Усоврши (to perfect) conjugation

Macedonian
24 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
усовршам
I perfect
усовршиш
you perfect
усоврши
he/she/it perfects
усовршиме
we perfect
усовршите
you all perfect
усовршат
they perfect
Future tense
ќе усовршам
I will perfect
ќе усовршиш
you will perfect
ќе усоврши
he/she/it will perfect
ќе усовршиме
we will perfect
ќе усовршите
you all will perfect
ќе усовршат
they will perfect
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би усовршил
I (masculine) would have perfected
би усовршила
I (feminine) would have perfected
би усовршил
you (masculine) would have perfected
би усовршила
you (feminine) would have perfected
би усовршил
he would have perfected
би усовршила
she would have perfected
би усовршило
it would have perfected
би усовршиле
we would have perfected
би усовршиле
you all would have perfected
би усовршиле
they would have perfected
Past perfect tense
сум усовршил
I (masculine) have perfected
сум усовршила
I (feminine) have perfected
си усовршил
you (masculine) have perfected
си усовршила
you (feminine) have perfected
е усовршил
he has perfected
е усовршила
she has perfected
е усовршило
it has perfected
сме усовршиле
we have perfected
сте усовршиле
you all have perfected
сум усовршиле
they have perfected
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
усовршев
I was perfecting
усовршеше
you were perfecting
усовршеше
he/she/it was perfecting
усовршевме
we were perfecting
усовршевте
you all were perfecting
усовршеа
they were perfecting
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев усовршил
I (masculine) had perfected
бев усовршила
I (feminine) had perfected
беше усовршил
you (masculine) had perfected
беше усовршила
you (feminine) had perfected
беше усовршил
he had perfected
беше усовршила
she had perfected
беше усовршило
it had perfected
бевме усовршиле
we had perfected
бевте усовршиле
you all had perfected
беа усовршиле
they had perfected
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе усовршев
I will have perfected
ќе усовршеше
you will have perfected
ќе усовршеше
he/she/it will have perfected
ќе усовршевме
we will have perfected
ќе усовршевте
you all will have perfected
ќе усовршеа
they will have perfected
Past aorist tense
усовршив
I perfected
усоврши
you perfected
усоврши
he/she/it perfected
усовршивме
we perfected
усовршивте
you all perfected
усовршија
they perfected
Imperative tense
-
усоврши
you perfect
-
-
усовршете
you all perfect
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум усовршел
I (masculine) will perfect
ќе сум усовршела
I (feminine) will perfect
ќе си усовршел
you (masculine) will perfect
ќе си усовршела
you (feminine) will perfect
ќе е усовршел
he will perfect
ќе е усовршела
she will perfect
ќе е усовршело
it will perfect
ќе сме усовршеле
we will perfect
ќе сте усовршеле
you all will perfect
ќе сум усовршеле
they will perfect
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
усовршен
perfecting
perfecting
perfecting
усовршел
perfecting
усовршела
perfecting
усовршело
perfecting
усовршеле
perfecting
усовршил
perfected
усовршила
perfected
усовршило
perfected
усовршиле
perfected

Examples of усоврши

Example in MacedonianTranslation in English
Јас не сум ни една од тие работи, но јас сум совршеното оружје, и те ме усоврши.I am none of these things, but I am the perfect weapon, and you perfected me.
Тој може да ја усоврши формулата.He could perfect the formula.
Тој го усоврши вон Волфхаусеновиот рецепт за пиво.He perfected the von Wolfhausen beer recipe.
56 луѓе умреа за да се усоврши оваа дрога.56 people died to perfect this high.
Морам да ја усовршам кожата.I must perfect the skin.
Да си ги усовршам методите... 12... 10 години.Excuse me, Dr. Brazzleton, when do you think the ship will be operational? When I get my fabrication methods perfected... 12... ten years, ten years.
- Фреди, за ова "мамење", како што го нарекуваш, ми беа потребни години да го усовршам.- Freddy, this "scamming" thing as you put it, took me years to perfect.
Ќе ја усовршиш кожата.You'll perfect the skin.
Ама за да го усовршиш занаетот треба време.Hey, perfecting a new craft takes time.
Кога ќе ја усовршиме формулата,When we perfect the formula,
Да го заштитиме тоа што мора да биде заштитено... ...да го усовршиме тоа што може да биде усовршено... ...и да ја отстраниме практиката што треба да биде забранета.Let us preserve what must be preserved... ...perfect what can be perfected... ...and prune practices that ought to be prohibited.
Да го заштитиме тоа што мора да биде заштитено да го усовршиме тоа што може да биде усовршено и да ја отстраниме практиката што треба да биде забранета.Let us preserve what must be preserved... ...perfect what can be perfected... ...and prune practices that ought to be prohibited.
Бергова задача беше да го слуша предавањето и да утврди колку се блиску Хејсенбарг и Германците блиску да усовршат атомска бомба.Berg's task was to listen to the lecture and determine whether Heisenberg and the Germans were close to perfecting the atomic bomb.
Нешто што го усовршив изутринава.Little something I perfected early this morning.
Д-р Мајндбендер и јас избегавме со неговите истражувања кои јас ги усовршив и кои ти ќе ги искусиш од прва рака.And Dr. Mindbender and I escaped with his research, which I perfected and which you will now experience first-hand.
Само што усовршив Супер bушилка што пука киселина ...која може да пресече се!I have just perfected an acid-firing super-drill which can cut through anything.
Е сега ли, таман го усовршив моето суфле!Just when I've almost perfected my soufflé.
Ние ја усовршивме.We perfected it.
Го применив истиот маневар кој го усовршивме во Нова Гвинеја.I employed the selfsame maneuver we perfected in New Guinea.
традицијата на исцелители, шамани и други бајачи... кој го развија и усовршија уметноста на патување во сон. таканаречената луцидна состојба на сон... каде, со свесно контролирање на соништата, можете да откриете работи,... надвор од вашиот капацитет да приемате во будна состојба.The Blonde Bee, the Firefly, Praying Mantis-- ...lunatic macaroni munchkin with my googat-- ¢Ü¢Ü [ Classical] ...venerable tradition of sorcerers, shamans and othervisionaries... who have developed and perfected the art of dream travel, the so-called lucid dream state... where, by consciously controlling your dreams, you're able to discover things... beyond your capacity to apprehend in your awake state. ¢Ü¢Ü [Brass Band]
И најважно, поентата три: сега кога Јапонците ја усовршија синтетичката крв, која ги задоволува сите наши нутрициони потреби, нема потреба никој да се плаши од нас.Most importantly, point number three. Now that the Japanese... ...have perfected synthetic blood, which satisfies our needs... ...there is no reason for anyone to fear us.
- Но Д-р Волтер Фријман ја усовршил.- But it was Dr. Walter Freeman who perfected it.
Мислам да го претставам јазикот, но сеуште не сум го усовршил.I'm thinking about introducing the tongue, but I haven't perfected it yet.
Си се усовршила во кинењето хартија.You've perfected the art of tearing up papers.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'perfect':

None found.
Learning languages?