Пази (to watch) conjugation

Macedonian
34 examples
This verb can also mean the following: take care of, keep, be, be careful, take heed, take heed of

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
пазам
I watch
пазиш
you watch
пази
he/she/it watches
пазиме
we watch
пазите
you all watch
пазат
they watch
Future tense
ќе пазам
I will watch
ќе пазиш
you will watch
ќе пази
he/she/it will watch
ќе пазиме
we will watch
ќе пазите
you all will watch
ќе пазат
they will watch
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би пазел
I (masculine) would have watched
би пазела
I (feminine) would have watched
би пазел
you (masculine) would have watched
би пазела
you (feminine) would have watched
би пазел
he would have watched
би пазела
she would have watched
би пазело
it would have watched
би пазеле
we would have watched
би пазеле
you all would have watched
би пазеле
they would have watched
Past perfect tense
сум пазел
I (masculine) have watched
сум пазела
I (feminine) have watched
си пазел
you (masculine) have watched
си пазела
you (feminine) have watched
е пазел
he has watched
е пазела
she has watched
е пазело
it has watched
сме пазеле
we have watched
сте пазеле
you all have watched
сум пазеле
they have watched
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
пазев
I was watching
пазеше
you were watching
пазеше
he/she/it was watching
пазевме
we were watching
пазевте
you all were watching
пазеа
they were watching
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев пазел
I (masculine) had watched
бев пазела
I (feminine) had watched
беше пазел
you (masculine) had watched
беше пазела
you (feminine) had watched
беше пазел
he had watched
беше пазела
she had watched
беше пазело
it had watched
бевме пазеле
we had watched
бевте пазеле
you all had watched
беа пазеле
they had watched
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе пазев
I will have watched
ќе пазеше
you will have watched
ќе пазеше
he/she/it will have watched
ќе пазевме
we will have watched
ќе пазевте
you all will have watched
ќе пазеа
they will have watched
Past aorist tense
Imperative tense
-
пази
you watch
-
-
пазете
you all watch
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум пазел
I (masculine) will watch
ќе сум пазела
I (feminine) will watch
ќе си пазел
you (masculine) will watch
ќе си пазела
you (feminine) will watch
ќе е пазел
he will watch
ќе е пазела
she will watch
ќе е пазело
it will watch
ќе сме пазеле
we will watch
ќе сте пазеле
you all will watch
ќе сум пазеле
they will watch
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
пазен
watching
пазејќи
watching
пазење
watching
пазел
watching
пазела
watching
пазело
watching
пазеле
watching
watched
watched
watched
watched

Examples of пази

Example in MacedonianTranslation in English
Филип пази!Phillip, watch out!
Ти пази.You keep watch.
И пази на влегувањето, малку е потскокнувачко.MARTY: And watch that re-entry. It's a little bumpy.
Марти, пази!Marty, watch out !
Татко ти би мозел да ме фати како не работам... ...а Мак сака да пазам на тебе.Your father could be catching some static... ...and Mac wants me to watch your back.
Треба само да го пазам?-All I get to do is watch the guy?
- Не можам да бидам тука да те пазам цело време.-I can't be here to watch you all the time.
Те пазам.I'm watching you.
Не се грижете, ќе пазам на него.Don't worry. I'll watch out for him!
Ти реков да пазиш, ковачу.I told you to watch your back, smithy.
Ти рече да пазиш на него.She told you to watch him. Oh, who cares ?
Мислев дека ќе ја пазиш!- I thought you were gonna watch her ! - Me ? You were gonna watch her !
Ти требаше да ја пазиш!- I thought you were gonna watch her !
Како легален советник на ова студио... ... јас те советувам да пазиш на тоа што зборуваш.As legal counsel for this studio... ...I strongly advise you to watch what you say.
Кој ја сликаше оваа слика? -Врз основа на тоа што си преземал на себе да пазиш на нашите интереси надвор, ние преземавме на себе да пазиме на твоите. -Што реши сега?Since you took it upon yourself to have people watch our interests on the outside, 00:24:13,068 -->00:24:17,194 we took it upon ourselves to have some people watching yours.
Да, ќе го гледаме видеото, и во исто време ќе го пазиме и него.Yeah, we'll watch the video, and we'll keep an eye on him at the same time.
Ќе пазиме на вас од висина.We will be watching out for you from above!
Јас и ти ќе пазиме.You and I will keep watching.
Ако се пазиме, ако се погрижиме да не му фрлиме некоја коска, никогаш нема да направи случај.We watch our backs, make sure we don't throw him any bones, he'll never make a case.
Подобро е да се пазите.You better watch your back.
Морате да пазите да не ви се заплетка во косата.You gotta watch that. It's gonna get caught in your hair.
И ќе ми биде многу полесно ако таму пазите еден на друг.And I'll feel safer knowing you're both out there, watching each other's backs.
Морам да ве замолам да пазите што зборувате.– I'm warning you to watch your comments!
Дали ќе ми го пазите грбот?Are you clowns watching my back?
Девојко тука се твоите тетки и стрини да те пазат!Listen, girl. You have us, your aunts, to watch o'er you!
Ајде, оди најди ги твоите колеги и кажи им да се пазат.Go, see to your friends and tell them to watch their backs.
Знае повеќе, отколку што може да докаже. Но сега засега само ќе пазат на тебе.She knows more than she can prove... but they're going to be watching you from now on.
Испадна дека сум само тип од шумата кој имаше среќа да ги има овие пријатели за да му го пазат грбот.Turns out I'm just a guy from the woods who was lucky enough to have these great friends to watch my back.
Знае повеќе, отколку што може да докаже. Но сега засега само ќе пазат на тебе. А луѓето од клубот?[ Goldstein ] She knows more than she can prove, but they're going to be watching you from now on.
Вие пазете го нивото.You guys watch the deck.
Ако биде натерана во ќош ќе гребе и ќе каса, затоа пазете.She will spit and bite if cornered, so you should watch it.
Еј пазете!Hey, watch it.
Не заборавајте,пазете се од обоените?Don't forget, you watch out for them darkies, eh?
Момци пазете го подот, доброGuys, watch the floor, all right, please?

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

вози
drive
гази
step on
лази
creep
мрзи
be
паѓа
fall
пали
ignite
папа
eat
пати
suffer
прди
fart
пржи
fry
пуши
smoke

Similar but longer

погази
violate
порази
defeat

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'watch':

None found.
Learning languages?