Капира (to understand) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
капирам
I understand
капираш
you understand
капира
he/she/it understands
капираме
we understand
капирате
you all understand
капираат
they understand
Future tense
ќе капирам
I will understand
ќе капираш
you will understand
ќе капира
he/she/it will understand
ќе капираме
we will understand
ќе капирате
you all will understand
ќе капираат
they will understand
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би капирал
I (masculine) would have understood
би капирала
I (feminine) would have understood
би капирал
you (masculine) would have understood
би капирала
you (feminine) would have understood
би капирал
he would have understood
би капирала
she would have understood
би капирало
it would have understood
би капирале
we would have understood
би капирале
you all would have understood
би капирале
they would have understood
Past perfect tense
сум капирал
I (masculine) have understood
сум капирала
I (feminine) have understood
си капирал
you (masculine) have understood
си капирала
you (feminine) have understood
е капирал
he has understood
е капирала
she has understood
е капирало
it has understood
сме капирале
we have understood
сте капирале
you all have understood
сум капирале
they have understood
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
капирав
I was understanding
капираше
you were understanding
капираше
he/she/it was understanding
капиравме
we were understanding
капиравте
you all were understanding
капираа
they were understanding
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев капирал
I (masculine) had understood
бев капирала
I (feminine) had understood
беше капирал
you (masculine) had understood
беше капирала
you (feminine) had understood
беше капирал
he had understood
беше капирала
she had understood
беше капирало
it had understood
бевме капирале
we had understood
бевте капирале
you all had understood
беа капирале
they had understood
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе капирав
I will have understood
ќе капираше
you will have understood
ќе капираше
he/she/it will have understood
ќе капиравме
we will have understood
ќе капиравте
you all will have understood
ќе капираа
they will have understood
Past aorist tense
Imperative tense
-
капирај
you understand
-
-
капирајте
you all understand
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум капирал
I (masculine) will understand
ќе сум капирала
I (feminine) will understand
ќе си капирал
you (masculine) will understand
ќе си капирала
you (feminine) will understand
ќе е капирал
he will understand
ќе е капирала
she will understand
ќе е капирало
it will understand
ќе сме капирале
we will understand
ќе сте капирале
you all will understand
ќе сум капирале
they will understand

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

допира
touch
запира
stop
котира
have a value
тапира
backcomb

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'understand':

None found.
Learning languages?