Поранува (to be early) conjugation

Macedonian
This verb can also mean the following: come early

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
поранувам
I am early
порануваш
you are early
поранува
he/she/it is early
порануваме
we are early
поранувате
you all are early
порануваат
they are early
Future tense
ќе поранувам
I will be early
ќе порануваш
you will be early
ќе поранува
he/she/it will be early
ќе порануваме
we will be early
ќе поранувате
you all will be early
ќе порануваат
they will be early
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би поранувал
I (masculine) would have been early
би поранувала
I (feminine) would have been early
би поранувал
you (masculine) would have been early
би поранувала
you (feminine) would have been early
би поранувал
he would have been early
би поранувала
she would have been early
би поранувало
it would have been early
би поранувале
we would have been early
би поранувале
you all would have been early
би поранувале
they would have been early
Past perfect tense
сум поранувал
I (masculine) have been early
сум поранувала
I (feminine) have been early
си поранувал
you (masculine) have been early
си поранувала
you (feminine) have been early
е поранувал
he has been early
е поранувала
she has been early
е поранувало
it has been early
сме поранувале
we have been early
сте поранувале
you all have been early
сум поранувале
they have been early
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
поранував
I was being early
порануваше
you were being early
порануваше
he/she/it was being early
поранувавме
we were being early
поранувавте
you all were being early
порануваа
they were being early
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев поранувал
I (masculine) had been early
бев поранувала
I (feminine) had been early
беше поранувал
you (masculine) had been early
беше поранувала
you (feminine) had been early
беше поранувал
he had been early
беше поранувала
she had been early
беше поранувало
it had been early
бевме поранувале
we had been early
бевте поранувале
you all had been early
беа поранувале
they had been early
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе поранував
I will have been early
ќе порануваше
you will have been early
ќе порануваше
he/she/it will have been early
ќе поранувавме
we will have been early
ќе поранувавте
you all will have been early
ќе порануваа
they will have been early
Past aorist tense
Imperative tense
-
поранувај
you be early
-
-
поранувајте
you all be early
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум поранувал
I (masculine) will be early
ќе сум поранувала
I (feminine) will be early
ќе си поранувал
you (masculine) will be early
ќе си поранувала
you (feminine) will be early
ќе е поранувал
he will be early
ќе е поранувала
she will be early
ќе е поранувало
it will be early
ќе сме поранувале
we will be early
ќе сте поранувале
you all will be early
ќе сум поранувале
they will be early

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

поразува
defeat
порачува
order
поробува
enslave
поцрнува
blacken
починува
rest

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'be early':

None found.
Learning languages?