Подучува (to tutor) conjugation

Macedonian
3 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
подучувам
I tutor
подучуваш
you tutor
подучува
he/she/it tutors
подучуваме
we tutor
подучувате
you all tutor
подучуваат
they tutor
Future tense
ќе подучувам
I will tutor
ќе подучуваш
you will tutor
ќе подучува
he/she/it will tutor
ќе подучуваме
we will tutor
ќе подучувате
you all will tutor
ќе подучуваат
they will tutor
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би подучувал
I (masculine) would have tutored
би подучувала
I (feminine) would have tutored
би подучувал
you (masculine) would have tutored
би подучувала
you (feminine) would have tutored
би подучувал
he would have tutored
би подучувала
she would have tutored
би подучувало
it would have tutored
би подучувале
we would have tutored
би подучувале
you all would have tutored
би подучувале
they would have tutored
Past perfect tense
сум подучувал
I (masculine) have tutored
сум подучувала
I (feminine) have tutored
си подучувал
you (masculine) have tutored
си подучувала
you (feminine) have tutored
е подучувал
he has tutored
е подучувала
she has tutored
е подучувало
it has tutored
сме подучувале
we have tutored
сте подучувале
you all have tutored
сум подучувале
they have tutored
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
подучував
I was tutoring
подучуваше
you were tutoring
подучуваше
he/she/it was tutoring
подучувавме
we were tutoring
подучувавте
you all were tutoring
подучуваа
they were tutoring
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев подучувал
I (masculine) had tutored
бев подучувала
I (feminine) had tutored
беше подучувал
you (masculine) had tutored
беше подучувала
you (feminine) had tutored
беше подучувал
he had tutored
беше подучувала
she had tutored
беше подучувало
it had tutored
бевме подучувале
we had tutored
бевте подучувале
you all had tutored
беа подучувале
they had tutored
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе подучував
I will have tutored
ќе подучуваше
you will have tutored
ќе подучуваше
he/she/it will have tutored
ќе подучувавме
we will have tutored
ќе подучувавте
you all will have tutored
ќе подучуваа
they will have tutored
Past aorist tense
Imperative tense
-
подучувај
you tutor
-
-
подучувајте
you all tutor
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум подучувал
I (masculine) will tutor
ќе сум подучувала
I (feminine) will tutor
ќе си подучувал
you (masculine) will tutor
ќе си подучувала
you (feminine) will tutor
ќе е подучувал
he will tutor
ќе е подучувала
she will tutor
ќе е подучувало
it will tutor
ќе сме подучувале
we will tutor
ќе сте подучувале
you all will tutor
ќе сум подучувале
they will tutor
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
подучуван
tutoring
подучувајќи
tutoring
подучување
tutoring
подучувал
tutoring
подучувала
tutoring
подучувало
tutoring
подучувале
tutoring
tutored
tutored
tutored
tutored

Examples of подучува

Example in MacedonianTranslation in English
Јас ќе те подучувам,ако сакаш после часови.I'll tutor you, if you ever wanna get together after school or something.
Мир, Јуниор, ако ти треба помош, јас ќе те подучувам.- Chill, chill, chill, man. Damn. - Junior, if you need help, I'll tutor you.
Официјалниот училишен ден трае од 8 часот наутро, до 16 часот попладне, но учениците обично ги напуштаат училниците за да заминат во „хагвони“, приватни институции за подучување, каде продолжуваат со учењето до доцна навечер (и понекогаш дури и до раните утрински часови).The official school day runs from just 8am until 4pm, but students typically leave campus for "hagwons," private tutoring institutes, where they continue studying until late at night (and sometimes even into the morning hours).

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

покачува
increase
порачува
order

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'tutor':

None found.
Learning languages?