Лепи (to stick) conjugation

Macedonian
11 examples
This verb can also mean the following: glue

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
лепам
I stick
лепиш
you stick
лепи
he/she/it sticks
лепиме
we stick
лепите
you all stick
лепат
they stick
Future tense
ќе лепам
I will stick
ќе лепиш
you will stick
ќе лепи
he/she/it will stick
ќе лепиме
we will stick
ќе лепите
you all will stick
ќе лепат
they will stick
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би лепел
I (masculine) would have sticked
би лепела
I (feminine) would have sticked
би лепел
you (masculine) would have sticked
би лепела
you (feminine) would have sticked
би лепел
he would have sticked
би лепела
she would have sticked
би лепело
it would have sticked
би лепеле
we would have sticked
би лепеле
you all would have sticked
би лепеле
they would have sticked
Past perfect tense
сум лепел
I (masculine) have sticked
сум лепела
I (feminine) have sticked
си лепел
you (masculine) have sticked
си лепела
you (feminine) have sticked
е лепел
he has sticked
е лепела
she has sticked
е лепело
it has sticked
сме лепеле
we have sticked
сте лепеле
you all have sticked
сум лепеле
they have sticked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
лепев
I was sticking
лепеше
you were sticking
лепеше
he/she/it was sticking
лепевме
we were sticking
лепевте
you all were sticking
лепеа
they were sticking
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев лепел
I (masculine) had sticked
бев лепела
I (feminine) had sticked
беше лепел
you (masculine) had sticked
беше лепела
you (feminine) had sticked
беше лепел
he had sticked
беше лепела
she had sticked
беше лепело
it had sticked
бевме лепеле
we had sticked
бевте лепеле
you all had sticked
беа лепеле
they had sticked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе лепев
I will have sticked
ќе лепеше
you will have sticked
ќе лепеше
he/she/it will have sticked
ќе лепевме
we will have sticked
ќе лепевте
you all will have sticked
ќе лепеа
they will have sticked
Past aorist tense
Imperative tense
-
лепи
you stick
-
-
лепете
you all stick
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум лепел
I (masculine) will stick
ќе сум лепела
I (feminine) will stick
ќе си лепел
you (masculine) will stick
ќе си лепела
you (feminine) will stick
ќе е лепел
he will stick
ќе е лепела
she will stick
ќе е лепело
it will stick
ќе сме лепеле
we will stick
ќе сте лепеле
you all will stick
ќе сум лепеле
they will stick
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
лепен
sticking
лепејќи
sticking
лепење
sticking
лепел
sticking
лепела
sticking
лепело
sticking
лепеле
sticking
sticked
sticked
sticked
sticked

Examples of лепи

Example in MacedonianTranslation in English
Понекогаш од мразот се лепи острицата.Sometimes it makes the blade stick.
Мраз. Понекогаш од мразот се лепи острицата.The frost, sometimes it makes the blade stick.
Не се лепи.Nonstick.
-За се' се лепи.- You know, sticks to everything.
Бидејќи напалмот се лепи за децата!Cos napalm sticks to kids!
Во почетокот ќе ги лепиш штекерите со фластери.At the beginning you'll have to hide the electrical wall-plugs with sticking plaster.
Седиш таму и ги лепиш.You sit there and stick it on.
Ја земате картата, без да ја видите... ...ја лижете... ...и ја лепите на вашето чело.You pick up the card without looking at it... ...lick the back... ...and stick it on your forehead.
Се лепат за тебе.They stick to you.
Зошто сите се лепат за Ејми Бредли?You know, why is everyone sticking up for Amy freaking bradley?
Се лепат.They get launched and stick?

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

дупи
perforate
крпи
patch up
купи
buy
лади
cool down
лази
creep
лачи
secrete
лежи
lie
лета
fly
лечи
cure
личи
resemble
лиши
deprive
лови
hunt
лупи
peel
лути
anger
топи
melt

Similar but longer

залепи
stick
одлепи
unstick
ослепи
become blind

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'stick':

None found.
Learning languages?