Armatos (to arm) conjugation

Albanian
27 examples

Conjugation of eiti

Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present tense
armatos
I arm
armatos
you arm
armatos
he/she/it arms
armatosim
we arm
armatosni
you all arm
armatosin
they arm
Past tense
armatosa
I armed
armatose
you armed
armatosi
he/she/it armed
armatosëm
we armed
armatosët
you all armed
armatosën
they armed
Future tense
do të armatos
I will arm
do të armatosësh
you will arm
do të armatosë
he/she/it will arm
do të armatosim
we will arm
do të armatosni
you all will arm
do të armatosin
they will arm
Imperative tense
-
armatos
you arm
-
-
armatosni
you all arm
-
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present imperfect tense
armatosja
I was arming
armatosje
you were arming
armatoste
he/she/it was arming
armatosnim
we were arming
armatosnit
you all were arming
armatosnin
they were arming
Past perfect tense
kam armatosur
I have armed
ke armatosur
you have armed
ka armatosur
he/she/it has armed
kemi armatosur
we have armed
keni armatosur
you all have armed
kanë armatosur
they have armed
Past pluperfect tense
pata armatosur
I had armed
pate armatosur
you had armed
pati armatosur
he/she/it had armed
patëm armatosur
we had armed
patët armatosur
you all had armed
patën armatosur
they had armed
Future perfect tense
do të kem armatosur
I will have armed
do të kesh armatosur
you will have armed
do të ketë armatosur
he/she/it will have armed
do të kemi armatosur
we will have armed
do të keni armatosur
you all will have armed
do të kenë armatosur
they will have armed
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Subjunctive present tense
të armatos
I arm
të armatosësh
you arm
të armatosë
he/she/it arm
të armatosim
we arm
të armatosni
you all arm
të armatosin
they arm
Subjunctive past tense
të armatosja
I arm
të armatosje
you arm
të armatoste
he/she/it arm
të armatosnim
we arm
të armatosnit
you all arm
të armatosnin
they arm
Subjunctive past perfect tense
të kem armatosur
I have armed
të kesh armatosur
you have armed
të ketë armatosur
he/she/it have armed
të kemi armatosur
we have armed
të keni armatosur
you all have armed
të kenë armatosur
they have armed
Subjunctive past pluperfect tense
të kisha armatosur
I have armed
të kishe armatosur
you have armed
të kishte armatosur
he/she/it have armed
të kishim armatosur
we have armed
të kishit armatosur
you all have armed
të kishin armatosur
they have armed
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Conditional present tense
do të armatosja
I would arm
do të armatosje
you would arm
do të armatoste
he/she/it would arm
do të armatosnim
we would arm
do të armatosnit
you all would arm
do të armatosnin
they would arm
Conditional past perfect tense
do të kisha armatosur
I would have armed
do të kishe armatosur
you would have armed
do të kishte armatosur
he/she/it would have armed
do të kishim armatosur
we would have armed
do të kishit armatosur
you all would have armed
do të kishin armatosur
they would have armed
Optative present tense
armatossha
I may arm
armatossh
you may arm
armatostë
he/she/it may arm
armatosshim
we may arm
armatosshit
you all may arm
armatosshin
they may arm
Optative past perfect tense
paça armatosur
I may have armed
paç armatosur
you may have armed
pastë armatosur
he/she/it may have armed
paçim armatosur
we may have armed
paçit armatosur
you all may have armed
paçin armatosur
they may have armed
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Admirative present tense
armatoskam
I (apparently) arm
armatoske
you (apparently) arm
armatoska
he/she/it (apparently) arms
armatoskemi
we (apparently) arm
armatoskeni
you all (apparently) arm
armatoskan
they (apparently) arm
Admirative past tense
armatoskësha
I (apparently) armed
armatoskëshe
you (apparently) armed
armatoskësh
he/she/it (apparently) armed
armatoskëshim
we (apparently) armed
armatoskëshit
you all (apparently) armed
armatoskëshin
they (apparently) armed
Admirative past perfect tense
paskam armatosur
I (apparently) have armed
paske armatosur
you (apparently) have armed
paska armatosur
he/she/it (apparently) has armed
paskemi armatosur
we (apparently) have armed
paskeni armatosur
you all (apparently) have armed
paskan armatosur
they (apparently) have armed
Admirative pluperfect tense
paskësha armatosur
I (apparently) had armed
paskëshe armatosur
you (apparently) had armed
paskësh armatosur
he/she/it (apparently) had armed
paskëshim armatosur
we (apparently) had armed
paskëshit armatosur
you all (apparently) had armed
paskëshin armatosur
they (apparently) had armed
participle
gerund present
gerund past
Other
armatosur
armed
duke armatosur
arming
duke pasë armatosur
having armed

Examples of armatos

Example in AlbanianTranslation in English
Është puna ime të ju armatos... ...kundër krijesave më budallaqe të njohra në llojin magjik.It is my job to arm you... ...against the foulest creatures known to wizardkind.
MEMNONI do ta armatos ushtrinë dhe do të kalëroj përmes këtij vendi.Memnon will release his armies and ride straight through this place.
CIA po armatos Muxhahedin.The ClA is arming the mujahideen.
- U armatos shumë vonë.- The weapon armed too late.
Zyrtarët e lartë të OKB-së pohojnë se Ushtria e Ruandës po trajnon dhe po armatos në fshehtësi milicin Hutu te quajtur hterhamwe.Senior U.N. officers claim that the Rwandan army is secretly training and arming the Hutu militia called the hterhamwe.
Nëse mund të ç'armatosim njërin, unë mund të qëlloj.If we can disarm one, I can shoot.
Duhet t'i armatosim.We have to arm them...
Të armatosim agjentët tane, qe të kene mundesi ti luftojnë mitralozet e disa prej krimineleve më të keqinj në historinë amerikane të krimit.To help arm our agents so that they have a fighting chance against the submachine guns of some of the most dangerous characters in the history of American criminality.
Kur të them tre... ...thirrni magji që ta ç'armatosni kundërshtarin tuaj. Vetëm të ç'armatosni.On the count of three... ...cast your charms to disarm your opponent.
Thashë vetëm ç'armatosni.I said disarm only.
Mbyllni këto koordinata dhe armatosni Mavericks.Lock on to these coordinates and arm your Mavericks.
Kur të them tre thirrni magji që ta ç'armatosni kundërshtarin tuaj.On the count of three Cast your charms to disarm your opponent. Only to disarm.
-Përgadituni që ta armatosni pajisjen.- Prepare to arm the device!
Letrat tuaja të dashurisë dhe kurajës do ta armatosin me një zemër luftarake.Your letters of love and encouragement will arm him with a fighting heart.
Po i armatosin me Dushka 12.7 mm. Që do ishte mirë, përveçse sovjetikët i kanë armatosur, veçanërisht helikopterët e tyre, për të thyer gëzhojën 12.7 mm.They're arming them with 12.7 millimeter Dishukas which would be good, except the Soviets have specifically armor-plated their Hind helicopter to resist a 12.7 millimeter shell.
Gjatë gjahut të egërsirave të mëdha, kafshët duke u ndjekur nuk i armatosin gjahtarët e tyre.During a big-game hunt, the animals being hunted don't arm the hunters.
Përmes korridorit,ata mundoheshin të të armatosin më mirë.Across the hall, they were trying to arm you better.
Ai i armatosi të burgosurit e tij.He armed his prisoners.
Na armatosën , luftuan për ne dhe gjithmonë do të mbeten në zemrat tona.They armed us, fought at our sides, and will forever live in our hearts.
Kishim të dhëna që Alamuti po armatoste armiqtë tanë.We had indications Alamut was arming our enemies. Indications?
Ti do të armatosësh të burgosurit?So, you're going to arm the prisoners.
Përmes korridorit,ata mundoheshin të të armatosin më mirë.Across the hall, they were trying to arm you better.
- Njeriu është i pa armatosur.- This man's unarmed.
- Nuk jemi të armatosur.- We ain't armed.
Është i pa armatosur.-With what? He is unarmed.
Ai është i armatosur.He is armed and waiting.
Do të qëllonit njeri të pa armatosur?Would you shoot an unarmed men?

More Albanian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

arësyetoj
rationalize
argëtoj
entertain
arsimoj
educate
bashkëpunoj
cooperate
fërkoj
rub
filloj
start
gaboj
err
takohem
meet
vendos
decide
zhvillohem
evolve

Other Albanian verbs with the meaning similar to 'arm':

None found.
Learning languages?