Разгали (to spoil) conjugation

Macedonian
7 examples
This verb can also mean the following: pamper

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
разгалам
I spoil
разгалиш
you spoil
разгали
he/she/it spoils
разгалиме
we spoil
разгалите
you all spoil
разгалат
they spoil
Future tense
ќе разгалам
I will spoil
ќе разгалиш
you will spoil
ќе разгали
he/she/it will spoil
ќе разгалиме
we will spoil
ќе разгалите
you all will spoil
ќе разгалат
they will spoil
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би разгалил
I (masculine) would have spoiled
би разгалила
I (feminine) would have spoiled
би разгалил
you (masculine) would have spoiled
би разгалила
you (feminine) would have spoiled
би разгалил
he would have spoiled
би разгалила
she would have spoiled
би разгалило
it would have spoiled
би разгалиле
we would have spoiled
би разгалиле
you all would have spoiled
би разгалиле
they would have spoiled
Past perfect tense
сум разгалил
I (masculine) have spoiled
сум разгалила
I (feminine) have spoiled
си разгалил
you (masculine) have spoiled
си разгалила
you (feminine) have spoiled
е разгалил
he has spoiled
е разгалила
she has spoiled
е разгалило
it has spoiled
сме разгалиле
we have spoiled
сте разгалиле
you all have spoiled
сум разгалиле
they have spoiled
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
разгалев
I was spoiling
разгалеше
you were spoiling
разгалеше
he/she/it was spoiling
разгалевме
we were spoiling
разгалевте
you all were spoiling
разгалеа
they were spoiling
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев разгалил
I (masculine) had spoiled
бев разгалила
I (feminine) had spoiled
беше разгалил
you (masculine) had spoiled
беше разгалила
you (feminine) had spoiled
беше разгалил
he had spoiled
беше разгалила
she had spoiled
беше разгалило
it had spoiled
бевме разгалиле
we had spoiled
бевте разгалиле
you all had spoiled
беа разгалиле
they had spoiled
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе разгалев
I will have spoiled
ќе разгалеше
you will have spoiled
ќе разгалеше
he/she/it will have spoiled
ќе разгалевме
we will have spoiled
ќе разгалевте
you all will have spoiled
ќе разгалеа
they will have spoiled
Past aorist tense
разгалив
I spoiled
разгали
you spoiled
разгали
he/she/it spoiled
разгаливме
we spoiled
разгаливте
you all spoiled
разгалија
they spoiled
Imperative tense
-
разгали
you spoil
-
-
разгалете
you all spoil
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум разгалел
I (masculine) will spoil
ќе сум разгалела
I (feminine) will spoil
ќе си разгалел
you (masculine) will spoil
ќе си разгалела
you (feminine) will spoil
ќе е разгалел
he will spoil
ќе е разгалела
she will spoil
ќе е разгалело
it will spoil
ќе сме разгалеле
we will spoil
ќе сте разгалеле
you all will spoil
ќе сум разгалеле
they will spoil
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
разгален
spoiling
spoiling
spoiling
разгалел
spoiling
разгалела
spoiling
разгалело
spoiling
разгалеле
spoiling
разгалил
spoiled
разгалила
spoiled
разгалило
spoiled
разгалиле
spoiled

Examples of разгали

Example in MacedonianTranslation in English
Но ако одлучиш да го родиш... тогаш разгали го малиот во секоја прилика.but if you choose to have the baby... then spoil that kid... every chance you get.
Не!Дејв вели дека не сака да не разгали.Well, Dave says he doesn't wanna spoil us.
Па, секако дека ти ја разгали девојката. Прво ја испрати да заврши училиште.Well, you certainly spoiled that girl.
Сакам да ја разгалам својата сопруга.I want to spoil my wife.
Во нашето општество, за жал постои тенденција да им се кажува на родителите да не ги креваат децата, да не ги држат да не креваат бебиња кои плачат, од страв да не ги разгалат или да ги охрабрат да спијат навечер вие не ги кревате... што е токму спротивното од она што му е потребно на детето и овие деца можат да се вратат на спиење бидејќи се предаваат и нивниот мозок се исклучува како начин на одбрана против ранливоста од вистинското напуштање од нивните родители но нивните имплицитни мемории ќе бидат за свет кој не се грижи за нив.In our society, there is an unfortunate tendency... to tell parents not to pick up their kids, not to hold them... not to pick up babies who are crying for fear of spoiling them... or to encourage them to sleep through the night... you don't pick them up... which is just the opposite of what the child needs... and these children might go back to sleep because they give up... and their brains just shut down as a... way of defending against the vulnerability... of being abandoned really by their parents... but their implicit memories will be... that of the world that doesn't give a damn.
Во нашето општество, за жал постои тенденција да им се кажува на родителите да не ги креваат децата, да не ги држат да не креваат бебиња кои плачат, од страв да не ги разгалат или да ги охрабрат да спијат навечерIn our society, there is an unfortunate tendency to tell parents not to pick up their kids, not to hold them not to pick up babies who are crying for fear of spoiling them or to encourage them to sleep through the night
Вон Ројтембурх беше арогантен, нов човек, парите на татко му го направија и го разгалија.Van Ruytenburch was arrogant, a new man, his father's money had made him and spoiled him.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

разгази
flatten
разгори
flare up
раздели
separate

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'spoil':

None found.
Learning languages?