Праќа (to send) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
праќам
I send
праќаш
you send
праќа
he/she/it sends
праќаме
we send
праќате
you all send
праќаат
they send
Future tense
ќе праќам
I will send
ќе праќаш
you will send
ќе праќа
he/she/it will send
ќе праќаме
we will send
ќе праќате
you all will send
ќе праќаат
they will send
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би праќал
I (masculine) would have sent
би праќала
I (feminine) would have sent
би праќал
you (masculine) would have sent
би праќала
you (feminine) would have sent
би праќал
he would have sent
би праќала
she would have sent
би праќало
it would have sent
би праќале
we would have sent
би праќале
you all would have sent
би праќале
they would have sent
Past perfect tense
сум праќал
I (masculine) have sent
сум праќала
I (feminine) have sent
си праќал
you (masculine) have sent
си праќала
you (feminine) have sent
е праќал
he has sent
е праќала
she has sent
е праќало
it has sent
сме праќале
we have sent
сте праќале
you all have sent
сум праќале
they have sent
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
праќав
I was sending
праќаше
you were sending
праќаше
he/she/it was sending
праќавме
we were sending
праќавте
you all were sending
праќаа
they were sending
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев праќал
I (masculine) had sent
бев праќала
I (feminine) had sent
беше праќал
you (masculine) had sent
беше праќала
you (feminine) had sent
беше праќал
he had sent
беше праќала
she had sent
беше праќало
it had sent
бевме праќале
we had sent
бевте праќале
you all had sent
беа праќале
they had sent
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе праќав
I will have sent
ќе праќаше
you will have sent
ќе праќаше
he/she/it will have sent
ќе праќавме
we will have sent
ќе праќавте
you all will have sent
ќе праќаа
they will have sent
Past aorist tense
Imperative tense
-
праќај
you send
-
-
праќајте
you all send
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум праќал
I (masculine) will send
ќе сум праќала
I (feminine) will send
ќе си праќал
you (masculine) will send
ќе си праќала
you (feminine) will send
ќе е праќал
he will send
ќе е праќала
she will send
ќе е праќало
it will send
ќе сме праќале
we will send
ќе сте праќале
you all will send
ќе сум праќале
they will send
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
праќан
sending
праќајќи
sending
праќање
sending
праќал
sending
праќала
sending
праќало
sending
праќале
sending
sent
sent
sent
sent

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

враќа
give back
плаќа
pay
прави
make
прати
send
праша
ask
проба
try
прска
spray
пружа
extend
сфаќа
realize

Similar but longer

испраќа
send
повраќа
vomit
префаќа
transfer to someone
прифаќа
accept

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'send':

None found.
Learning languages?