Absorboj (to absorb) conjugation

Albanian
14 examples

Conjugation of eiti

Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present tense
absorboj
I absorb
absorbon
you absorb
absorbon
he/she/it absorbs
absorbojmë
we absorb
absorboni
you all absorb
absorbojnë
they absorb
Past tense
absorbova
I absorbed
absorbove
you absorbed
absorboi
he/she/it absorbed
absorbuam
we absorbed
absorbuat
you all absorbed
absorbuan
they absorbed
Future tense
do të absorboj
I will absorb
do të absorbosh
you will absorb
do të absorbojë
he/she/it will absorb
do të absorbojmë
we will absorb
do të absorboni
you all will absorb
do të absorbojnë
they will absorb
Imperative tense
-
absorbo
you absorb
-
-
absorboni
you all absorb
-
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Present imperfect tense
absorboja
I was absorbing
absorboje
you were absorbing
absorbonte
he/she/it was absorbing
absorbonim
we were absorbing
absorbonit
you all were absorbing
absorbonin
they were absorbing
Past perfect tense
kam absorbuar
I have absorbed
ke absorbuar
you have absorbed
ka absorbuar
he/she/it has absorbed
kemi absorbuar
we have absorbed
keni absorbuar
you all have absorbed
kanë absorbuar
they have absorbed
Past pluperfect tense
pata absorbuar
I had absorbed
pate absorbuar
you had absorbed
pati absorbuar
he/she/it had absorbed
patëm absorbuar
we had absorbed
patët absorbuar
you all had absorbed
patën absorbuar
they had absorbed
Future perfect tense
do të kem absorbuar
I will have absorbed
do të kesh absorbuar
you will have absorbed
do të ketë absorbuar
he/she/it will have absorbed
do të kemi absorbuar
we will have absorbed
do të keni absorbuar
you all will have absorbed
do të kenë absorbuar
they will have absorbed
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Subjunctive present tense
të absorboj
I absorb
të absorbosh
you absorb
të absorbojë
he/she/it absorb
të absorbojmë
we absorb
të absorboni
you all absorb
të absorbojnë
they absorb
Subjunctive past tense
të absorboja
I absorb
të absorboje
you absorb
të absorbonte
he/she/it absorb
të absorbonim
we absorb
të absorbonit
you all absorb
të absorbonin
they absorb
Subjunctive past perfect tense
të kem absorbuar
I have absorbed
të kesh absorbuar
you have absorbed
të ketë absorbuar
he/she/it have absorbed
të kemi absorbuar
we have absorbed
të keni absorbuar
you all have absorbed
të kenë absorbuar
they have absorbed
Subjunctive past pluperfect tense
të kisha absorbuar
I have absorbed
të kishe absorbuar
you have absorbed
të kishte absorbuar
he/she/it have absorbed
të kishim absorbuar
we have absorbed
të kishit absorbuar
you all have absorbed
të kishin absorbuar
they have absorbed
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Conditional present tense
do të absorboja
I would absorb
do të absorboje
you would absorb
do të absorbonte
he/she/it would absorb
do të absorbonim
we would absorb
do të absorbonit
you all would absorb
do të absorbonin
they would absorb
Conditional past perfect tense
do të kisha absorbuar
I would have absorbed
do të kishe absorbuar
you would have absorbed
do të kishte absorbuar
he/she/it would have absorbed
do të kishim absorbuar
we would have absorbed
do të kishit absorbuar
you all would have absorbed
do të kishin absorbuar
they would have absorbed
Optative present tense
absorbofsha
I may absorb
absorbofsh
you may absorb
absorboftë
he/she/it may absorb
absorbofshim
we may absorb
absorbofshit
you all may absorb
absorbofshin
they may absorb
Optative past perfect tense
paça absorbuar
I may have absorbed
paç absorbuar
you may have absorbed
pastë absorbuar
he/she/it may have absorbed
paçim absorbuar
we may have absorbed
paçit absorbuar
you all may have absorbed
paçin absorbuar
they may have absorbed
Unë
Ti
A(i/jo)
Ne
Ju
At(a/o)
Admirative present tense
absorbuakam
I (apparently) absorb
absorbuake
you (apparently) absorb
absorbuaka
he/she/it (apparently) absorbs
absorbuakemi
we (apparently) absorb
absorbuakeni
you all (apparently) absorb
absorbuakan
they (apparently) absorb
Admirative past tense
absorbuakësha
I (apparently) absorbed
absorbuakëshe
you (apparently) absorbed
absorbuakësh
he/she/it (apparently) absorbed
absorbuakëshim
we (apparently) absorbed
absorbuakëshit
you all (apparently) absorbed
absorbuakëshin
they (apparently) absorbed
Admirative past perfect tense
paskam absorbuar
I (apparently) have absorbed
paske absorbuar
you (apparently) have absorbed
paska absorbuar
he/she/it (apparently) has absorbed
paskemi absorbuar
we (apparently) have absorbed
paskeni absorbuar
you all (apparently) have absorbed
paskan absorbuar
they (apparently) have absorbed
Admirative pluperfect tense
paskësha absorbuar
I (apparently) had absorbed
paskëshe absorbuar
you (apparently) had absorbed
paskësh absorbuar
he/she/it (apparently) had absorbed
paskëshim absorbuar
we (apparently) had absorbed
paskëshit absorbuar
you all (apparently) had absorbed
paskëshin absorbuar
they (apparently) had absorbed
participle
gerund present
gerund past
Other
absorbuar
absorbed
duke absorbuar
absorbing
duke pasë absorbuar
having absorbed

Examples of absorboj

Example in AlbanianTranslation in English
Ndoshta do t'ju jap vetëm një shans për të absorbuar Gershuinin.AII right. Maybe I'II just give you a chance to absorb Gershwin.
Unë e kam në dorë fuqinë për të absorbuar energjinë.I've got the power to absorb energy.
Unë e kam në dorë fuqinë për të absorbuar energjinë. Më mban mua kështu.I've got the power to absorb energy.
Aq çka klasa e mesme kanade mund të absorboj?So what middle-class Canadian could absorb that?
Janë gjëra të cilat i absorbon toka, do ti përziejmë ato me plehrat.It's stuff the earth absorbs, we'll mix it with compost.
Natyra dhe biodiversiteti janë bazë për pothuajse të gjitha shërbimet e ekosistemit, përfshirë sigurimin e ushqimit, qarkullimin e lëndëve ushqyese dhe rregullimin e klimës – pyjet për shembull, mundësojnë zvogëlimin e karbonit, dmth absorbojnë emisionet e gazrave serë (Kapitulli 3). Kështu humbja e biodiverzitetit dhe degradimi iNature and biodiversity are the basis for virtually all ecosystem services, including food and fibre provisioning, nutrient circulation and climate regulation — forests, for example, provide carbon sinks that help absorb greenhouse gas emissions (Chapter 3).
...i lejon qelizat të absorbojnë energjinë përkohësisht,dhe pastaj zvoglohet....lets the cells absorb the energy temporarily, and then it abates.
Dhe zotërat e tjerë nuk dinin çfarë të bënin, kështu qe yoni u shfaqa, simboli i perëndeshës, dhe ajo e absorboi tërë këtë nxehtësi të tmerrshme, duke rikthyer balancin në botë, dhe e shpëtoi universin nga shkatërrimi.The other gods didn't know what to do, so a Yoni appeared, as a goddess. And she absorbed the terrible heat. Restoring balance to the world, and saving the universe from destruction.
-Po absorbonte... rrezatim nga reaktorët.- It was absorbing radiation from the reactors.
Aq çka klasa e mesme kanade mund të absorboj?So what middle-class Canadian could absorb that?
Përderisa lidhja është e mbyllur, gjendja e dobët e energjisë do të vazhdojë të zgjerohet në vrimën e nxehtë derisa të absorbojë çdo gjë.Unless the connection is closed, the weak energy condition will continue to expand the wormhole, until it absorbs everything.
...i lejon qelizat të absorbojnë energjinë përkohësisht,dhe pastaj zvoglohet....lets the cells absorb the energy temporarily, and then it abates.
Gjatë shembjes, energjia më e madhe e copave që binin ishte absorbuar nga Kullat dhe nga strukturat fqinje duke i konvertuar ato në rrënoja dhe pluhur ose duke shkaktuar dëme tjera, por jo duke shkaktuar dridhje.During the collapse, most of the energy of the falling debris was absorbed by the Towers and the neighboring structures converting them into rubble and dust or causing other damage but not causing significant ground shaking.
Pasi që kishte çelur, ai shkoj dhe bëri strofullën tek burimi më i afërt i rrezatimit... tek fabrika e rrymës së babait tënd në Xhanxhira dhe ndenji aty për 15 vite, duke absorbuar karburantin e tij radioaktiv... për tu rritur.The hatchling burrowed straight for the nearest source of radiation your father's power plant in Janjira and cocooned there for 15 years, absorbing its radioactive fuel...

More Albanian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

abrogoj
abrogate
abstenoj
abstain
bekoj
bless
bie
fall
dhuroj
bestow
gënjej
lie
shuaj
erase
shurrohem
piss
shurroj
piss
udhëzoj
instruct

Other Albanian verbs with the meaning similar to 'absorb':

None found.
Learning languages?