Вреди (to be worth) conjugation

Macedonian
14 examples
This verb can also mean the following: have a value, pay off

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
вредам
I am worth
вредиш
you are worth
вреди
he/she/it is worth
вредиме
we are worth
вредите
you all are worth
вредат
they are worth
Future tense
ќе вредам
I will be worth
ќе вредиш
you will be worth
ќе вреди
he/she/it will be worth
ќе вредиме
we will be worth
ќе вредите
you all will be worth
ќе вредат
they will be worth
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би вредел
I (masculine) would have been worth
би вредела
I (feminine) would have been worth
би вредел
you (masculine) would have been worth
би вредела
you (feminine) would have been worth
би вредел
he would have been worth
би вредела
she would have been worth
би вредело
it would have been worth
би вределе
we would have been worth
би вределе
you all would have been worth
би вределе
they would have been worth
Past perfect tense
сум вредел
I (masculine) have been worth
сум вредела
I (feminine) have been worth
си вредел
you (masculine) have been worth
си вредела
you (feminine) have been worth
е вредел
he has been worth
е вредела
she has been worth
е вредело
it has been worth
сме вределе
we have been worth
сте вределе
you all have been worth
сум вределе
they have been worth
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
вредев
I was being worth
вредеше
you were being worth
вредеше
he/she/it was being worth
вредевме
we were being worth
вредевте
you all were being worth
вредеа
they were being worth
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев вредел
I (masculine) had been worth
бев вредела
I (feminine) had been worth
беше вредел
you (masculine) had been worth
беше вредела
you (feminine) had been worth
беше вредел
he had been worth
беше вредела
she had been worth
беше вредело
it had been worth
бевме вределе
we had been worth
бевте вределе
you all had been worth
беа вределе
they had been worth
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе вредев
I will have been worth
ќе вредеше
you will have been worth
ќе вредеше
he/she/it will have been worth
ќе вредевме
we will have been worth
ќе вредевте
you all will have been worth
ќе вредеа
they will have been worth
Past aorist tense
Imperative tense
-
вреди
you be worth
-
-
вредете
you all be worth
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум вредел
I (masculine) will be worth
ќе сум вредела
I (feminine) will be worth
ќе си вредел
you (masculine) will be worth
ќе си вредела
you (feminine) will be worth
ќе е вредел
he will be worth
ќе е вредела
she will be worth
ќе е вредело
it will be worth
ќе сме вределе
we will be worth
ќе сте вределе
you all will be worth
ќе сум вределе
they will be worth

Examples of вреди

Example in MacedonianTranslation in English
Утре...Мојот живот нема да вреди ниту една паричка по утрешниот ден.Tomorrow... My life won't be worth a nickel after tomorrow.
Оваа личност, овој предавник, ќе ни вреди повеќе отколку 10 легии Sardaukar!This person, this traitor, will be worth more to us than ten legions of Sardaukar!
Толку многу, што не вреди да ве замарам со Џорџ.So short it wouldn't be worth the trouble of you and George to measure.
Ќе вреди неколку долари.He'll be worth a few bucks.
Јас вредам двојно повеќе кога сум жив.Then again, I am worth twice as much alive.
Треба да докажам, дека вредам нешто.I must prove I am worthy of something.
Јас имам направено доволно, дека јас вредам колку мојата тежина. Во злато, ти знаеш.That I am worth my weight, in gold you know
Кои се тие специјални таленти што ги имаш така што the Company би донела одлука дека им вредиш повеќе жив отколку мртов?What special talents do you have that the Company might make the decision that you are worth more to them alive than dead?
Тие ништожници вредат мртви повеќе отколку што вредиш ти жив.Those ass-hats are worth more dead than you and I are alive.
Има, сепак, две огромни достигнувања од кампањите кои вредат да се споменат.There are, however, two major achievements of the campaigns that are worth highlighting.
Пред пет години Ори Околох - која ја основаше успешната платформа за граѓанско известување Ushahidi - даде неколку коментари кои вредат да се разгледаат во овој контекст.Five years ago Ory Okolloh - who went on to found the wildly successful citizen reporting platform Ushahidi - made some comments that are worth revisiting in the context of those debates.
Убиецот и нарачателот вредат по 50 милиони долари.The killer and the mastermind are worth 50 million dollars each.
Тие вредат повеќе од нас.They are worth more than we are.
Двд плеерите и дигиталните камери вредат само милион или два... ...што целокупната количина на пари ја подигнува на шест милиони.The DVD players and digital cameras are worth $1.2 million... ...which brings the grand total to $6 million plus.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

врами
frame
врати
return
врачи
give
вреви
be noisy
вреже
engrave
следи
follow
среди
take care of
убеди
convince
уреди
arrange
штеди
spare

Similar but longer

навреди
insult
повреди
hurt

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'be worth':

None found.
Learning languages?