Разлути (to anger) conjugation

Macedonian
6 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
разлутам
I anger
разлутиш
you anger
разлути
he/she/it angers
разлутиме
we anger
разлутите
you all anger
разлутат
they anger
Future tense
ќе разлутам
I will anger
ќе разлутиш
you will anger
ќе разлути
he/she/it will anger
ќе разлутиме
we will anger
ќе разлутите
you all will anger
ќе разлутат
they will anger
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би разлутил
I (masculine) would have angered
би разлутила
I (feminine) would have angered
би разлутил
you (masculine) would have angered
би разлутила
you (feminine) would have angered
би разлутил
he would have angered
би разлутила
she would have angered
би разлутило
it would have angered
би разлутиле
we would have angered
би разлутиле
you all would have angered
би разлутиле
they would have angered
Past perfect tense
сум разлутил
I (masculine) have angered
сум разлутила
I (feminine) have angered
си разлутил
you (masculine) have angered
си разлутила
you (feminine) have angered
е разлутил
he has angered
е разлутила
she has angered
е разлутило
it has angered
сме разлутиле
we have angered
сте разлутиле
you all have angered
сум разлутиле
they have angered
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
разлутев
I was angering
разлутеше
you were angering
разлутеше
he/she/it was angering
разлутевме
we were angering
разлутевте
you all were angering
разлутеа
they were angering
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев разлутил
I (masculine) had angered
бев разлутила
I (feminine) had angered
беше разлутил
you (masculine) had angered
беше разлутила
you (feminine) had angered
беше разлутил
he had angered
беше разлутила
she had angered
беше разлутило
it had angered
бевме разлутиле
we had angered
бевте разлутиле
you all had angered
беа разлутиле
they had angered
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе разлутев
I will have angered
ќе разлутеше
you will have angered
ќе разлутеше
he/she/it will have angered
ќе разлутевме
we will have angered
ќе разлутевте
you all will have angered
ќе разлутеа
they will have angered
Past aorist tense
разлутив
I angered
разлути
you angered
разлути
he/she/it angered
разлутивме
we angered
разлутивте
you all angered
разлутија
they angered
Imperative tense
-
разлути
you anger
-
-
разлутете
you all anger
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум разлутел
I (masculine) will anger
ќе сум разлутела
I (feminine) will anger
ќе си разлутел
you (masculine) will anger
ќе си разлутела
you (feminine) will anger
ќе е разлутел
he will anger
ќе е разлутела
she will anger
ќе е разлутело
it will anger
ќе сме разлутеле
we will anger
ќе сте разлутеле
you all will anger
ќе сум разлутеле
they will anger
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
разлутен
angering
angering
angering
разлутел
angering
разлутела
angering
разлутело
angering
разлутеле
angering
разлутил
angered
разлутила
angered
разлутило
angered
разлутиле
angered

Examples of разлути

Example in MacedonianTranslation in English
Министерот за здравство во Индија, Гулам Наби Азад, ги разлути хомосексуалците и активистите за геј права со неговите коментари на конференцијата за ХИВ/СИДА во Њу Делхи.India's Health Minister, Ghulam Nabi Azad, angered the gay community and gay rights activists with his comments at a HIV/AIDS conference in New Delhi.
Една од нив, со наслов „Воен марш“, во која се раскажува за 100-тина војници кои маршираат, кои, влечејќи ги своите воени легитимации, започнуваат да ги пренесуваат искуствата од животот во војската, особено ги разлути властите, споредИшкањан.One of those, titled “Military March,” about 100 marching soldiers, who, dragging their military identification cards, begin to relay their experiences of their life in the army, has angered authorities the most, according to Ishkhanyan.
На 19ти jули 2011 година, претседателот на Панама, Рикардо Мартинели, ја разлути Твитер заедницата.On July 19, 2011, the President of Panama, Ricardo Martinelli, angered Twitter.
Полицијата конечно го ослободи Асиф по 18 часови притвор, но она што ја разлути онлајн заедницата беа изјавите на полицијата и начинот на кој тој беше ослободен.The police eventually released Asif after 18 hours of detention but what angered the online community is the statements of the police and the way he was released.
Случајот против 24 годишниот Парвез Камбакш, чијшто брат со неговото пишување ги разлути авганистанските владетели на војната, започна да го симболизира пад на Авганистан за ултраконзервативните погледи во религијата и индивидуалната слобода.The case against 24-year-old Parwez Kambakhsh, whose brother has angered Afghan warlords with his own writing, has come to symbolize Afghanistan's slide toward an ultraconservative view on religious and individual freedoms.
Што и да си направила за да ја разлутиш, мораш да престанеш.Whatever you have done to anger her, you'd be wise to stop now.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

разлади
cool
разложи
take apart

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

приклучи
attach
разбранува
cause to undulate
раздели
separate
раздразнува
irritate
разложува
break down
разљуби
do
размрда
bring something into a state
разоткрие
expose
расклопи
take apart
раскомотува
make someone feel comfortable

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'anger':

None found.
Learning languages?