Заложи (to pawn) conjugation

Macedonian
14 examples
This verb can also mean the following: pledge

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
заложам
I pawn
заложиш
you pawn
заложи
he/she/it pawns
заложиме
we pawn
заложите
you all pawn
заложат
they pawn
Future tense
ќе заложам
I will pawn
ќе заложиш
you will pawn
ќе заложи
he/she/it will pawn
ќе заложиме
we will pawn
ќе заложите
you all will pawn
ќе заложат
they will pawn
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би заложил
I (masculine) would have pawned
би заложила
I (feminine) would have pawned
би заложил
you (masculine) would have pawned
би заложила
you (feminine) would have pawned
би заложил
he would have pawned
би заложила
she would have pawned
би заложило
it would have pawned
би заложиле
we would have pawned
би заложиле
you all would have pawned
би заложиле
they would have pawned
Past perfect tense
сум заложил
I (masculine) have pawned
сум заложила
I (feminine) have pawned
си заложил
you (masculine) have pawned
си заложила
you (feminine) have pawned
е заложил
he has pawned
е заложила
she has pawned
е заложило
it has pawned
сме заложиле
we have pawned
сте заложиле
you all have pawned
сум заложиле
they have pawned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
заложев
I was pawning
заложеше
you were pawning
заложеше
he/she/it was pawning
заложевме
we were pawning
заложевте
you all were pawning
заложеа
they were pawning
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев заложил
I (masculine) had pawned
бев заложила
I (feminine) had pawned
беше заложил
you (masculine) had pawned
беше заложила
you (feminine) had pawned
беше заложил
he had pawned
беше заложила
she had pawned
беше заложило
it had pawned
бевме заложиле
we had pawned
бевте заложиле
you all had pawned
беа заложиле
they had pawned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе заложев
I will have pawned
ќе заложеше
you will have pawned
ќе заложеше
he/she/it will have pawned
ќе заложевме
we will have pawned
ќе заложевте
you all will have pawned
ќе заложеа
they will have pawned
Past aorist tense
заложив
I pawned
заложи
you pawned
заложи
he/she/it pawned
заложивме
we pawned
заложивте
you all pawned
заложија
they pawned
Imperative tense
-
заложи
you pawn
-
-
заложете
you all pawn
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум заложел
I (masculine) will pawn
ќе сум заложела
I (feminine) will pawn
ќе си заложел
you (masculine) will pawn
ќе си заложела
you (feminine) will pawn
ќе е заложел
he will pawn
ќе е заложела
she will pawn
ќе е заложело
it will pawn
ќе сме заложеле
we will pawn
ќе сте заложеле
you all will pawn
ќе сум заложеле
they will pawn
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
заложен
pawning
pawning
pawning
заложел
pawning
заложела
pawning
заложело
pawning
заложеле
pawning
заложил
pawned
заложила
pawned
заложило
pawned
заложиле
pawned

Examples of заложи

Example in MacedonianTranslation in English
Го заложи во 128 улица пред еден саат.You pawned it up on 128th a few hours ago.
Само ме заложи кај Чудесните близнаци.Just pawn me off to the wondertwins.
Англиската мисија, ништо помалку, беше да се заложи накитот на Англиската круна за понатамошните монархистички интереси на Чарлс I во обезбедување на неговото кралство против неговиот парламент во она што изгледаше како претстоечка граѓанска војна во Англија.GREENAWAY: The English mission, no less, was to pawn the English crown jewels to further the monarchial interest of Charles I in securing his kingdom against his parliament in what looked like a coming civil war in England.
Што заложи пред малку?What did he pawn back there?
Ја заложи.Oh, more like pawned it.
Мислам, ја губев мојата кошула, и тогаш отидов да го заложам мојот часовник.I mean, I was losing my shirt, and then I went to pawn my watch,
Нема да заложиш ништо, добро? Добро.We're not pawning anything.
Само велам да ги провериш објективите пред да ги заложиш.Just saying, check those lenses before you pawn them.
Би можеле да го заложиме мојот веренички прстен ако треба.We could pawn my engagement ring.
Го заложив да платам едновечерна пијанка на која веќе и не се сеќавам.I pawned it to pay for a night of drinking I no longer remember.
Би бил несовесен ако не го истакнам тоа дека Лиам можеби го заложил самиот.I would be remiss if I didn't point out that Liam may have pawned it himself.
Типот што ги заложил, го имаш на видео?Guy that pawned these, you got video? It was a girl.
Ги заложила работите од куќата на Каспер.She pawned the stuff taken from Caspere's house.
Полицијата кажа дека си заложила предмети од куќата на Каспер.Police said you pawned things from Ben Caspere's house. That's how they got your man Ledo.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

задржи
detain
залепи
stick
изложи
exhibit
обложи
cover
одложи
postpone
положи
place

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'pawn':

None found.
Learning languages?