Талка (to roam) conjugation

Macedonian
7 examples
This verb can also mean the following: wander

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
талкам
I roam
талкаш
you roam
талка
he/she/it roams
талкаме
we roam
талкате
you all roam
талкаат
they roam
Future tense
ќе талкам
I will roam
ќе талкаш
you will roam
ќе талка
he/she/it will roam
ќе талкаме
we will roam
ќе талкате
you all will roam
ќе талкаат
they will roam
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би талкал
I (masculine) would have roamed
би талкала
I (feminine) would have roamed
би талкал
you (masculine) would have roamed
би талкала
you (feminine) would have roamed
би талкал
he would have roamed
би талкала
she would have roamed
би талкало
it would have roamed
би талкале
we would have roamed
би талкале
you all would have roamed
би талкале
they would have roamed
Past perfect tense
сум талкал
I (masculine) have roamed
сум талкала
I (feminine) have roamed
си талкал
you (masculine) have roamed
си талкала
you (feminine) have roamed
е талкал
he has roamed
е талкала
she has roamed
е талкало
it has roamed
сме талкале
we have roamed
сте талкале
you all have roamed
сум талкале
they have roamed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
талкав
I was roaming
талкаше
you were roaming
талкаше
he/she/it was roaming
талкавме
we were roaming
талкавте
you all were roaming
талкаа
they were roaming
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев талкал
I (masculine) had roamed
бев талкала
I (feminine) had roamed
беше талкал
you (masculine) had roamed
беше талкала
you (feminine) had roamed
беше талкал
he had roamed
беше талкала
she had roamed
беше талкало
it had roamed
бевме талкале
we had roamed
бевте талкале
you all had roamed
беа талкале
they had roamed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе талкав
I will have roamed
ќе талкаше
you will have roamed
ќе талкаше
he/she/it will have roamed
ќе талкавме
we will have roamed
ќе талкавте
you all will have roamed
ќе талкаа
they will have roamed
Past aorist tense
Imperative tense
-
талкај
you roam
-
-
талкајте
you all roam
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум талкал
I (masculine) will roam
ќе сум талкала
I (feminine) will roam
ќе си талкал
you (masculine) will roam
ќе си талкала
you (feminine) will roam
ќе е талкал
he will roam
ќе е талкала
she will roam
ќе е талкало
it will roam
ќе сме талкале
we will roam
ќе сте талкале
you all will roam
ќе сум талкале
they will roam

Examples of талка

Example in MacedonianTranslation in English
Таа всушност мора да талка за да блогира во Куба низ хотели или други области со интернет пристап вообичаено резервиран за странци.“ Оваа работа ја истакнува 1Клик2Куба:She actually has to roam about Cuba blogging from hotels and other areas with Internet access usually reserved for foreigners." Underscoring this point is 1Click2Cuba:
Оваа мачка талка стотици км во потрага по плен и можеби никогаш нема двапати да дојде до истиот дел на шумата.The cat must roam hundreds of miles in search of prey and may never visit the same patch of forest twice.
Да одиме заедно и да талкаме по светот.... слободни како ветерот.Let's go away together and roam the world, as free as the wind.
Оние кои се вмешани во проневера на милијарди долари талкаат слободно во и надвор од Авганистан со што нивната поврзаност со одредени силни политички фигури се покажува дека е посилна од авганистанските закони.Those who are involved in embezzlement of billions of dollars roam freely inside and outside Afghanistan as their affiliation with certain strong political figures turns out to be heavier than Afghan laws.
Орките талкаат слободно, насекаде низ нашата земја.Orcs are roaming freely across our lands.
Можеби... Но тоа бесцелно талкање низ нашата грандиозна Америка ме промени повеќе од што мислев.Maybe... ...but that aimless roaming through our enormous America has changed me more than i thought
Тие талкале слободни.They're roaming free.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

валка
soil
турка
shove

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

сочувува
preserve
спојува
connect
стекнува
acquire
стивне
die down
стопира
stop
стори
do
тактира
generate a beat
тапетира
wallpaper
текнува
think of
тркне
run very quickly to some

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'roam':

None found.
Learning languages?