Насети (to sense) conjugation

Macedonian
7 examples
This verb can also mean the following: detect

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
насетам
I sense
насетиш
you sense
насети
he/she/it senses
насетиме
we sense
насетите
you all sense
насетат
they sense
Future tense
ќе насетам
I will sense
ќе насетиш
you will sense
ќе насети
he/she/it will sense
ќе насетиме
we will sense
ќе насетите
you all will sense
ќе насетат
they will sense
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би насетил
I (masculine) would have sensed
би насетила
I (feminine) would have sensed
би насетил
you (masculine) would have sensed
би насетила
you (feminine) would have sensed
би насетил
he would have sensed
би насетила
she would have sensed
би насетило
it would have sensed
би насетиле
we would have sensed
би насетиле
you all would have sensed
би насетиле
they would have sensed
Past perfect tense
сум насетил
I (masculine) have sensed
сум насетила
I (feminine) have sensed
си насетил
you (masculine) have sensed
си насетила
you (feminine) have sensed
е насетил
he has sensed
е насетила
she has sensed
е насетило
it has sensed
сме насетиле
we have sensed
сте насетиле
you all have sensed
сум насетиле
they have sensed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
насетев
I was sensing
насетеше
you were sensing
насетеше
he/she/it was sensing
насетевме
we were sensing
насетевте
you all were sensing
насетеа
they were sensing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев насетил
I (masculine) had sensed
бев насетила
I (feminine) had sensed
беше насетил
you (masculine) had sensed
беше насетила
you (feminine) had sensed
беше насетил
he had sensed
беше насетила
she had sensed
беше насетило
it had sensed
бевме насетиле
we had sensed
бевте насетиле
you all had sensed
беа насетиле
they had sensed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе насетев
I will have sensed
ќе насетеше
you will have sensed
ќе насетеше
he/she/it will have sensed
ќе насетевме
we will have sensed
ќе насетевте
you all will have sensed
ќе насетеа
they will have sensed
Past aorist tense
насетив
I sensed
насети
you sensed
насети
he/she/it sensed
насетивме
we sensed
насетивте
you all sensed
насетија
they sensed
Imperative tense
-
насети
you sense
-
-
насетете
you all sense
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум насетел
I (masculine) will sense
ќе сум насетела
I (feminine) will sense
ќе си насетел
you (masculine) will sense
ќе си насетела
you (feminine) will sense
ќе е насетел
he will sense
ќе е насетела
she will sense
ќе е насетело
it will sense
ќе сме насетеле
we will sense
ќе сте насетеле
you all will sense
ќе сум насетеле
they will sense
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
насетен
sensing
sensing
sensing
насетел
sensing
насетела
sensing
насетело
sensing
насетеле
sensing
насетил
sensed
насетила
sensed
насетило
sensed
насетиле
sensed

Examples of насети

Example in MacedonianTranslation in English
Може да го насети нашето тело.- They can sense our body heat.
Aко насети нешто, ќе го снема. Ако го притиснеме во ќош, ќе се бори.He senses something's up, he runs, you corner him, he fights.
Ако го вклучиме бродот, Ултрон ќе може да го насети и ќе дојде.If we power up the ship so Ultron can sense it, he'll come running.
Aко насети нешто, ке го снема. Ако го притиснеме во ќош, ке се бори.If he senses something's up, he'll run until you corner him and then he fights.
Поентата е ако насетам нешто необично...The point is, if I sense anything out of the ordinary--...
Не за да ја повредам, само да го насетам.Not to hurt her, just to get a sense of him.
Го насетив твоето присуство претходно, бидејќи мислев дека ти го чув чукањето на срцето.I sensed your presence earlier because I thought I heard your heartbeat.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

накити
decorate
налути
anger
насади
plant
насели
settle
насочи
direct
насрчи
urge
натрти
do
посети
visit

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

мува
make out with
наведне
bend
надуе
inflate
наостри
sharpen
насели
settle
населува
populate
наследи
inherit
натопи
soak
начука
get someone wasted
негува
nurse

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'sense':

None found.
Learning languages?