesër do të vijë një divizion komandues, për të inspektuar zonën"."Tomorrow the division commander will arrive to make an inspection ofthe line".
Batleri mbretëror, madhëria e tij Eunuku Li... do të vijë këtu më 15 gusht.Royal butler, His Excellency Eunuch Liu... ...will arrive here on August 15th.
Gjyqtari do të vijë nesër, shumë më para se mysafirët e tu, që të sigurohet që përgatitjet janë në lartësinë e duhur.The magistrate will arrive tomorrow well in advance of his guests, to ensure that preparations are to his standards.
Edhe 1,000 robër amerikan do të vijnë nga Ardenet ... gjatë fundjavës.1 ,OOO American prisoners from the Ardennes will arrive over the weekend,
Mendova se do të vinit nesër.I thought you were arriving tomorrow.
Por ato ishin te sapoardhura, gra te tjera vinin gjate gjithe kohes.But they were new arrivals, new women were arriving all the time.
Supozoj se dhëndri ka ardhur.Ah. I gather the groom has arrived.
Ndriquesja ka ardhur E përsëris, Ndriquesja ka ardhurFlashlight has arrived. I say again, Flashlight has arrived.
Bevansi më informoi se i ftuari i fundit ka ardhur.Bevans has informed me that the last guest has arrived.
Cooper ka ardhur, zonja dhe zotëri.Cooper has arrived, ladies and gentleman.
Djalli ka ardhur.The devil has arrived.
Të gjitha anijet e tjera kanë ardhur te Zjarri por humba kontaktet e to.All the other ships are out of warp sir and have arrived at Vulcan, but we seem to have lost all contact.
Ushtarët kanë ardhur!Soldiers have arrived!
-Zoti Bishop, kanë ardhur gjuetarët e thesareve.- Mr Bishop, the bounty hunters have arrived.
"Me mijëra të rinj kanë ardhur këtu të mbledhur nga më shumë se 8OO organizata anti-globale. "Tens of thousands of young people have arrived here, gathered by over 800 anti-globalization organizations.
Mos harro t'ia përkujtosh babait kur të arrij... ...duhet të vij poshtë dhe të firmos disa gjëra.Don't forget to remind your dad, when he arrives... ...he must come down and sign a couple of things.
Mos harro t'ia përkujtosh babait kur të arrij duhet të vij poshtë dhe të firmos disa gjëra.Don't forget to remind your dad when he arrives... that he has to come down and sign a couple of things. kevin: Thank you.
Të thërras porsa të vij.I'll call you as soon as I arrive.
Mbaji të zënë derisa të vij unë.Keep them happy until I arrive.
Kur të vij në mëngjes, s'dua ta shoh më Padin.When I arrive in the morning, the Paddy will be gone.
Edhe pse shoh të vish, do një dhuratë në pritje...Although I see you arrive with unexpected gift...
Mund të japësh një koncert kur të vish.You can play a concert when you arrive.
Dua që në vendngjarje të vijë zjarrfikësi.Glad to have the fire marshal arrive on the scene.
- Sepse është vonë dhe është natë, dhe përbindëshi mund të vijë nga momenti në moment.- Because it's late and its dark, and monster could arrive at any moment.
Nesër mbrëma, do të vijë një anije nga Murmanski te vendi ankorimit.Tomorrow night, a ship from Murmansk... will arrive in the front berth.
Do mbrojmë vezët. Prisni derisa të vijë dhelpra.We're going to protect our little egg, move it out of the henhouse, then we're going to wait for that goddamn fox to arrive.
Jo, jo, jo, të siguroj që sapo të vijë Xhema do t'i flasë në mënyrë të prerë, dhe...No, no, no, I assure you that as soon as Gemma arrives I have every intention of giving her a very firm talking-to, and l...
Hej, të vetmen gjë që do të çoj në shtëpi janë shënimet për prindërit e mi, dhe ato që nuk do të vijnë janë nisur tashmë.Hey, the only thing I bring home are notes to my parents, and those do not arrive the way that they left.
Trupat do të vijnë shpejt në fshatin tonë.Troops will soon arrive at our village.
Për fat të mirë, pavarsisht nga zhdukja e Agjentes Maliki... .. siç duket subjektet e testeve vazhdojnë të vijnë sipas planeve.Fortunately, despite Agent Malik's disappearance, it appears our test subjects will still arrive on schedule.
Edhe 1,000 robër amerikan do të vijnë nga Ardenet ... gjatë fundjavës.1 ,OOO American prisoners from the Ardennes will arrive over the weekend,
I thashë që do t'i njoftoja kur të vija por nuk i kam njoftuar akoma.I told them I'd let them know when I arrived but I've been putting off calling.
Keni më pak para nga sa keni shpenzuar, para se të vija, drejt?What is the value that they had used before I arrived, right?
Ka qëndruar te ai apartament para se të vija, prandaj se kam takuar.She was in the apartment before I arrived, yes, so we've never met.
Ç'mendon për rreshtin e katërt... që Fasheja e fshiu para të vije?So, what do you think about the fourth line of text... ...Fache wiped clean before you arrived?
Nuk pritëm se do arrije të vije... para se Elisia të mbaronte me Spartakun.We appear to have arrived to before Ilithyia's finished with Spartacus.
Po përpiqesha ta rregulloja vendin para se të vije.I was trying to get the place shipshape before you arrived.
Më fal, Likinia. Nuk pritëm se do arrije të vije... para se Elisia të mbaronte me Spartakun.Apologies, Licinia we appear to have arrived to before Ilithyia's finished with Spartacus.
por ndihma nuk vonoi të vinte.but help soon arrived.
Vetëm puthja e dashurisë së vërtetë, do të heqte mallkimin. Kështu Fiona priste në një kullë, e burgosur nga një dragua, deri në ditën kur dashuria e vërtetë të vinte.So Fiona waited in a tower guarded by a dragon until the day when true love would arrive.
Kështu Fiona priste në një kullë, e burgosur nga një dragua, deri në ditën kur dashuria e vërtetë të vinte.So Fiona waited in a tower, guarded by a dragon, until the day when her true love would arrive.
Duhet të vinte një ngarkesë në Berth 21 brenda dy ditësh.A shipment was scheduled to arrive at Berth 21 in two days.
Pashë se kisha gjobitur të njëjtën makinë, dy ditë para se të vinte znj Solanders në Paris, ashtu si pretendon ajo!I became aware that I had given a ticket to the same car two days before Miss Solandres claimed she arrived in Paris.
Askush... nuk ju detyroj që të vinit. Nuk jeni të mirëpritur këtu.-You, gentlemen, have arrived here on your own legs.
Për sigurinë tuaj. E dije që do të vinin?I'm afraid the police arrived more quickly than I anticipated.
Me ne fund, ne kemi ardhur në barkun e bishës.At long last, we've arrived at he belly of the beast.
Duhet ta shohesh trenin qe ka ardhur nga Pakistani.You have to see the train which had arrived from Pakistan.
Supozoj se dhëndri ka ardhur.Ah. I gather the groom has arrived.
Të gjithë kanë ardhur.- They have all arrived.
Nje planet me nje hene, ne gjendje te beje te mundur jeten. Dhe qe ne mund te kemi ardhur prej andej ne origjine.Just one planet with the moon, capable of sustaining life, and we arrived there this morning.
Ekipi i ri, është duke ardhur rrugës për këtu.The new team should be arriving.
Kalin e Tërbuar dhe Jumbo duke ardhur.Crazy Horse and Jumbo arriving.
- Ministri i mbrojtjes është duke ardhur.- SecDef is arriving now.
Pas mesazhit të Saimonit ata duhet të jenë duke ardhur tani.After Simon's message, they should be arriving nigh on now.

More Albanian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

bëj
do
daj
divide
laj
wash
qaj
cry
qij
cut

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

dërgoj
send
skllavëroj
enslave
sodomizoj
sodomize
sulmoj
attack
shpirtëroj
animate
shuaj
erase
vazhdoj
continue
veçoj
isolate
put
votoj
vote

Other Albanian verbs with the meaning similar to 'arrive':

None found.
Learning languages?