Тапетира (to wallpaper) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
тапетирам
I wallpaper
тапетираш
you wallpaper
тапетира
he/she/it wallpapers
тапетираме
we wallpaper
тапетирате
you all wallpaper
тапетираат
they wallpaper
Future tense
ќе тапетирам
I will wallpaper
ќе тапетираш
you will wallpaper
ќе тапетира
he/she/it will wallpaper
ќе тапетираме
we will wallpaper
ќе тапетирате
you all will wallpaper
ќе тапетираат
they will wallpaper
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би тапетирал
I (masculine) would have wallpapered
би тапетирала
I (feminine) would have wallpapered
би тапетирал
you (masculine) would have wallpapered
би тапетирала
you (feminine) would have wallpapered
би тапетирал
he would have wallpapered
би тапетирала
she would have wallpapered
би тапетирало
it would have wallpapered
би тапетирале
we would have wallpapered
би тапетирале
you all would have wallpapered
би тапетирале
they would have wallpapered
Past perfect tense
сум тапетирал
I (masculine) have wallpapered
сум тапетирала
I (feminine) have wallpapered
си тапетирал
you (masculine) have wallpapered
си тапетирала
you (feminine) have wallpapered
е тапетирал
he has wallpapered
е тапетирала
she has wallpapered
е тапетирало
it has wallpapered
сме тапетирале
we have wallpapered
сте тапетирале
you all have wallpapered
сум тапетирале
they have wallpapered
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
тапетирав
I was wallpapering
тапетираше
you were wallpapering
тапетираше
he/she/it was wallpapering
тапетиравме
we were wallpapering
тапетиравте
you all were wallpapering
тапетираа
they were wallpapering
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев тапетирал
I (masculine) had wallpapered
бев тапетирала
I (feminine) had wallpapered
беше тапетирал
you (masculine) had wallpapered
беше тапетирала
you (feminine) had wallpapered
беше тапетирал
he had wallpapered
беше тапетирала
she had wallpapered
беше тапетирало
it had wallpapered
бевме тапетирале
we had wallpapered
бевте тапетирале
you all had wallpapered
беа тапетирале
they had wallpapered
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе тапетирав
I will have wallpapered
ќе тапетираше
you will have wallpapered
ќе тапетираше
he/she/it will have wallpapered
ќе тапетиравме
we will have wallpapered
ќе тапетиравте
you all will have wallpapered
ќе тапетираа
they will have wallpapered
Past aorist tense
Imperative tense
-
тапетирај
you wallpaper
-
-
тапетирајте
you all wallpaper
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум тапетирал
I (masculine) will wallpaper
ќе сум тапетирала
I (feminine) will wallpaper
ќе си тапетирал
you (masculine) will wallpaper
ќе си тапетирала
you (feminine) will wallpaper
ќе е тапетирал
he will wallpaper
ќе е тапетирала
she will wallpaper
ќе е тапетирало
it will wallpaper
ќе сме тапетирале
we will wallpaper
ќе сте тапетирале
you all will wallpaper
ќе сум тапетирале
they will wallpaper
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
тапетиран
wallpapering
тапетирајќи
wallpapering
тапетирање
wallpapering
тапетирал
wallpapering
тапетирала
wallpapering
тапетирало
wallpapering
тапетирале
wallpapering
wallpapered
wallpapered
wallpapered
wallpapered

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'wallpaper':

None found.
Learning languages?