Одере (to skin) conjugation

Macedonian
21 examples
This verb can also mean the following: do, flay, injure

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
одерам
I skin
одереш
you skin
одере
he/she/it skins
одереме
we skin
одерете
you all skin
одерат
they skin
Future tense
ќе одерам
I will skin
ќе одереш
you will skin
ќе одере
he/she/it will skin
ќе одереме
we will skin
ќе одерете
you all will skin
ќе одерат
they will skin
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би одрал
I (masculine) would have skinned
би одрала
I (feminine) would have skinned
би одрал
you (masculine) would have skinned
би одрала
you (feminine) would have skinned
би одрал
he would have skinned
би одрала
she would have skinned
би одрало
it would have skinned
би одрале
we would have skinned
би одрале
you all would have skinned
би одрале
they would have skinned
Past perfect tense
сум одрал
I (masculine) have skinned
сум одрала
I (feminine) have skinned
си одрал
you (masculine) have skinned
си одрала
you (feminine) have skinned
е одрал
he has skinned
е одрала
she has skinned
е одрало
it has skinned
сме одрале
we have skinned
сте одрале
you all have skinned
сум одрале
they have skinned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
одерев
I was skinning
одереше
you were skinning
одереше
he/she/it was skinning
одеревме
we were skinning
одеревте
you all were skinning
одереа
they were skinning
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев одрал
I (masculine) had skinned
бев одрала
I (feminine) had skinned
беше одрал
you (masculine) had skinned
беше одрала
you (feminine) had skinned
беше одрал
he had skinned
беше одрала
she had skinned
беше одрало
it had skinned
бевме одрале
we had skinned
бевте одрале
you all had skinned
беа одрале
they had skinned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе одерев
I will have skinned
ќе одереше
you will have skinned
ќе одереше
he/she/it will have skinned
ќе одеревме
we will have skinned
ќе одеревте
you all will have skinned
ќе одереа
they will have skinned
Past aorist tense
одрав
I skinned
одра
you skinned
одра
he/she/it skinned
одравме
we skinned
одравте
you all skinned
одраа
they skinned
Imperative tense
-
одери
you skin
-
-
одерете
you all skin
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум одерел
I (masculine) will skin
ќе сум одерела
I (feminine) will skin
ќе си одерел
you (masculine) will skin
ќе си одерела
you (feminine) will skin
ќе е одерел
he will skin
ќе е одерела
she will skin
ќе е одерело
it will skin
ќе сме одереле
we will skin
ќе сте одереле
you all will skin
ќе сум одереле
they will skin
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
одран
skinning
skinning
skinning
одерел
skinning
одерела
skinning
одерело
skinning
одереле
skinning
одрал
skinned
одрала
skinned
одрало
skinned
одрале
skinned

Examples of одере

Example in MacedonianTranslation in English
За некој да одере човечко суштество?For someone to skin a human being?
Крил жив ќе те одере.Krill's going to skin you alive.
Се закануваше дека ќе го одере жив и ќе ги стави неговите органи во мојата храна за да не знам дека го јадам.He threatened to skin him alive and mix his innards up in my food so I wouldn't know I was eating him.
Кога она лудачка ќе дознае дека ги изгубивме, ќе не одере!Oh, when that crazy bird finds out we lost them again, she'll skin us. Horace, Jasper!
Ако пак ме мачите волку, ќе одерам еден од вас!Make me work this hard again, I'm gonna skin one of y'all!
Ако продолжиш и ме пратиш во пеколот, порано или подоцна, ќе се вратам и прво ќе го одерам Еван Хадсон.Funny how I'm the trustworthy one. You know you renege, send me to hell sooner or later I'm gonna climb out and skinning Evan Hudson will be the first thing that I do.
Ако ме прашаш мене... ...жив ќе ти ја одерам кожата.If you ask me.. ...I would rather skin you alive.
Жив ќе те одерам.I'll skin you alive.
Ми требаат 2 дена да направам, неколку потега и ќе го одерам Марони и неговите нелојални ѓубриња како зајаци.I need two days to make some moves, and I'll skin Maroni and those disloyal scum like rabbits.
Јас велам, да ги земеме тие мачки и да им ја одереме кожата.I say take those cats and skin them.
Јас велам, да ги земеме тие мачки и да им ја одереме кожата. Нивното крзно да го употребиме за да загрееме стотини премрзнати.So I say, "Take those cats, skin them."
Ајде да ги одереме живи.He can use the ham knife and skin them alive.
Јас не можам да ве научам како да одерете мачка, но можам да ви кажам како се стекнува пара од цигли и малтер.I can't teach you how to skin a cat but I can tell you a lot about the money in bricks and mortar.
Па јас велам, "Земете мачките и одерете им ја кожата."So I say, "Take those cats, skin them."
Тоа ги приморава домородците на борба за зачувување на својата позиција во хиерархијата. Јас не можам да ве научам како да одерете мачка, но можам да ви кажам како се стекнува пара од цигли и малтер.I can't teach you how to skin a cat... ...but I can tell you a lot about the money in bricks and mortar.
И онака тие зајаци ќе се одерат за да се припремат за јадење – што друго да правиме со крзното?These rabbits inevitably are skinned in preparation to be cooked - what else should we do with the fur?
Знаеш додека не ти ги одерат сите три слоја.Man has three layers of skin, it takes so little.
Жива ја одрав.I skinned her alive.
Како жива да ја одрале, Дин.Like it had been skinned alive, Dean.
Ги одрале нашите сонародници и го осакателе брат ми, вашиот принц.They skinned our countrymen and they mutilated my brother, your prince.
Герилците ги одрале?!The guerrillas skinned them?

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

ждере
gobble
одбие
reject
усере
screw up

Similar but longer

одбере
choose

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'skin':

None found.
Learning languages?