Zgjoj (to wake up) conjugation

Albanian
47 examples

Conjugation of eiti

Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present tense
zgjoj
I wake up
zgjon
you wake up
zgjon
he/she/it wakes up
zgjojmë
we wake up
zgjoni
you all wake up
zgjojnë
they wake up
Past tense
zgjova
I woke up
zgjove
you woke up
zgjoi
he/she/it woke up
zgjuam
we woke up
zgjuat
you all woke up
zgjuan
they woke up
Future tense
do të zgjoj
I will wake up
do të zgjosh
you will wake up
do të zgjojë
he/she/it will wake up
do të zgjojmë
we will wake up
do të zgjoni
you all will wake up
do të zgjojnë
they will wake up
Imperative tense
-
zgjo
you wake up
-
-
zgjoni
you all wake up
-
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present imperfect tense
zgjoja
I was waking up
zgjoje
you were waking up
zgjonte
he/she/it was waking up
zgjonim
we were waking up
zgjonit
you all were waking up
zgjonin
they were waking up
Past perfect tense
kam zgjuar
I have woken up
ke zgjuar
you have woken up
ka zgjuar
he/she/it has woken up
kemi zgjuar
we have woken up
keni zgjuar
you all have woken up
kanë zgjuar
they have woken up
Past pluperfect tense
pata zgjuar
I had woken up
pate zgjuar
you had woken up
pati zgjuar
he/she/it had woken up
patëm zgjuar
we had woken up
patët zgjuar
you all had woken up
patën zgjuar
they had woken up
Future perfect tense
do të kem zgjuar
I will have woken up
do të kesh zgjuar
you will have woken up
do të ketë zgjuar
he/she/it will have woken up
do të kemi zgjuar
we will have woken up
do të keni zgjuar
you all will have woken up
do të kenë zgjuar
they will have woken up
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Subjunctive present tense
të zgjoj
I wake up
të zgjosh
you wake up
të zgjojë
he/she/it wake up
të zgjojmë
we wake up
të zgjoni
you all wake up
të zgjojnë
they wake up
Subjunctive past tense
të zgjoja
I wake up
të zgjoje
you wake up
të zgjonte
he/she/it wake up
të zgjonim
we wake up
të zgjonit
you all wake up
të zgjonin
they wake up
Subjunctive past perfect tense
të kem zgjuar
I have woken up
të kesh zgjuar
you have woken up
të ketë zgjuar
he/she/it have woken up
të kemi zgjuar
we have woken up
të keni zgjuar
you all have woken up
të kenë zgjuar
they have woken up
Subjunctive past pluperfect tense
të kisha zgjuar
I have woken up
të kishe zgjuar
you have woken up
të kishte zgjuar
he/she/it have woken up
të kishim zgjuar
we have woken up
të kishit zgjuar
you all have woken up
të kishin zgjuar
they have woken up
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Conditional present tense
do të zgjoja
I would wake up
do të zgjoje
you would wake up
do të zgjonte
he/she/it would wake up
do të zgjonim
we would wake up
do të zgjonit
you all would wake up
do të zgjonin
they would wake up
Conditional past perfect tense
do të kisha zgjuar
I would have woken up
do të kishe zgjuar
you would have woken up
do të kishte zgjuar
he/she/it would have woken up
do të kishim zgjuar
we would have woken up
do të kishit zgjuar
you all would have woken up
do të kishin zgjuar
they would have woken up
Optative present tense
zgjofsha
I may wake up
zgjofsh
you may wake up
zgjoftë
he/she/it may wake up
zgjofshim
we may wake up
zgjofshit
you all may wake up
zgjofshin
they may wake up
Optative past perfect tense
paça zgjuar
I may have woken up
paç zgjuar
you may have woken up
pastë zgjuar
he/she/it may have woken up
paçim zgjuar
we may have woken up
paçit zgjuar
you all may have woken up
paçin zgjuar
they may have woken up
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Admirative present tense
zgjuakam
I (apparently) wake up
zgjuake
you (apparently) wake up
zgjuaka
he/she/it (apparently) wakes up
zgjuakemi
we (apparently) wake up
zgjuakeni
you all (apparently) wake up
zgjuakan
they (apparently) wake up
Admirative past tense
zgjuakësha
I (apparently) woke up
zgjuakëshe
you (apparently) woke up
zgjuakësh
he/she/it (apparently) woke up
zgjuakëshim
we (apparently) woke up
zgjuakëshit
you all (apparently) woke up
zgjuakëshin
they (apparently) woke up
Admirative past perfect tense
paskam zgjuar
I (apparently) have woken up
paske zgjuar
you (apparently) have woken up
paska zgjuar
he/she/it (apparently) has woken up
paskemi zgjuar
we (apparently) have woken up
paskeni zgjuar
you all (apparently) have woken up
paskan zgjuar
they (apparently) have woken up
Admirative pluperfect tense
paskësha zgjuar
I (apparently) had woken up
paskëshe zgjuar
you (apparently) had woken up
paskësh zgjuar
he/she/it (apparently) had woken up
paskëshim zgjuar
we (apparently) had woken up
paskëshit zgjuar
you all (apparently) had woken up
paskëshin zgjuar
they (apparently) had woken up
participle
gerund present
gerund past
Other
zgjuar
woken up
duke zgjuar
waking up
duke pasë zgjuar
having woken up

Examples of zgjoj

Example in AlbanianTranslation in English
Unë do ta zgjoj rreshterin.I'm gonna go wake up Sarge.
Me çfarë do më zgjon?- Do I wake up from that?
Duhet t'i zgjojmë ushtarët.We must wake up the soldiers. Now!
Mos bëj zhurmë kur t`hyjmë të mos e zgjojmë Bergitën.When we go inside, try to be quiet so we don't wake up Bergita.
Si mund ta zgjojmë gjysëm të forcuar.He could wake up all half-baked.
Nuk duam të zgjojmë cirkun udhëtues të pleshtave.Don't wanna wake up the traveling flea circus.
Ne thjesht nuk duhet të zgjojmë fqinjët.We just don't wanna wake up the neighbors.
Do zgjoni Mekuillin.- "Everything's waiting for you" - McWilley will wake up.
U zgjova dhe dieIIi po shëndriste.I woke up and the sun was shining.
Atë natë, kur pashë atë grua... u zgjova dhe shkrova këtë.That same night after I saw that woman... I woke up and I wrote this.
Thjesht u zgjova këtu.I just woke up here.
U zgjova.I woke up.
Unë i them, "Më vjen keq, Mami", dhe ja vëj duart, pastaj në mëngjes kur u zgjova u ndjeva shumë i Iumtur.I say, "I'm sorry, Mamma", and put my arms around her, then this morning when I woke up I felt so happy.
Të kujtohet ajo fusha me bambu, ku u zgjove për herë të parë këtu?Do you remember that bamboo field you woke up in When you first got here?
E zgjove nga koma.You healed. You woke up.
Ti sapo u zgjove dhe vendos që ta humbësh talentin tënd?You just woke up one day and decided to waste your talent?
Më falë që nuk isha atje kur u zgjove.I'm sorry I wasn't there when you woke up.
2 vjetë përpara kur e kemi filluar këtë, atëherë kur u zgjove për herë të parë, nuk mundëshe ta kujtoje një ditë më përpara.Two years ago when we started this, when you first woke up, you couldn't remember the day before.
E zgjoi grazhdarin e tij në mes të natës dhe urdhëroi që ta çoj tek Shtëpia e Bardhë për të parë Andru Xhekson, Sepse ishte urgjente që të fliste me presidentin.He woke up his stable boy in the middle of the night and ordered him to take him to the White House to see Andrew Jackson, because it was urgent that he speak to the president.
Jam i supozuar të besoj që kjo gjë na zgjoi pas tërë këtyre viteve, vetëm ca njerëz e dijnë që ajo është një Romenov?Am I supposed to believe that thing woke up after all these years just because some guy claims she's a Romanov?
Dhe pastaj Tom e zgjoi babanë e tij... dhe e pyeti, "A e dëgjove atë tingull?And Tom woke up his father... and asked him, "Did you hear that sound?
E zgjoi grazhdarin e tij në mes të natës dhe urdhëroi që ta çoj tek Shtëpia e Bardhë për të parë Andru Xhekson,He woke up his stable boy in the middle of the night and ordered him to take him to the White House to see Andrew Jackson.
A e dini se ku u zgjuam?Do you know where we woke up?
Të nesërmen kur u zgjuam, të dy i kishim topthet e çara dhe të fryra.Next morning when we woke up, we both had totally chapped, rash-y nuts.
Por pastaj... u zgjuam një mëngjes dhe asnjë nga ato gjëra nuk kish rëndësi.But then... we woke up one morning and none of that seemed to matter.
Ne u zgjuam Steph, dhe ju i thatë asaj se ishim jashtë duke u orvatur te shpëtojmë një pëllumb të sëmurë.We woke up Steph, and you told her we were out there trying to save a sick pigeon.
Kur u zgjuam, ishim pesë.When I woke up, there were five if us.
Më intereson vetëm që 100 njerëz u zgjuan disa mëngjese më parë, dhe nuk e dinin që ishte mëngjesi i tyre i fundit.I only care that 100 people woke up a few mornings ago, had no idea it was their last.
A e dini ku ne u zgjuan?Do you know where we woke up?
Më zgjuan nja dy herë.I woke up a couple of times.
Mos na i zgjo komshinjtë.Shh. Don't wake up our neighbors.
Dhe çfarëdo që të bësh, mos e zgjo Kaporalin Silva.And whatever you do, do not wake up Corporal Silva.
Mos u zgjo.Don't wake up.
Mos u zgjo kurrë.Don't you ever wake up.
Mos e zgjo rreshterin për këtë.Don't wake up Sarge for this.
Do të zgjosh kuçkat e tjera.Mama, you're gonna wake up the rest of the bitches.
Ti duhet ta qepësh, ose do të zgjosh mamin dhe pastaj unë do të ndëshkoj.You have to be quiet or you're gonna wake up Mommy and then I'll have to punish you.
Nëse mund të zgjosh Penin, mendoj se duhet të dalim nga ndërtesa sa më shpejt të jetë e mundur.If you could just wake up Penny, I think we should get out of the building as soon as possible.
Mos do që të zgjosh të gjithë Polin e Veriut?Do you want to wake up the whole North Pole?
Nuk duam të zgjojmë cirkun udhëtues të pleshtave.Don't wanna wake up the traveling flea circus.
Ne thjesht nuk duhet të zgjojmë fqinjët.We just don't wanna wake up the neighbors.
I bërtita Reuben-it të zgjonte Vince ndërsa unë merresha me Maureen... duke u përpjekur të bindja veten se ajo ishte ende duke fjetur.I yelled for Reuben to wake up Vince while I worked on Maureen trying to make myself believe that she was still sleeping.
Kurrë më parë nuk jam zgjuar i lidhur me pranga.I've never woken up in handcuffs before.
Është sikur të përpiqesh që të kujtosh një ëndërr pasi je zgjuar.It's like trying to remember a dream after you've woken up.
Vijnë për ti zgjuar.They come to be woken up.
Jo, vijnë për tu zgjuar.They come to be woken up.
Tërë natë n më ka zgjuar telefoni.I kept being woken up by the phone all night

More Albanian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

sajoj
devise

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

admiroj
admire
ledhatoj
caress
propozoj
propose
sodomizoj
sodomize
shpresoj
hope
thjeshtëzoj
simplify
veçoj
isolate
zbuloj
discover
zgjohem
wake up
zhvillohem
evolve

Other Albanian verbs with the meaning similar to 'wake up':

None found.
Learning languages?