Ствара (to create) conjugation

Macedonian
5 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
стварам
I create
ствараш
you create
ствара
he/she/it creates
ствараме
we create
стварате
you all create
ствараат
they create
Future tense
ќе стварам
I will create
ќе ствараш
you will create
ќе ствара
he/she/it will create
ќе ствараме
we will create
ќе стварате
you all will create
ќе ствараат
they will create
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би стварал
I (masculine) would have created
би стварала
I (feminine) would have created
би стварал
you (masculine) would have created
би стварала
you (feminine) would have created
би стварал
he would have created
би стварала
she would have created
би стварало
it would have created
би стварале
we would have created
би стварале
you all would have created
би стварале
they would have created
Past perfect tense
сум стварал
I (masculine) have created
сум стварала
I (feminine) have created
си стварал
you (masculine) have created
си стварала
you (feminine) have created
е стварал
he has created
е стварала
she has created
е стварало
it has created
сме стварале
we have created
сте стварале
you all have created
сум стварале
they have created
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
стварав
I was creating
ствараше
you were creating
ствараше
he/she/it was creating
стваравме
we were creating
стваравте
you all were creating
ствараа
they were creating
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев стварал
I (masculine) had created
бев стварала
I (feminine) had created
беше стварал
you (masculine) had created
беше стварала
you (feminine) had created
беше стварал
he had created
беше стварала
she had created
беше стварало
it had created
бевме стварале
we had created
бевте стварале
you all had created
беа стварале
they had created
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе стварав
I will have created
ќе ствараше
you will have created
ќе ствараше
he/she/it will have created
ќе стваравме
we will have created
ќе стваравте
you all will have created
ќе ствараа
they will have created
Past aorist tense
Imperative tense
-
стварај
you create
-
-
стварајте
you all create
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум стварал
I (masculine) will create
ќе сум стварала
I (feminine) will create
ќе си стварал
you (masculine) will create
ќе си стварала
you (feminine) will create
ќе е стварал
he will create
ќе е стварала
she will create
ќе е стварало
it will create
ќе сме стварале
we will create
ќе сте стварале
you all will create
ќе сум стварале
they will create
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
стваран
creating
стварајќи
creating
стварање
creating
стварал
creating
стварала
creating
стварало
creating
стварале
creating
created
created
created
created

Examples of ствара

Example in MacedonianTranslation in English
Не гледање ТВ шоу не ствара убијци!No!Watchingtelevision shows doesn'tcreate psycho killers!
Ако го земе оној за кого е наменета, ствара длабоки емотивни пореметувања. Но ако го земе погрешна личност, ова се случува.If the right person takes it, it creates a deep emotional response, but if the wrong person takes it, this happens.
Васкуларното дување ствара мртовечки грчеви.The vascular flush creates cadaveric spasms.
Ние ствараме нова традиција секоја година.We create new traditions every year.
Мораме да им дадеме удел во стварање на Светскиот Поредок каков што мислам дека сите го посакуваме. Во реалноста, Обама не само што ја продолжува политиката на Буш, туку тој и радикално ја проширува.We've got to give them a stake in creating the kind of world order that I think all of us would like to see.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'create':

None found.
Learning languages?