Сети (to sense) conjugation

Macedonian
4 examples
This verb can also mean the following: detect

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
сетам
I sense
сетиш
you sense
сети
he/she/it senses
сетиме
we sense
сетите
you all sense
сетат
they sense
Future tense
ќе сетам
I will sense
ќе сетиш
you will sense
ќе сети
he/she/it will sense
ќе сетиме
we will sense
ќе сетите
you all will sense
ќе сетат
they will sense
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би сетил
I (masculine) would have sensed
би сетила
I (feminine) would have sensed
би сетил
you (masculine) would have sensed
би сетила
you (feminine) would have sensed
би сетил
he would have sensed
би сетила
she would have sensed
би сетило
it would have sensed
би сетиле
we would have sensed
би сетиле
you all would have sensed
би сетиле
they would have sensed
Past perfect tense
сум сетил
I (masculine) have sensed
сум сетила
I (feminine) have sensed
си сетил
you (masculine) have sensed
си сетила
you (feminine) have sensed
е сетил
he has sensed
е сетила
she has sensed
е сетило
it has sensed
сме сетиле
we have sensed
сте сетиле
you all have sensed
сум сетиле
they have sensed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
сетев
I was sensing
сетеше
you were sensing
сетеше
he/she/it was sensing
сетевме
we were sensing
сетевте
you all were sensing
сетеа
they were sensing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев сетил
I (masculine) had sensed
бев сетила
I (feminine) had sensed
беше сетил
you (masculine) had sensed
беше сетила
you (feminine) had sensed
беше сетил
he had sensed
беше сетила
she had sensed
беше сетило
it had sensed
бевме сетиле
we had sensed
бевте сетиле
you all had sensed
беа сетиле
they had sensed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе сетев
I will have sensed
ќе сетеше
you will have sensed
ќе сетеше
he/she/it will have sensed
ќе сетевме
we will have sensed
ќе сетевте
you all will have sensed
ќе сетеа
they will have sensed
Past aorist tense
сетив
I sensed
сети
you sensed
сети
he/she/it sensed
сетивме
we sensed
сетивте
you all sensed
сетија
they sensed
Imperative tense
-
сети
you sense
-
-
сетете
you all sense
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум сетел
I (masculine) will sense
ќе сум сетела
I (feminine) will sense
ќе си сетел
you (masculine) will sense
ќе си сетела
you (feminine) will sense
ќе е сетел
he will sense
ќе е сетела
she will sense
ќе е сетело
it will sense
ќе сме сетеле
we will sense
ќе сте сетеле
you all will sense
ќе сум сетеле
they will sense
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
сетен
sensing
sensing
sensing
сетел
sensing
сетела
sensing
сетело
sensing
сетеле
sensing
сетил
sensed
сетила
sensed
сетило
sensed
сетиле
sensed

Examples of сети

Example in MacedonianTranslation in English
Ако почувствуваш дека те откриле, само сети се на зборот "пердув. "You sense they're onto you, just remember the word is "feather. "
Само да се сетиш како било кога сите работи имале смисла?Just to remember how it was like when things made sense?
Во оваа епоха на глобално затоплување и исчезнување на животинските видови, некој можеби размислува дека ние – луѓето, некогаш ќе се вразумиме и ќе се сетиме да ги преиспитаме нашите дела.In this era of global warming and dwindling animal species, one would think that we humans would come to our senses and rethink our actions.
Требало е да се затвори црноморскиот трговски пат, за да се сетат да помогнат.Genoeses needed their trade route... ...to be blocked to come to their senses.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

вети
promise
врти
turn
кити
decorate
лути
anger
пати
suffer
сади
plant
седи
sit
сели
move
сере
defecate
сече
cut
сони
dream
спои
combine
стои
stand
суди
judge
суши
dry

Similar but longer

насети
sense
осети
feel
посети
visit
свети
shine

Random

се причинува
seem as if
се развие
develop
се размавта
in a frenzied manner
се расчита
start reading with enthusiasm
се слага
agree
се сокрие
hide
седи
sit
сере
defecate
сече
cut
слика
paint

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'sense':

None found.
Learning languages?