Огради (to fence) conjugation

Macedonian
11 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
оградам
I fence
оградиш
you fence
огради
he/she/it fences
оградиме
we fence
оградите
you all fence
оградат
they fence
Future tense
ќе оградам
I will fence
ќе оградиш
you will fence
ќе огради
he/she/it will fence
ќе оградиме
we will fence
ќе оградите
you all will fence
ќе оградат
they will fence
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би оградил
I (masculine) would have fenced
би оградила
I (feminine) would have fenced
би оградил
you (masculine) would have fenced
би оградила
you (feminine) would have fenced
би оградил
he would have fenced
би оградила
she would have fenced
би оградило
it would have fenced
би оградиле
we would have fenced
би оградиле
you all would have fenced
би оградиле
they would have fenced
Past perfect tense
сум оградил
I (masculine) have fenced
сум оградила
I (feminine) have fenced
си оградил
you (masculine) have fenced
си оградила
you (feminine) have fenced
е оградил
he has fenced
е оградила
she has fenced
е оградило
it has fenced
сме оградиле
we have fenced
сте оградиле
you all have fenced
сум оградиле
they have fenced
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
оградев
I was fencing
оградеше
you were fencing
оградеше
he/she/it was fencing
оградевме
we were fencing
оградевте
you all were fencing
оградеа
they were fencing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев оградил
I (masculine) had fenced
бев оградила
I (feminine) had fenced
беше оградил
you (masculine) had fenced
беше оградила
you (feminine) had fenced
беше оградил
he had fenced
беше оградила
she had fenced
беше оградило
it had fenced
бевме оградиле
we had fenced
бевте оградиле
you all had fenced
беа оградиле
they had fenced
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе оградев
I will have fenced
ќе оградеше
you will have fenced
ќе оградеше
he/she/it will have fenced
ќе оградевме
we will have fenced
ќе оградевте
you all will have fenced
ќе оградеа
they will have fenced
Past aorist tense
оградив
I fenced
огради
you fenced
огради
he/she/it fenced
оградивме
we fenced
оградивте
you all fenced
оградија
they fenced
Imperative tense
-
огради
you fence
-
-
оградете
you all fence
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум оградел
I (masculine) will fence
ќе сум оградела
I (feminine) will fence
ќе си оградел
you (masculine) will fence
ќе си оградела
you (feminine) will fence
ќе е оградел
he will fence
ќе е оградела
she will fence
ќе е оградело
it will fence
ќе сме ограделе
we will fence
ќе сте ограделе
you all will fence
ќе сум ограделе
they will fence
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
ограден
fencing
fencing
fencing
оградел
fencing
оградела
fencing
оградело
fencing
ограделе
fencing
оградил
fenced
оградила
fenced
оградило
fenced
оградиле
fenced

Examples of огради

Example in MacedonianTranslation in English
Плановите за заградување на грчко/турската граница #UNHCR: граничната контрола мора да е насочена кон заштитата на бегалците. Дигањето на огради ретко ги решава вистинските проблемиPlans 4 fence at Gr/Tur border#UNHCR:border control must be protection sensitive for refugees Raising fences rarely solves real problems
Луѓето ги ставаа нивните ознаки на маици, огради, на нивните домови и на облека.People left their marks on shirts, fences, their homes and clothing.
Едноставно си седиме на седиштата, ги гледаме украсените подвижни платформи како поминуваат или тивко одиме долж улицата опколена со полускриените огради под деликатниот поглед на полицајците, кои им се смеат љубезно на туристите кои дошле да ја видат Ница и најубавиот карневал во светот.We simply sit on the bleachers, watch the floats go by, or quietly walk along the road bound by half-hidden fences under the tender gaze of police officers, while smiling politely at tourists who have come to see Nice and the most beautiful Carnival in the world.
Нема огради, нема распореди.There's no fences, no schedules.
Национален парк е, не би требало да има огради.It's a national park. There's not supposed to be posted fences.
Да се оградиме од кај шумичката.We'd put them there, to fence us from the grove.
Ги подигна оградите?Raise those fences like I asked?
Нацртавме знаци за забрана и на оградите околу имотот.We painted barring runes on the perimeter fence.
Покрај тоа, оградите нема да се постават сами.Besides, fences won't put themselves up.
Не само оградите, портите, заедницава, туку и самите.Not just the fences, the gates, the community, but ourselves.
Полицијата го оградила целиот блок и тие ги заваруваат портите на фабриката.The police have fenced in the entire block and they're welding shut the factory gate.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

вгради
incorporate
ограби
rob

Similar but longer

догради
finish building

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'fence':

None found.
Learning languages?