Наведе (to list) conjugation

Macedonian
6 examples
This verb can also mean the following: quote, enumerate, cite

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
наведам
I list
наведеш
you list
наведе
he/she/it lists
наведеме
we list
наведете
you all list
наведат
they list
Future tense
ќе наведам
I will list
ќе наведеш
you will list
ќе наведе
he/she/it will list
ќе наведеме
we will list
ќе наведете
you all will list
ќе наведат
they will list
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би наведл
I (masculine) would have listed
би наведла
I (feminine) would have listed
би наведл
you (masculine) would have listed
би наведла
you (feminine) would have listed
би наведл
he would have listed
би наведла
she would have listed
би наведло
it would have listed
би наведле
we would have listed
би наведле
you all would have listed
би наведле
they would have listed
Past perfect tense
сум наведл
I (masculine) have listed
сум наведла
I (feminine) have listed
си наведл
you (masculine) have listed
си наведла
you (feminine) have listed
е наведл
he has listed
е наведла
she has listed
е наведло
it has listed
сме наведле
we have listed
сте наведле
you all have listed
сум наведле
they have listed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
наведев
I was listing
наведеше
you were listing
наведеше
he/she/it was listing
наведевме
we were listing
наведевте
you all were listing
наведеа
they were listing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев наведл
I (masculine) had listed
бев наведла
I (feminine) had listed
беше наведл
you (masculine) had listed
беше наведла
you (feminine) had listed
беше наведл
he had listed
беше наведла
she had listed
беше наведло
it had listed
бевме наведле
we had listed
бевте наведле
you all had listed
беа наведле
they had listed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе наведев
I will have listed
ќе наведеше
you will have listed
ќе наведеше
he/she/it will have listed
ќе наведевме
we will have listed
ќе наведевте
you all will have listed
ќе наведеа
they will have listed
Past aorist tense
наведов
I listed
наведе
you listed
наведе
he/she/it listed
наведовме
we listed
наведовте
you all listed
наведоа
they listed
Imperative tense
-
наведи
you list
-
-
наведете
you all list
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум наведел
I (masculine) will list
ќе сум наведела
I (feminine) will list
ќе си наведел
you (masculine) will list
ќе си наведела
you (feminine) will list
ќе е наведел
he will list
ќе е наведела
she will list
ќе е наведело
it will list
ќе сме наведеле
we will list
ќе сте наведеле
you all will list
ќе сум наведеле
they will list
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
наведен
listing
listing
listing
наведел
listing
наведела
listing
наведело
listing
наведеле
listing
наведл
listed
наведла
listed
наведло
listed
наведле
listed

Examples of наведе

Example in MacedonianTranslation in English
Меѓутоа, предизвиците што таа ги наведе и тешкотиите на кои се осврна лесно можат да се однесуваат и на многу други држави и во регионот и во светот:However, the challenges she listed and the hardships she reflected on can easily be those of many other countries both in the region and the world:
Во претходен пост, Глобал војсис за животна околина наведе листа со веб 2.0 алатки за еколошки активизам.Earlier this year, GV Environment listed the web2.0 tools for environment activism.
Во Доха, Амар Мохамед ги наведе достигнувањата на Катар во одржување на спортски активности: #катар2022 (#qatar2022) تدل على تخطيط استراتيجي عميق ومدروس من قطر Западно-азиските игри 2005, Азиски игри 2006, Азиски куп 2011 и Светското првенство 2022 го прикажуваат стратешкото планирање на КатарIn Doha, Ammar Mohammed listed Qatar's achievements in hosting sporting activities: #qatar2022 تدل على تخطيط استراتيجي عميق ومدروس من قطر West Asia Games 2005, Asian Games 2006, Asian Cup 2011 and World Cup 2022 all show Qatar's strategic planning
Подолу, ги наведов еколошките иницијативи нагласени од авторите на извештајот, Шила Кинкејд (шерајдија.орг) и Кетрин Врклас (мобајлектив.орг).Below, I have listed the environmental initiatives highlighted by its writers, Sheila Kinkade (ShareIdea.org) and Katrin Verclas (MobileActive.org).
Исто така наведов некои нови проекти кои се појавиле оттогаш.I have also listed some new projects that have appeared since then.
Ја наведоа платата и бенифициите.They listed salary and benefits.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

доведе
bring
заведе
seduce
изведе
perform
наведне
bend
наврне
get soaked in the rain
најаде
give enough food
одведе
lead
поведе
take along

Similar but longer

наведне
bend

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'list':

None found.
Learning languages?