Fshij (to sweep) conjugation

Albanian
14 examples

Conjugation of eiti

Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present tense
fshij
I sweep
fshin
you sweep
fshin
he/she/it sweeps
fshijmë
we sweep
fshini
you all sweep
fshijnë
they sweep
Past tense
fshiva
I swept
fshive
you swept
fshiu
he/she/it swept
fshimë
we swept
fshitë
you all swept
fshinë
they swept
Future tense
do të fshij
I will sweep
do të fshish
you will sweep
do të fshijë
he/she/it will sweep
do të fshijmë
we will sweep
do të fshini
you all will sweep
do të fshijnë
they will sweep
Imperative tense
-
fshi
you sweep
-
-
fshini
you all sweep
-
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present imperfect tense
fshija
I was sweeping
fshije
you were sweeping
fshinte
he/she/it was sweeping
fshinim
we were sweeping
fshinit
you all were sweeping
fshinin
they were sweeping
Past perfect tense
kam fshirë
I have swept
ke fshirë
you have swept
ka fshirë
he/she/it has swept
kemi fshirë
we have swept
keni fshirë
you all have swept
kanë fshirë
they have swept
Past pluperfect tense
pata fshirë
I had swept
pate fshirë
you had swept
pati fshirë
he/she/it had swept
patëm fshirë
we had swept
patët fshirë
you all had swept
patën fshirë
they had swept
Future perfect tense
do të kem fshirë
I will have swept
do të kesh fshirë
you will have swept
do të ketë fshirë
he/she/it will have swept
do të kemi fshirë
we will have swept
do të keni fshirë
you all will have swept
do të kenë fshirë
they will have swept
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Subjunctive present tense
të fshij
I sweep
të fshish
you sweep
të fshijë
he/she/it sweep
të fshijmë
we sweep
të fshini
you all sweep
të fshijnë
they sweep
Subjunctive past tense
të fshija
I sweep
të fshije
you sweep
të fshinte
he/she/it sweep
të fshinim
we sweep
të fshinit
you all sweep
të fshinin
they sweep
Subjunctive past perfect tense
të kem fshirë
I have swept
të kesh fshirë
you have swept
të ketë fshirë
he/she/it have swept
të kemi fshirë
we have swept
të keni fshirë
you all have swept
të kenë fshirë
they have swept
Subjunctive past pluperfect tense
të kisha fshirë
I have swept
të kishe fshirë
you have swept
të kishte fshirë
he/she/it have swept
të kishim fshirë
we have swept
të kishit fshirë
you all have swept
të kishin fshirë
they have swept
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Conditional present tense
do të fshija
I would sweep
do të fshije
you would sweep
do të fshinte
he/she/it would sweep
do të fshinim
we would sweep
do të fshinit
you all would sweep
do të fshinin
they would sweep
Conditional past perfect tense
do të kisha fshirë
I would have swept
do të kishe fshirë
you would have swept
do të kishte fshirë
he/she/it would have swept
do të kishim fshirë
we would have swept
do të kishit fshirë
you all would have swept
do të kishin fshirë
they would have swept
Optative present tense
fshifsha
I may sweep
fshifsh
you may sweep
fshiftë
he/she/it may sweep
fshifshim
we may sweep
fshifshit
you all may sweep
fshifshin
they may sweep
Optative past perfect tense
paça fshirë
I may have swept
paç fshirë
you may have swept
pastë fshirë
he/she/it may have swept
paçim fshirë
we may have swept
paçit fshirë
you all may have swept
paçin fshirë
they may have swept
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Admirative present tense
fshikam
I (apparently) sweep
fshike
you (apparently) sweep
fshika
he/she/it (apparently) sweeps
fshikemi
we (apparently) sweep
fshikeni
you all (apparently) sweep
fshikan
they (apparently) sweep
Admirative past tense
fshikësha
I (apparently) swept
fshikëshe
you (apparently) swept
fshikësh
he/she/it (apparently) swept
fshikëshim
we (apparently) swept
fshikëshit
you all (apparently) swept
fshikëshin
they (apparently) swept
Admirative past perfect tense
paskam fshirë
I (apparently) have swept
paske fshirë
you (apparently) have swept
paska fshirë
he/she/it (apparently) has swept
paskemi fshirë
we (apparently) have swept
paskeni fshirë
you all (apparently) have swept
paskan fshirë
they (apparently) have swept
Admirative pluperfect tense
paskësha fshirë
I (apparently) had swept
paskëshe fshirë
you (apparently) had swept
paskësh fshirë
he/she/it (apparently) had swept
paskëshim fshirë
we (apparently) had swept
paskëshit fshirë
you all (apparently) had swept
paskëshin fshirë
they (apparently) had swept
participle
gerund present
gerund past
Other
fshirë
swept
duke fshirë
sweeping
duke pasë fshirë
having swept

Examples of fshij

Example in AlbanianTranslation in English
Kam njeriun që mund ta fshij atë shum shpejtë.I have men who can sweep 'em out in short order.
Do të fshij si nuk kam bërë kurrë më parë.Yes, it will. I'll just sweep harder than anyone's ever swept before.
Dhe kështu ata fshijnë të vetmuarit.. burra pa pagesë nga e gjithë botaAnd so they sweep the solitudes, free men from all the earth;
Me një forë të tillë unë kam burra që mund t`i fshijnë nga faqja e dheut në pak minuta.With a force that size I have men who can sweep 'em out in short order.
Dhe kur kjo luftë të përfundojë, kur ti kemi fshirë ishujt japonezë, dhe të kemi shkatërruar çdo cep të asaj perandorie, strategjinë mund ta kenë bërë të tjerët.And whenever this war is over, When we have swept upon the main islands of japan And destroyed every scrap of that empire,
Do të fshij si nuk kam bërë kurrë më parë.Yes, it will. I'll just sweep harder than anyone's ever swept before.
Vajzë, ku ke mësuar të fshish kështu?Young woman. Where'd you learn to sweep like that?
-Nuk do ta merrni -Duhet të pastrojë dhe të fshijë -Ju nuk e doni -T'u bërtasësh kafshëve- You can't have him - He's gotta clean and sweep
Po më thua që do të lejosh errësirën e të fshijë të gjithë botën dhe të lësh shokët e tu të vdesin?You telling me you'd let eternal darkness sweep over this entire planet and leave your friends to die?
Unë të kërkova të rralloje pijen, kurse ti smund të fshije dot as dhomën tënde nga pijet.I asked you to tidy up the booze, you couldn't even sweep out a room.
Dhe kur kjo luftë të përfundojë, kur ti kemi fshirë ishujt japonezë, dhe të kemi shkatërruar çdo cep të asaj perandorie, strategjinë mund ta kenë bërë të tjerët.And whenever this war is over, When we have swept upon the main islands of japan And destroyed every scrap of that empire,
Në sallonin tonë kam fshirë flokë më të mirë në tokë.I ve swept better hairstyles off the floor of our salon.
Një lojtar bën që të rrëshqasë një gur të rëndë drejt një rreth, i quajtur "shtëpia", ndërsa shokët kontrollojnë drejtimin dhe shpejtësinë e gurit duke fshirë para saj me një fshesë të posaçme.Players slide the heavy stones toward the circle, or "house," As teammates control the direction and speed of the stone By sweeping in front of it with a special broom.
Më pëlqen të bëj nxemje duke fshirë ballkonin e barit.I like to warm up. By sweeping behind the snack bar.

More Albanian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

fsheh
hide

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

dërgoj
send
fërgoj
fry
fsheh
hide
gaboj
err
ledhatoj
caress
lexoj
read
mbaroj
complete
thjeshtëzoj
simplify
udhëtoj
travel
vij
arrive

Other Albanian verbs with the meaning similar to 'sweep':

None found.
Learning languages?