Закачува (to hang) conjugation

Macedonian
10 examples
This verb can also mean the following: attach

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
закачувам
I hang
закачуваш
you hang
закачува
he/she/it hangs
закачуваме
we hang
закачувате
you all hang
закачуваат
they hang
Future tense
ќе закачувам
I will hang
ќе закачуваш
you will hang
ќе закачува
he/she/it will hang
ќе закачуваме
we will hang
ќе закачувате
you all will hang
ќе закачуваат
they will hang
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би закачувал
I (masculine) would have hung
би закачувала
I (feminine) would have hung
би закачувал
you (masculine) would have hung
би закачувала
you (feminine) would have hung
би закачувал
he would have hung
би закачувала
she would have hung
би закачувало
it would have hung
би закачувале
we would have hung
би закачувале
you all would have hung
би закачувале
they would have hung
Past perfect tense
сум закачувал
I (masculine) have hung
сум закачувала
I (feminine) have hung
си закачувал
you (masculine) have hung
си закачувала
you (feminine) have hung
е закачувал
he has hung
е закачувала
she has hung
е закачувало
it has hung
сме закачувале
we have hung
сте закачувале
you all have hung
сум закачувале
they have hung
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
закачував
I was hanging
закачуваше
you were hanging
закачуваше
he/she/it was hanging
закачувавме
we were hanging
закачувавте
you all were hanging
закачуваа
they were hanging
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев закачувал
I (masculine) had hung
бев закачувала
I (feminine) had hung
беше закачувал
you (masculine) had hung
беше закачувала
you (feminine) had hung
беше закачувал
he had hung
беше закачувала
she had hung
беше закачувало
it had hung
бевме закачувале
we had hung
бевте закачувале
you all had hung
беа закачувале
they had hung
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе закачував
I will have hung
ќе закачуваше
you will have hung
ќе закачуваше
he/she/it will have hung
ќе закачувавме
we will have hung
ќе закачувавте
you all will have hung
ќе закачуваа
they will have hung
Past aorist tense
Imperative tense
-
закачувај
you hang
-
-
закачувајте
you all hang
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум закачувал
I (masculine) will hang
ќе сум закачувала
I (feminine) will hang
ќе си закачувал
you (masculine) will hang
ќе си закачувала
you (feminine) will hang
ќе е закачувал
he will hang
ќе е закачувала
she will hang
ќе е закачувало
it will hang
ќе сме закачувале
we will hang
ќе сте закачувале
you all will hang
ќе сум закачувале
they will hang
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
закачуван
hanging
закачувајќи
hanging
закачување
hanging
закачувал
hanging
закачувала
hanging
закачувало
hanging
закачувале
hanging
hung
hung
hung
hung

Examples of закачува

Example in MacedonianTranslation in English
Овде се закачува платно само кога ти и твојот цимер сакате да се дружите, разбираш?You only hang a sheet when you and your cellie want to get friendly, you know?
Толку му се допаѓа што ја закачува на ѕидот од спалната соба.He likes it so much he hangs it in your bedroom.
Јас гледам Барни се уште ги закачува ознаките таму горе.I see Barney still hanging the tags up there
Ја отвораш вратата и проаѓаш низ ходникот, ја закачуваш облеката во плакарот после скалите. ја закачуваш облеката во плакарот после скалите.You open the door and you walk across the foyer. You hang the dry cleaning in the closet across from the staircase. - Uh- - And you leave the Book on the table with the flowers.
Ја отвораш вратата и проаѓаш низ ходникот, ја закачуваш облеката во плакарот после скалите.You open the door and you walk across the foyer. You hang the dry cleaning in the closet across from the staircase. - Uh- - And you leave the Book on the table with the flowers.
Нешто продолжуваше да ги бутка, па престанавме да ги закачуваме.Something just kept knocking them down, so we stopped hanging them up.
Она што го закачуваат на вратите на големите фрижидери.The kind they hang in front of the doors of walk-in refrigerators.
Ги закачуваат на еден голем ѕид.Um, they hang them up on this big wall.
-Како да имаш од оние големите усти што се закачуваат на ѕидот и кога ќе поминеш покрај нив тие ти пеат "Води ме кај реката".What? They got a large-mouth bass now that you hang it on the wall. When you walk past it, it sings Take Me to the River.
И до стартот на месецот, египетските улици достигнуваат 180 степени, со малите деца натпреварувајќи се да имаат најубава улица во областа, со декорации и закачување на обоени знамиња.And by the start of the month, the Egyptian streets turn 180 degrees, with young children competing to have the most beautiful street in the area, with decorations and by hanging colored flags.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

закажува
arrange
закопува
bury
закупува
book
покачува
increase

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'hang':

None found.
Learning languages?