Плаќа (to pay) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
плаќам
I pay
плаќаш
you pay
плаќа
he/she/it pays
плаќаме
we pay
плаќате
you all pay
плаќаат
they pay
Future tense
ќе плаќам
I will pay
ќе плаќаш
you will pay
ќе плаќа
he/she/it will pay
ќе плаќаме
we will pay
ќе плаќате
you all will pay
ќе плаќаат
they will pay
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би плаќал
I (masculine) would have paid
би плаќала
I (feminine) would have paid
би плаќал
you (masculine) would have paid
би плаќала
you (feminine) would have paid
би плаќал
he would have paid
би плаќала
she would have paid
би плаќало
it would have paid
би плаќале
we would have paid
би плаќале
you all would have paid
би плаќале
they would have paid
Past perfect tense
сум плаќал
I (masculine) have paid
сум плаќала
I (feminine) have paid
си плаќал
you (masculine) have paid
си плаќала
you (feminine) have paid
е плаќал
he has paid
е плаќала
she has paid
е плаќало
it has paid
сме плаќале
we have paid
сте плаќале
you all have paid
сум плаќале
they have paid
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
плаќав
I was paying
плаќаше
you were paying
плаќаше
he/she/it was paying
плаќавме
we were paying
плаќавте
you all were paying
плаќаа
they were paying
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев плаќал
I (masculine) had paid
бев плаќала
I (feminine) had paid
беше плаќал
you (masculine) had paid
беше плаќала
you (feminine) had paid
беше плаќал
he had paid
беше плаќала
she had paid
беше плаќало
it had paid
бевме плаќале
we had paid
бевте плаќале
you all had paid
беа плаќале
they had paid
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе плаќав
I will have paid
ќе плаќаше
you will have paid
ќе плаќаше
he/she/it will have paid
ќе плаќавме
we will have paid
ќе плаќавте
you all will have paid
ќе плаќаа
they will have paid
Past aorist tense
Imperative tense
-
плаќај
you pay
-
-
плаќајте
you all pay
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум плаќал
I (masculine) will pay
ќе сум плаќала
I (feminine) will pay
ќе си плаќал
you (masculine) will pay
ќе си плаќала
you (feminine) will pay
ќе е плаќал
he will pay
ќе е плаќала
she will pay
ќе е плаќало
it will pay
ќе сме плаќале
we will pay
ќе сте плаќале
you all will pay
ќе сум плаќале
they will pay
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
плаќан
paying
плаќајќи
paying
плаќање
paying
плаќал
paying
плаќала
paying
плаќало
paying
плаќале
paying
paid
paid
paid
paid

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

враќа
give back
плати
pay
плаче
cry
плаши
scare
плива
swim
плука
spit
плута
float
праќа
send
сфаќа
realize

Similar but longer

отплаќа
pay off

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'pay':

None found.
Learning languages?