Скенира (to scan) conjugation

Macedonian
4 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
искенирам
I scan
искенираш
you scan
искенира
he/she/it scans
искенираме
we scan
искенирате
you all scan
искенираат
they scan
Future tense
ќе искенирам
I will scan
ќе искенираш
you will scan
ќе искенира
he/she/it will scan
ќе искенираме
we will scan
ќе искенирате
you all will scan
ќе искенираат
they will scan
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би искенирал
I (masculine) would have scanned
би искенирала
I (feminine) would have scanned
би искенирал
you (masculine) would have scanned
би искенирала
you (feminine) would have scanned
би искенирал
he would have scanned
би искенирала
she would have scanned
би искенирало
it would have scanned
би искенирале
we would have scanned
би искенирале
you all would have scanned
би искенирале
they would have scanned
Past perfect tense
сум искенирал
I (masculine) have scanned
сум искенирала
I (feminine) have scanned
си искенирал
you (masculine) have scanned
си искенирала
you (feminine) have scanned
е искенирал
he has scanned
е искенирала
she has scanned
е искенирало
it has scanned
сме искенирале
we have scanned
сте искенирале
you all have scanned
сум искенирале
they have scanned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
искенирав
I was scanning
искенираше
you were scanning
искенираше
he/she/it was scanning
искениравме
we were scanning
искениравте
you all were scanning
искенираа
they were scanning
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев искенирал
I (masculine) had scanned
бев искенирала
I (feminine) had scanned
беше искенирал
you (masculine) had scanned
беше искенирала
you (feminine) had scanned
беше искенирал
he had scanned
беше искенирала
she had scanned
беше искенирало
it had scanned
бевме искенирале
we had scanned
бевте искенирале
you all had scanned
беа искенирале
they had scanned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе искенирав
I will have scanned
ќе искенираше
you will have scanned
ќе искенираше
he/she/it will have scanned
ќе искениравме
we will have scanned
ќе искениравте
you all will have scanned
ќе искенираа
they will have scanned
Past aorist tense
искенирав
I scanned
искенира
you scanned
искенира
he/she/it scanned
искениравме
we scanned
искениравте
you all scanned
искенираа
they scanned
Imperative tense
-
искенирај
you scan
-
-
искенирајте
you all scan
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум искенирал
I (masculine) will scan
ќе сум искенирала
I (feminine) will scan
ќе си искенирал
you (masculine) will scan
ќе си искенирала
you (feminine) will scan
ќе е искенирал
he will scan
ќе е искенирала
she will scan
ќе е искенирало
it will scan
ќе сме искенирале
we will scan
ќе сте искенирале
you all will scan
ќе сум искенирале
they will scan
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
искениран
scanning
scanning
scanning
искенирал
scanning
искенирала
scanning
искенирало
scanning
искенирале
scanning
искенирал
scanned
искенирала
scanned
искенирало
scanned
искенирале
scanned

Examples of скенира

Example in MacedonianTranslation in English
Ова ќе те скенира.That's gonna scan you.
Акваскам е програмиран да ја скенира околината на секои 5 минути.The Aquascum is programmed to scan your tank... every five minutes?
Ја намаливме бројката на 4 станови Агентот Мич Гибсон ке ги скенира становите, штом ке го најде, ние влегувамеWe've narrowed it down to about four apartments on the second floor on this side, and Special Agent Mitch Gibson here will be using the cellular scanner to make the sweep.
МЕВ системот за наведување скенира за предавателот на живеалиштето.The MEV guidance system is scanning for the HAB transponder.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

тренира
train

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'scan':

None found.
Learning languages?