Впие (to absorb) conjugation

Macedonian
1 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
впијам
I absorb
впииш
you absorb
впии
he/she/it absorbs
впииме
we absorb
впиите
you all absorb
впијат
they absorb
Future tense
ќе впијам
I will absorb
ќе впииш
you will absorb
ќе впии
he/she/it will absorb
ќе впииме
we will absorb
ќе впиите
you all will absorb
ќе впијат
they will absorb
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би впиил
I (masculine) would have absorbed
би впиила
I (feminine) would have absorbed
би впиил
you (masculine) would have absorbed
би впиила
you (feminine) would have absorbed
би впиил
he would have absorbed
би впиила
she would have absorbed
би впиило
it would have absorbed
би впииле
we would have absorbed
би впииле
you all would have absorbed
би впииле
they would have absorbed
Past perfect tense
сум впиил
I (masculine) have absorbed
сум впиила
I (feminine) have absorbed
си впиил
you (masculine) have absorbed
си впиила
you (feminine) have absorbed
е впиил
he has absorbed
е впиила
she has absorbed
е впиило
it has absorbed
сме впииле
we have absorbed
сте впииле
you all have absorbed
сум впииле
they have absorbed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
впиев
I was absorbing
впиеше
you were absorbing
впиеше
he/she/it was absorbing
впиевме
we were absorbing
впиевте
you all were absorbing
впиеја
they were absorbing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев впиил
I (masculine) had absorbed
бев впиила
I (feminine) had absorbed
беше впиил
you (masculine) had absorbed
беше впиила
you (feminine) had absorbed
беше впиил
he had absorbed
беше впиила
she had absorbed
беше впиило
it had absorbed
бевме впииле
we had absorbed
бевте впииле
you all had absorbed
беа впииле
they had absorbed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе впиев
I will have absorbed
ќе впиеше
you will have absorbed
ќе впиеше
he/she/it will have absorbed
ќе впиевме
we will have absorbed
ќе впиевте
you all will have absorbed
ќе впиеја
they will have absorbed
Past aorist tense
впиив
I absorbed
впии
you absorbed
впии
he/she/it absorbed
впиивме
we absorbed
впиивте
you all absorbed
впиија
they absorbed
Imperative tense
-
впиј
you absorb
-
-
впијте
you all absorb
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум впиел
I (masculine) will absorb
ќе сум впиела
I (feminine) will absorb
ќе си впиел
you (masculine) will absorb
ќе си впиела
you (feminine) will absorb
ќе е впиел
he will absorb
ќе е впиела
she will absorb
ќе е впиело
it will absorb
ќе сме впиеле
we will absorb
ќе сте впиеле
you all will absorb
ќе сум впиеле
they will absorb
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
впиен
absorbing
absorbing
absorbing
впиел
absorbing
впиела
absorbing
впиело
absorbing
впиеле
absorbing
впиил
absorbed
впиила
absorbed
впиило
absorbed
впииле
absorbed

Examples of впие

Example in MacedonianTranslation in English
Постави ги модулите да го впијат допаминот и норадреналинот.Set modules to absorb dopamine and noradrenalin.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

везе
embroider
влее
pour into
впива
absorb
врзе
tie
врие
boil
врне
rain
збие
compress
крие
hide
обие
force
опие
intoxicate
спие
sleep
трие
rub
убие
kill

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'absorb':

None found.
Learning languages?