Одвои (to separate) conjugation

Macedonian
27 examples
This verb can also mean the following: set aside

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
одвојам
I separate
одвоиш
you separate
одвои
he/she/it separates
одвоиме
we separate
одвоите
you all separate
одвојат
they separate
Future tense
ќе одвојам
I will separate
ќе одвоиш
you will separate
ќе одвои
he/she/it will separate
ќе одвоиме
we will separate
ќе одвоите
you all will separate
ќе одвојат
they will separate
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би одвоил
I (masculine) would have separated
би одвоила
I (feminine) would have separated
би одвоил
you (masculine) would have separated
би одвоила
you (feminine) would have separated
би одвоил
he would have separated
би одвоила
she would have separated
би одвоило
it would have separated
би одвоиле
we would have separated
би одвоиле
you all would have separated
би одвоиле
they would have separated
Past perfect tense
сум одвоил
I (masculine) have separated
сум одвоила
I (feminine) have separated
си одвоил
you (masculine) have separated
си одвоила
you (feminine) have separated
е одвоил
he has separated
е одвоила
she has separated
е одвоило
it has separated
сме одвоиле
we have separated
сте одвоиле
you all have separated
сум одвоиле
they have separated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
одвоев
I was separating
одвоеше
you were separating
одвоеше
he/she/it was separating
одвоевме
we were separating
одвоевте
you all were separating
одвоеја
they were separating
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев одвоил
I (masculine) had separated
бев одвоила
I (feminine) had separated
беше одвоил
you (masculine) had separated
беше одвоила
you (feminine) had separated
беше одвоил
he had separated
беше одвоила
she had separated
беше одвоило
it had separated
бевме одвоиле
we had separated
бевте одвоиле
you all had separated
беа одвоиле
they had separated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе одвоев
I will have separated
ќе одвоеше
you will have separated
ќе одвоеше
he/she/it will have separated
ќе одвоевме
we will have separated
ќе одвоевте
you all will have separated
ќе одвоеја
they will have separated
Past aorist tense
одвоив
I separated
одвои
you separated
одвои
he/she/it separated
одвоивме
we separated
одвоивте
you all separated
одвоија
they separated
Imperative tense
-
одвој
you separate
-
-
одвојте
you all separate
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум одвоел
I (masculine) will separate
ќе сум одвоела
I (feminine) will separate
ќе си одвоел
you (masculine) will separate
ќе си одвоела
you (feminine) will separate
ќе е одвоел
he will separate
ќе е одвоела
she will separate
ќе е одвоело
it will separate
ќе сме одвоеле
we will separate
ќе сте одвоеле
you all will separate
ќе сум одвоеле
they will separate
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
одвоен
separating
separating
separating
одвоел
separating
одвоела
separating
одвоело
separating
одвоеле
separating
одвоил
separated
одвоила
separated
одвоило
separated
одвоиле
separated

Examples of одвои

Example in MacedonianTranslation in English
Лизи се одвои од својата група.Lizzy gotseparated from hergroup.
Рече дека сака да ја одвои работата од фамилијата.Said he wanted to keep work and family separate.
Бевме сокриени во првата ракета што се одвои. Се распрсна во Атлантикот, како што беше планирано.We were hidden in the first booster rocket to separate, splashed down back in the Atlantic, just as planned.
Ако некој се одвои од останатите, довлечете ги вашите задници овде пред шестиот ден затоа што овој брод ќе замине со вас или без вас.If anybody gets separated from the others, get your ass back here before the sixth day because this ship leaves with you or without you.
Треба да ја одвојам жицата, за да го активирам рачно.I have to separate the core, and align it manually when we need to blow.
Сакам да ги одвојам децата и да почнам со самостојно тестирање.I want to separate the children and begin independent testing.
Можеш ли да ги одвоиш лима гравчињата... од пченката, те молам?Could you separate the lima beans... from the corn, please?
Мислам дека ти ја користиш твојата снага за да се одвоиш себе си од сите останати.But I do think you use your strength to separate yourself from everyone.
Единствен начин да го направиш тоа е да го одвоиш товарот.The only way to do that... ...is separate the payload.
Така да мораш да кипиш бомбоњера, да одвоиш шеќерна волна и путер, да ги ставиш во вреќичка.So you have to buy the bag of the Jelly Bellies, separate the Cotton Candy and the Peanut Butter and put them into a little...
Кога ќе го одвоиш умот од машината.You separate the mind from the machine...
Па, не сакавме ние да се одвоиме, туку вие.You wanted to separate, not us.
Началникот разбира дека постапува неправедно. Но ако не ги одвоиме г-нот Ајсмен и Хачен... ...постои опасност за повторен физички контакт.The warden understands,,, what he's doing is unfortunate,,, but unless Mr. Hutchen and the Iceman are separated,,, there will be enormous pressure,,, for another physical confrontation,
За еден чекор, ќе се одвоиме, Наскоро ќе бидеме оддалечени 1000 зими, да го искористиме тоа што го имаме!Within one step, we'll be separated, ...Soon we'll be 1 000 winters apart, let's make the most of it!
Со моето знаење од хемија точно знам како да го одвоиме од маснотиите.But my knowledge of chemistry is such... ...that I know precisely how to separate the oil from the cocaine.
Да одвоиме 25% од секоја плата на посебна сметка сметка со камата од 6,4% на 5 години. Зошто не и го рече тоа?To wait to have children until we could buy an apartment... ...put 25 percent of each paycheck into a separate joint account... ...with a 6.25 interest for 5 years.
Слушајте, во случај да ви се случи нешто, ако се изгубите или се одвоите, немојте да викате, добро?Look, case anything happens to you, you get lost or separated, - don't yell out, okay?
Oрлите работат во парови за да го одвојат младиот штрк од јатото.The eagles work in pairs to separate a young crane from the flock.
Пред да се одвојат континентите.Before the continents separated.
Ти не го соборуваш волот кој го гази нашето жито, правејќи слама за тулите на египќаните, не ги штедиш ни рацете кои го прибираат житото на ветрот, да ја одвојат пченицата од каколот. Сноповите на жито на грбот на робовите, кои се пренесуваат од натоварените бродови од Нил до брегот.Thou shalt not muzzle the ox that treadeth out the corn, making straw for the bricks of Egypt, nor spare the arms that endlessly winnow the grain in the wind to separate the wheat from the chaff, wheat borne stolidly on the backs of countless slaves
Време е да се одвојат дечките од мажите.Time to separate the men from the boys.
Кинеската Зуан хартија е составена од слоеви, кои може да се одвојат.Chinese Xuan paper is layered and can be separated.
-Да, затоа ја одвоив од другите животни.-Yeah. That's why I got her separated from the other animals.
Се одвоив од мажот ми, јас и ќерка ми се преселивме, вие сте на пет минути возење, часовите се добри, и имате план.I'm separated from my husband. My daughter and I just moved to Roosevelt Island. You're a five-minute subway ride, the hours are perfect, and you have a medical plan.
Се одвоив од Емили.Okay, Carol, I got separated from Emily.
И одвој ги главите од телата!And keep the heads separate!
-Сигурно затоа се одвоил од другите.He must have gotten separated from the others.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

одржи
hold
освои
conquer
удвои
double
усвои
adopt

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'separate':

None found.
Learning languages?