Усовршува (to perfect) conjugation

Macedonian
5 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
усовршувам
I perfect
усовршуваш
you perfect
усовршува
he/she/it perfects
усовршуваме
we perfect
усовршувате
you all perfect
усовршуваат
they perfect
Future tense
ќе усовршувам
I will perfect
ќе усовршуваш
you will perfect
ќе усовршува
he/she/it will perfect
ќе усовршуваме
we will perfect
ќе усовршувате
you all will perfect
ќе усовршуваат
they will perfect
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би усовршувал
I (masculine) would have perfected
би усовршувала
I (feminine) would have perfected
би усовршувал
you (masculine) would have perfected
би усовршувала
you (feminine) would have perfected
би усовршувал
he would have perfected
би усовршувала
she would have perfected
би усовршувало
it would have perfected
би усовршувале
we would have perfected
би усовршувале
you all would have perfected
би усовршувале
they would have perfected
Past perfect tense
сум усовршувал
I (masculine) have perfected
сум усовршувала
I (feminine) have perfected
си усовршувал
you (masculine) have perfected
си усовршувала
you (feminine) have perfected
е усовршувал
he has perfected
е усовршувала
she has perfected
е усовршувало
it has perfected
сме усовршувале
we have perfected
сте усовршувале
you all have perfected
сум усовршувале
they have perfected
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
усовршував
I was perfecting
усовршуваше
you were perfecting
усовршуваше
he/she/it was perfecting
усовршувавме
we were perfecting
усовршувавте
you all were perfecting
усовршуваа
they were perfecting
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев усовршувал
I (masculine) had perfected
бев усовршувала
I (feminine) had perfected
беше усовршувал
you (masculine) had perfected
беше усовршувала
you (feminine) had perfected
беше усовршувал
he had perfected
беше усовршувала
she had perfected
беше усовршувало
it had perfected
бевме усовршувале
we had perfected
бевте усовршувале
you all had perfected
беа усовршувале
they had perfected
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе усовршував
I will have perfected
ќе усовршуваше
you will have perfected
ќе усовршуваше
he/she/it will have perfected
ќе усовршувавме
we will have perfected
ќе усовршувавте
you all will have perfected
ќе усовршуваа
they will have perfected
Past aorist tense
Imperative tense
-
усовршувај
you perfect
-
-
усовршувајте
you all perfect
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум усовршувал
I (masculine) will perfect
ќе сум усовршувала
I (feminine) will perfect
ќе си усовршувал
you (masculine) will perfect
ќе си усовршувала
you (feminine) will perfect
ќе е усовршувал
he will perfect
ќе е усовршувала
she will perfect
ќе е усовршувало
it will perfect
ќе сме усовршувале
we will perfect
ќе сте усовршувале
you all will perfect
ќе сум усовршувале
they will perfect
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
усовршуван
perfecting
усовршувајќи
perfecting
усовршување
perfecting
усовршувал
perfecting
усовршувала
perfecting
усовршувало
perfecting
усовршувале
perfecting
perfected
perfected
perfected
perfected

Examples of усовршува

Example in MacedonianTranslation in English
-Сеуште го усовршувам.- Still perfecting it, yeah.
И го усовршуваме уште од времето на Мегор.And we have been perfecting it since the days of Maegor.
Сеуште го усовршуваме.- We're still perfecting it.
Сепак, треба време за усовршување на нова вештина.Hey, perfecting a new craft takes time.
Ќе го поминам остатокот од мојот живот по одење на гала претстави и усовршување на мојот поздрав со поклонување.I'd spend the rest of my life throwing galas and perfecting my curtsey.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'perfect':

None found.
Learning languages?