Личи (to resemble) conjugation

Macedonian
15 examples
This verb can also mean the following: look like, seem, appear, look

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
личам
I resemble
личиш
you resemble
личи
he/she/it resembles
личиме
we resemble
личите
you all resemble
личат
they resemble
Future tense
ќе личам
I will resemble
ќе личиш
you will resemble
ќе личи
he/she/it will resemble
ќе личиме
we will resemble
ќе личите
you all will resemble
ќе личат
they will resemble
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би личел
I (masculine) would have resembled
би личела
I (feminine) would have resembled
би личел
you (masculine) would have resembled
би личела
you (feminine) would have resembled
би личел
he would have resembled
би личела
she would have resembled
би личело
it would have resembled
би личеле
we would have resembled
би личеле
you all would have resembled
би личеле
they would have resembled
Past perfect tense
сум личел
I (masculine) have resembled
сум личела
I (feminine) have resembled
си личел
you (masculine) have resembled
си личела
you (feminine) have resembled
е личел
he has resembled
е личела
she has resembled
е личело
it has resembled
сме личеле
we have resembled
сте личеле
you all have resembled
сум личеле
they have resembled
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
личев
I was resembling
личеше
you were resembling
личеше
he/she/it was resembling
личевме
we were resembling
личевте
you all were resembling
личеа
they were resembling
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев личел
I (masculine) had resembled
бев личела
I (feminine) had resembled
беше личел
you (masculine) had resembled
беше личела
you (feminine) had resembled
беше личел
he had resembled
беше личела
she had resembled
беше личело
it had resembled
бевме личеле
we had resembled
бевте личеле
you all had resembled
беа личеле
they had resembled
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе личев
I will have resembled
ќе личеше
you will have resembled
ќе личеше
he/she/it will have resembled
ќе личевме
we will have resembled
ќе личевте
you all will have resembled
ќе личеа
they will have resembled
Past aorist tense
Imperative tense
-
личи
you resemble
-
-
личете
you all resemble
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум личел
I (masculine) will resemble
ќе сум личела
I (feminine) will resemble
ќе си личел
you (masculine) will resemble
ќе си личела
you (feminine) will resemble
ќе е личел
he will resemble
ќе е личела
she will resemble
ќе е личело
it will resemble
ќе сме личеле
we will resemble
ќе сте личеле
you all will resemble
ќе сум личеле
they will resemble

Examples of личи

Example in MacedonianTranslation in English
Течко е да се зврзе. не личи на ништо.It's hard to knot It resembles nowhere.
Тоа ми личи на тријаголна драма.- It resembles a triangle drama.
Владее претстава за женствените лезбејки... ... како да се налик на Алиса, а поголемиот дел повеќе личи на тебе.Got this fool picture of lipstick lesbians in their heads, like they all resemble Alyssa, while most of'em look more like you.
Или дека личи на постариот геј брат Џонас."Or that he resembles an elder gay Jonas brother."
Не личи на ништо.It resembles nowhere.
Јас повеке личам на тоа.l say, l resemble that remark.
Не, не, воопшто не личиш на Зохан, сега имаш глупава фризура.I do not resemble the old Zochan. Now you have stupid kourema.
- Некако и личиш на неа.- You do kind of resemble her.
Но, за тие работи не можеш да бидеш циција, бидејќи колку поавтентични сте, толку повеќе личите на она што сте го посакувале.And one can't be stingy with these things because you are more authentic the more you resemble what you've dreamed of being.
Вели дека многу си личите.She says you resemble him.
Од портокал рече, јас личат на топката.The orange said, I resemble a ball.
На грозје, рече, јас личат на мермер.The grape said, I resemble a marble.
Манго рече, јас личат на човечко лице.The mango said, I resemble a human face.
Некои кучиња донекаде личат на волци.Some dogs somewhat resemble the wolves.
Таа не личеше на тебе, како што роднини си личат.Your vampire ancestor, And she didn't just resemble you

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

брчи
buzz
бучи
produce noise
качи
take to a higher level
кочи
brake
лади
cool down
лази
creep
лачи
secrete
лежи
lie
лепи
stick
лечи
cure
лиже
lick
липа
sob
лиши
deprive
лови
hunt

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

командува
command
кремира
cremate
лапа
eat gluttonously
лежи
lie
лизга
slide
липа
sob
лиши
deprive
лута
roam
мава
hit
меле
grind

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'resemble':

None found.
Learning languages?