Маскира (to mask) conjugation

Macedonian
11 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
маскирам
I mask
маскираш
you mask
маскира
he/she/it masks
маскираме
we mask
маскирате
you all mask
маскираат
they mask
Future tense
ќе маскирам
I will mask
ќе маскираш
you will mask
ќе маскира
he/she/it will mask
ќе маскираме
we will mask
ќе маскирате
you all will mask
ќе маскираат
they will mask
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би маскирал
I (masculine) would have masked
би маскирала
I (feminine) would have masked
би маскирал
you (masculine) would have masked
би маскирала
you (feminine) would have masked
би маскирал
he would have masked
би маскирала
she would have masked
би маскирало
it would have masked
би маскирале
we would have masked
би маскирале
you all would have masked
би маскирале
they would have masked
Past perfect tense
сум маскирал
I (masculine) have masked
сум маскирала
I (feminine) have masked
си маскирал
you (masculine) have masked
си маскирала
you (feminine) have masked
е маскирал
he has masked
е маскирала
she has masked
е маскирало
it has masked
сме маскирале
we have masked
сте маскирале
you all have masked
сум маскирале
they have masked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
маскирав
I was masking
маскираше
you were masking
маскираше
he/she/it was masking
маскиравме
we were masking
маскиравте
you all were masking
маскираа
they were masking
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев маскирал
I (masculine) had masked
бев маскирала
I (feminine) had masked
беше маскирал
you (masculine) had masked
беше маскирала
you (feminine) had masked
беше маскирал
he had masked
беше маскирала
she had masked
беше маскирало
it had masked
бевме маскирале
we had masked
бевте маскирале
you all had masked
беа маскирале
they had masked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе маскирав
I will have masked
ќе маскираше
you will have masked
ќе маскираше
he/she/it will have masked
ќе маскиравме
we will have masked
ќе маскиравте
you all will have masked
ќе маскираа
they will have masked
Past aorist tense
Imperative tense
-
маскирај
you mask
-
-
маскирајте
you all mask
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум маскирал
I (masculine) will mask
ќе сум маскирала
I (feminine) will mask
ќе си маскирал
you (masculine) will mask
ќе си маскирала
you (feminine) will mask
ќе е маскирал
he will mask
ќе е маскирала
she will mask
ќе е маскирало
it will mask
ќе сме маскирале
we will mask
ќе сте маскирале
you all will mask
ќе сум маскирале
they will mask
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
маскиран
masking
маскирајќи
masking
маскирање
masking
маскирал
masking
маскирала
masking
маскирало
masking
маскирале
masking
masked
masked
masked
masked

Examples of маскира

Example in MacedonianTranslation in English
А изгледот од долната облека ги маскира.And the looks of your underwear masks the chocolate stains. Hey, hey, hey, hang on, guys.
Дефинитивно не е толку забавно колку што ќе беше ако го легнев Ајзек на мојата маса... Ама ја маскира неговата смрт како резултат на војната меѓу ривали дилери на хероин.Definitely not as much fun as putting Isaak on my table... but it does mask his death as the resulting war between rival heroin dealers.
Ќе се маскирам!- a masks!
Дали си сигурен дека треба да се маскирам?Are you sure that I shouldn't wear a mask?
Ги маскирам моите вистински чувства со ентузијазам, па тоа не е важно.I'm masking my true feelings with enthusiasm, so dad doesn't feel so bad.
Затоа неколку од нас се најдоа и помислија, зошто да не. И ние ќе се маскираме.So a few of us cops, we get together… and we figure, what the heck, we'll mask up, too.
Само ги маскираме симптомитеAll we're doing here is just masking
Ние само ги маскираме симптомите. - Разбирам.All we're doing here is just masking the symptoms.
Тоа не е лесно да се маскираат желба.It's not easy to mask a desire.
Плус, сите ке се маскираат, што е многу реално.Plus, everyone's gonna be wearing masks, which is really weird.
Бидејќи маскираат се' освен очите.Because it masks everything but the eyes.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

маршира
march

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'mask':

None found.
Learning languages?