Пороби (to enslave) conjugation

Macedonian
11 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
поробам
I enslave
поробиш
you enslave
пороби
he/she/it enslaves
поробиме
we enslave
поробите
you all enslave
поробат
they enslave
Future tense
ќе поробам
I will enslave
ќе поробиш
you will enslave
ќе пороби
he/she/it will enslave
ќе поробиме
we will enslave
ќе поробите
you all will enslave
ќе поробат
they will enslave
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би поробил
I (masculine) would have enslaved
би поробила
I (feminine) would have enslaved
би поробил
you (masculine) would have enslaved
би поробила
you (feminine) would have enslaved
би поробил
he would have enslaved
би поробила
she would have enslaved
би поробило
it would have enslaved
би поробиле
we would have enslaved
би поробиле
you all would have enslaved
би поробиле
they would have enslaved
Past perfect tense
сум поробил
I (masculine) have enslaved
сум поробила
I (feminine) have enslaved
си поробил
you (masculine) have enslaved
си поробила
you (feminine) have enslaved
е поробил
he has enslaved
е поробила
she has enslaved
е поробило
it has enslaved
сме поробиле
we have enslaved
сте поробиле
you all have enslaved
сум поробиле
they have enslaved
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
поробев
I was enslaving
поробеше
you were enslaving
поробеше
he/she/it was enslaving
поробевме
we were enslaving
поробевте
you all were enslaving
поробеа
they were enslaving
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев поробил
I (masculine) had enslaved
бев поробила
I (feminine) had enslaved
беше поробил
you (masculine) had enslaved
беше поробила
you (feminine) had enslaved
беше поробил
he had enslaved
беше поробила
she had enslaved
беше поробило
it had enslaved
бевме поробиле
we had enslaved
бевте поробиле
you all had enslaved
беа поробиле
they had enslaved
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе поробев
I will have enslaved
ќе поробеше
you will have enslaved
ќе поробеше
he/she/it will have enslaved
ќе поробевме
we will have enslaved
ќе поробевте
you all will have enslaved
ќе поробеа
they will have enslaved
Past aorist tense
поробив
I enslaved
пороби
you enslaved
пороби
he/she/it enslaved
поробивме
we enslaved
поробивте
you all enslaved
поробија
they enslaved
Imperative tense
-
пороби
you enslave
-
-
поробете
you all enslave
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум поробел
I (masculine) will enslave
ќе сум поробела
I (feminine) will enslave
ќе си поробел
you (masculine) will enslave
ќе си поробела
you (feminine) will enslave
ќе е поробел
he will enslave
ќе е поробела
she will enslave
ќе е поробело
it will enslave
ќе сме поробеле
we will enslave
ќе сте поробеле
you all will enslave
ќе сум поробеле
they will enslave
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
поробен
enslaving
enslaving
enslaving
поробел
enslaving
поробела
enslaving
поробело
enslaving
поробеле
enslaving
поробил
enslaved
поробила
enslaved
поробило
enslaved
поробиле
enslaved

Examples of пороби

Example in MacedonianTranslation in English
Тој го пороби нашиот народ и ја одзеде нашата земја.He enslaves our people and corrupts the land.
И даде на Моргана моќ да ја крене армијата на мртвите и ги пороби луѓето.Giving Morgana the power to raise an army of the dead ... and enslave mankind
Позната како "Воскресение". И даде на Моргана моќ да ја крене армијата на мртвите и ги пороби луѓето.Morgana gained sorcery's most dangerous spell known as "The Rising," giving Morgana the power to raise an army of the dead and enslave mankind.
Твојата невина жена сакаше да ја пороби цела Хиборија со својата магија.Your innocent wife sought to enslave all of Hyboria with her sorcery.
Прво ќе ве вратиме во 1939 Кога Чарли Чаплин и неговиот зол нацистички режим ја пороби Европа и проба да го освои целиот свет.We are going to take you back, first to the year 1939... when Charlie Chaplin and his evil Nazi regime... enslaved Europe and tried to take over the world.
А ти ќе ја поробиш планетава... и ќе ги уништиш сите што ќе ти се спротивстават! Вклучувајќи го и Кларк.And you enslave this planet... and destroy anyone that ever opposed you! Including Clark.
- Сите останати се варвари и е наша морална обврска да ги покориме, поробиме и ако е тоа потребно, да ги уништиме.- (Aristotle) All others are barbarians, and it is our moral duty to conquer them, enslave them, and, if necessary, destroy them.
Ќе ги поробиме оние кои ќе преживеат.Those who survive, we shall enslave once more.
Ги поробив преживеаните и владеев со железна рака.I enslaved the survivors and ruled with an iron hand.
Велат дека тој ја убил посадата на Кристабел и ги поробил становниците на овој остров и го убил секого кој доаѓал овде од тогаш.They say that he murdered the company of the San Cristobal, it enslaved those native of this island... and it killed to all those that they came from then on.
Пак ги поробиле луѓе кои остана и се заколнале дека ќе ви се одмаздат.They've reenslaved the freedmen who stayed behind and sworn to take revenge against you.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

зароби
imprison
здроби
crush
погуби
execute
порази
defeat
порани
come early

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'enslave':

None found.
Learning languages?