Клоца (to kick) conjugation

Macedonian
21 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
клоцам
I kick
клоцаш
you kick
клоца
he/she/it kicks
клоцаме
we kick
клоцате
you all kick
клоцаат
they kick
Future tense
ќе клоцам
I will kick
ќе клоцаш
you will kick
ќе клоца
he/she/it will kick
ќе клоцаме
we will kick
ќе клоцате
you all will kick
ќе клоцаат
they will kick
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би клоцал
I (masculine) would have kicked
би клоцала
I (feminine) would have kicked
би клоцал
you (masculine) would have kicked
би клоцала
you (feminine) would have kicked
би клоцал
he would have kicked
би клоцала
she would have kicked
би клоцало
it would have kicked
би клоцале
we would have kicked
би клоцале
you all would have kicked
би клоцале
they would have kicked
Past perfect tense
сум клоцал
I (masculine) have kicked
сум клоцала
I (feminine) have kicked
си клоцал
you (masculine) have kicked
си клоцала
you (feminine) have kicked
е клоцал
he has kicked
е клоцала
she has kicked
е клоцало
it has kicked
сме клоцале
we have kicked
сте клоцале
you all have kicked
сум клоцале
they have kicked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
клоцав
I was kicking
клоцаше
you were kicking
клоцаше
he/she/it was kicking
клоцавме
we were kicking
клоцавте
you all were kicking
клоцаа
they were kicking
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев клоцал
I (masculine) had kicked
бев клоцала
I (feminine) had kicked
беше клоцал
you (masculine) had kicked
беше клоцала
you (feminine) had kicked
беше клоцал
he had kicked
беше клоцала
she had kicked
беше клоцало
it had kicked
бевме клоцале
we had kicked
бевте клоцале
you all had kicked
беа клоцале
they had kicked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе клоцав
I will have kicked
ќе клоцаше
you will have kicked
ќе клоцаше
he/she/it will have kicked
ќе клоцавме
we will have kicked
ќе клоцавте
you all will have kicked
ќе клоцаа
they will have kicked
Past aorist tense
Imperative tense
-
клоцај
you kick
-
-
клоцајте
you all kick
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум клоцал
I (masculine) will kick
ќе сум клоцала
I (feminine) will kick
ќе си клоцал
you (masculine) will kick
ќе си клоцала
you (feminine) will kick
ќе е клоцал
he will kick
ќе е клоцала
she will kick
ќе е клоцало
it will kick
ќе сме клоцале
we will kick
ќе сте клоцале
you all will kick
ќе сум клоцале
they will kick
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
клоцан
kicking
клоцајќи
kicking
клоцање
kicking
клоцал
kicking
клоцала
kicking
клоцало
kicking
клоцале
kicking
kicked
kicked
kicked
kicked

Examples of клоца

Example in MacedonianTranslation in English
Едно видео кое протече во јавноста и во кое е прикажано учител кој ги удира, тепа и клоца своите ученици, предизвика Јужно Корејското општество повторно да врие заради старата тема во врска со телесното казнување на ученици.South Korean society is buzzing with the old issue of corporal punishment on student, as an elementary teacher smacking, beating and kicking his students got leaked into public.
И јас си добив клоца во газот.[Laughing] And I got my ass kicked.
Ме клоца.He's kicking.
Ќе побудалам и ќе им удрам клоца во задникот?I'd get so big and mad, I'd go crazy and kick someone's butt.
Страшно му удри клоца.That's some kick you got there.
Сега, на која страна клоцам!Now, which way am I kicking?
Потоа таа паѓа на земја. И ја клоцам.Then she falls to the ground, and then I kick her.
И ја клоцам.And I kick her.
Знаеш заштитен потег, кога го клоцам појачалото?You know that signature move when l kick that amp?
Кога се научи да возиш велосипед, како да клоцаш топка, се во својот живот?When you have learned how to ride a bike, how to kick a ball, is for all your life.
Зошто ти продолжи да го клоцаш него?Why'd you keep kicking him?
Од истата причина што ти продолжи да го клоцаш тој силеџија пред јас да те регрутирам.For the same reason that you kept kicking that bully before I recruited you.
Зошто го клоцате така?Now why you all kicking it like that?
Продолжија да ме клоцаат мене!They kept kicking me!
*И ако го клоцаат* *и грабнуваат*If they kicked him and grabbed him
-Не клоцај.Don't kick.
Клоцај, клоцај, клоцај!Kick, kick, kick, kick!
Не клоцај...Don't kick...
Не го клоцај мебелот.Don't kick the furniture.
На пример, веќе „истрошениот“ пример на англискиот идиом to kick the bucket, што буквално значи умирам, кинам конци, нема ништо заедничко ниту со клоцање, а ниту пак со кофа.For example, the well worn out example of the English idiom to kick the bucket, literally meaning 'to die,' has nothing to do with either kicking or with the bucket.
Ама заминеш со врескање и клоцање, никој, ни телото, ни министерите, ни јас,But you go kicking and screaming, and no one-- Not the caucus, not the ministers, not me--

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

клоцне
kick

Similar but longer

исклоца
kick multiple times

Random

здупи
screw over
качи
take to a higher level
кити
decorate
клечи
kneel
клокоти
gurgle
клоцне
kick
контролира
control
краде
steal
крека
croak
круниса
crown

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'kick':

None found.
Learning languages?