Цементира (to cement) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
цементирам
I cement
цементираш
you cement
цементира
he/she/it cements
цементираме
we cement
цементирате
you all cement
цементираат
they cement
Future tense
ќе цементирам
I will cement
ќе цементираш
you will cement
ќе цементира
he/she/it will cement
ќе цементираме
we will cement
ќе цементирате
you all will cement
ќе цементираат
they will cement
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би цементирал
I (masculine) would have cemented
би цементирала
I (feminine) would have cemented
би цементирал
you (masculine) would have cemented
би цементирала
you (feminine) would have cemented
би цементирал
he would have cemented
би цементирала
she would have cemented
би цементирало
it would have cemented
би цементирале
we would have cemented
би цементирале
you all would have cemented
би цементирале
they would have cemented
Past perfect tense
сум цементирал
I (masculine) have cemented
сум цементирала
I (feminine) have cemented
си цементирал
you (masculine) have cemented
си цементирала
you (feminine) have cemented
е цементирал
he has cemented
е цементирала
she has cemented
е цементирало
it has cemented
сме цементирале
we have cemented
сте цементирале
you all have cemented
сум цементирале
they have cemented
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
цементирав
I was cementing
цементираше
you were cementing
цементираше
he/she/it was cementing
цементиравме
we were cementing
цементиравте
you all were cementing
цементираа
they were cementing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев цементирал
I (masculine) had cemented
бев цементирала
I (feminine) had cemented
беше цементирал
you (masculine) had cemented
беше цементирала
you (feminine) had cemented
беше цементирал
he had cemented
беше цементирала
she had cemented
беше цементирало
it had cemented
бевме цементирале
we had cemented
бевте цементирале
you all had cemented
беа цементирале
they had cemented
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе цементирав
I will have cemented
ќе цементираше
you will have cemented
ќе цементираше
he/she/it will have cemented
ќе цементиравме
we will have cemented
ќе цементиравте
you all will have cemented
ќе цементираа
they will have cemented
Past aorist tense
Imperative tense
-
цементирај
you cement
-
-
цементирајте
you all cement
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум цементирал
I (masculine) will cement
ќе сум цементирала
I (feminine) will cement
ќе си цементирал
you (masculine) will cement
ќе си цементирала
you (feminine) will cement
ќе е цементирал
he will cement
ќе е цементирала
she will cement
ќе е цементирало
it will cement
ќе сме цементирале
we will cement
ќе сте цементирале
you all will cement
ќе сум цементирале
they will cement
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
цементиран
cementing
цементирајќи
cementing
цементирање
cementing
цементирал
cementing
цементирала
cementing
цементирало
cementing
цементирале
cementing
cemented
cemented
cemented
cemented

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

коментира
comment

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'cement':

None found.
Learning languages?