Извира (to originate) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
извирам
I originate
извираш
you originate
извира
he/she/it originates
извираме
we originate
извирате
you all originate
извираат
they originate
Future tense
ќе извирам
I will originate
ќе извираш
you will originate
ќе извира
he/she/it will originate
ќе извираме
we will originate
ќе извирате
you all will originate
ќе извираат
they will originate
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би извирал
I (masculine) would have originated
би извирала
I (feminine) would have originated
би извирал
you (masculine) would have originated
би извирала
you (feminine) would have originated
би извирал
he would have originated
би извирала
she would have originated
би извирало
it would have originated
би извирале
we would have originated
би извирале
you all would have originated
би извирале
they would have originated
Past perfect tense
сум извирал
I (masculine) have originated
сум извирала
I (feminine) have originated
си извирал
you (masculine) have originated
си извирала
you (feminine) have originated
е извирал
he has originated
е извирала
she has originated
е извирало
it has originated
сме извирале
we have originated
сте извирале
you all have originated
сум извирале
they have originated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
извирав
I was originating
извираше
you were originating
извираше
he/she/it was originating
извиравме
we were originating
извиравте
you all were originating
извираа
they were originating
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев извирал
I (masculine) had originated
бев извирала
I (feminine) had originated
беше извирал
you (masculine) had originated
беше извирала
you (feminine) had originated
беше извирал
he had originated
беше извирала
she had originated
беше извирало
it had originated
бевме извирале
we had originated
бевте извирале
you all had originated
беа извирале
they had originated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе извирав
I will have originated
ќе извираше
you will have originated
ќе извираше
he/she/it will have originated
ќе извиравме
we will have originated
ќе извиравте
you all will have originated
ќе извираа
they will have originated
Past aorist tense
Imperative tense
-
извирај
you originate
-
-
извирајте
you all originate
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум извирал
I (masculine) will originate
ќе сум извирала
I (feminine) will originate
ќе си извирал
you (masculine) will originate
ќе си извирала
you (feminine) will originate
ќе е извирал
he will originate
ќе е извирала
she will originate
ќе е извирало
it will originate
ќе сме извирале
we will originate
ќе сте извирале
you all will originate
ќе сум извирале
they will originate

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

избира
choose
изваја
sculpt
извика
exclaim
извини
excuse
изигра
play

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'originate':

None found.
Learning languages?