Спои (to combine) conjugation

Macedonian
9 examples
This verb can also mean the following: join

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
спојам
I combine
споиш
you combine
спои
he/she/it combines
споиме
we combine
споите
you all combine
спојат
they combine
Future tense
ќе спојам
I will combine
ќе споиш
you will combine
ќе спои
he/she/it will combine
ќе споиме
we will combine
ќе споите
you all will combine
ќе спојат
they will combine
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би споил
I (masculine) would have combined
би споила
I (feminine) would have combined
би споил
you (masculine) would have combined
би споила
you (feminine) would have combined
би споил
he would have combined
би споила
she would have combined
би споило
it would have combined
би споиле
we would have combined
би споиле
you all would have combined
би споиле
they would have combined
Past perfect tense
сум споил
I (masculine) have combined
сум споила
I (feminine) have combined
си споил
you (masculine) have combined
си споила
you (feminine) have combined
е споил
he has combined
е споила
she has combined
е споило
it has combined
сме споиле
we have combined
сте споиле
you all have combined
сум споиле
they have combined
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
споев
I was combining
споеше
you were combining
споеше
he/she/it was combining
споевме
we were combining
споевте
you all were combining
споеја
they were combining
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев споил
I (masculine) had combined
бев споила
I (feminine) had combined
беше споил
you (masculine) had combined
беше споила
you (feminine) had combined
беше споил
he had combined
беше споила
she had combined
беше споило
it had combined
бевме споиле
we had combined
бевте споиле
you all had combined
беа споиле
they had combined
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе споев
I will have combined
ќе споеше
you will have combined
ќе споеше
he/she/it will have combined
ќе споевме
we will have combined
ќе споевте
you all will have combined
ќе споеја
they will have combined
Past aorist tense
споив
I combined
спои
you combined
спои
he/she/it combined
споивме
we combined
споивте
you all combined
споија
they combined
Imperative tense
-
спој
you combine
-
-
спојте
you all combine
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум споел
I (masculine) will combine
ќе сум споела
I (feminine) will combine
ќе си споел
you (masculine) will combine
ќе си споела
you (feminine) will combine
ќе е споел
he will combine
ќе е споела
she will combine
ќе е споело
it will combine
ќе сме споеле
we will combine
ќе сте споеле
you all will combine
ќе сум споеле
they will combine
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
споен
combining
combining
combining
споел
combining
споела
combining
споело
combining
споеле
combining
споил
combined
споила
combined
споило
combined
споиле
combined

Examples of спои

Example in MacedonianTranslation in English
Пробува некако да ги спои.Trying to combine them somehow.
Со години се обидувавме да ги споиме крвните линии.For years, we've been trying to combine the bloodlines.
Со години сакаме да ги споиме лозите.For years, we tried to combine their bloodlines.
Првин ќе ги споиме продавниците.First, we combine the stores, okay? Then we can add the furniture.
Ако има само еден начин да ги споите вашите мозоци во едно....If there were only a way to combine your brain with his brawn...
Тој и Бади мора да се спојат.He and Buddy have to be combined immediately.
Последниот пат кога се споивте, и двајцата се боревте.The last time you two combined, you both fought it.
Татко ми го купи на рати преку финансиската компанија што ја имаат инвеститорите на Вол Стрир кои ги споија во хартии од вредност и ги продадоа на банките кои ви ги префрлија на вас!My dad bought it on a payment plan set up by a finance company that got investors from Wall Street who combined it into securities, sold to banks who transfered it to you!
Тој беше единствениот човек кој некогаш успешно се споил со вонземската генетика и да остане жив.He was the only human who had ever… successfully been combined with alien genetics and remained alive.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

брои
count
згои
fatten
обои
colour
сади
plant
седи
sit
сели
move
сети
sense
сони
dream
спие
sleep
стои
stand
суди
judge
суши
dry

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'combine':

None found.
Learning languages?