Собуе (to take off) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
собујам
I take off
собуеш
you take off
собуе
he/she/it takes off
собуеме
we take off
собуете
you all take off
собујат
they take off
Future tense
ќе собујам
I will take off
ќе собуеш
you will take off
ќе собуе
he/she/it will take off
ќе собуеме
we will take off
ќе собуете
you all will take off
ќе собујат
they will take off
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би собул
I (masculine) would have taken off
би собула
I (feminine) would have taken off
би собул
you (masculine) would have taken off
би собула
you (feminine) would have taken off
би собул
he would have taken off
би собула
she would have taken off
би собуло
it would have taken off
би собуле
we would have taken off
би собуле
you all would have taken off
би собуле
they would have taken off
Past perfect tense
сум собул
I (masculine) have taken off
сум собула
I (feminine) have taken off
си собул
you (masculine) have taken off
си собула
you (feminine) have taken off
е собул
he has taken off
е собула
she has taken off
е собуло
it has taken off
сме собуле
we have taken off
сте собуле
you all have taken off
сум собуле
they have taken off
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
собуев
I was taking off
собуеше
you were taking off
собуеше
he/she/it was taking off
собуевме
we were taking off
собуевте
you all were taking off
собуеја
they were taking off
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев собул
I (masculine) had taken off
бев собула
I (feminine) had taken off
беше собул
you (masculine) had taken off
беше собула
you (feminine) had taken off
беше собул
he had taken off
беше собула
she had taken off
беше собуло
it had taken off
бевме собуле
we had taken off
бевте собуле
you all had taken off
беа собуле
they had taken off
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе собуев
I will have taken off
ќе собуеше
you will have taken off
ќе собуеше
he/she/it will have taken off
ќе собуевме
we will have taken off
ќе собуевте
you all will have taken off
ќе собуеја
they will have taken off
Past aorist tense
собув
I took off
собу
you took off
собу
he/she/it took off
собувме
we took off
собувте
you all took off
собуја
they took off
Imperative tense
-
собуј
you take off
-
-
собујте
you all take off
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум собуел
I (masculine) will take off
ќе сум собуела
I (feminine) will take off
ќе си собуел
you (masculine) will take off
ќе си собуела
you (feminine) will take off
ќе е собуел
he will take off
ќе е собуела
she will take off
ќе е собуело
it will take off
ќе сме собуеле
we will take off
ќе сте собуеле
you all will take off
ќе сум собуеле
they will take off
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
собуен
taking off
taking off
taking off
собуел
taking off
собуела
taking off
собуело
taking off
собуеле
taking off
собул
taken off
собула
taken off
собуло
taken off
собуле
taken off

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

сопне
trip
сопре
stop
сотре
wipe out
сошие
sew

Similar but longer

се обуе
put on shoes

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'take off':

None found.
Learning languages?