Спроведе (to enforce) conjugation

Macedonian
14 examples
This verb can also mean the following: implement

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
спроведам
I enforce
спроведеш
you enforce
спроведе
he/she/it enforces
спроведеме
we enforce
спроведете
you all enforce
спроведат
they enforce
Future tense
ќе спроведам
I will enforce
ќе спроведеш
you will enforce
ќе спроведе
he/she/it will enforce
ќе спроведеме
we will enforce
ќе спроведете
you all will enforce
ќе спроведат
they will enforce
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би спровел
I (masculine) would have enforced
би спровела
I (feminine) would have enforced
би спровел
you (masculine) would have enforced
би спровела
you (feminine) would have enforced
би спровел
he would have enforced
би спровела
she would have enforced
би спровело
it would have enforced
би спровеле
we would have enforced
би спровеле
you all would have enforced
би спровеле
they would have enforced
Past perfect tense
сум спровел
I (masculine) have enforced
сум спровела
I (feminine) have enforced
си спровел
you (masculine) have enforced
си спровела
you (feminine) have enforced
е спровел
he has enforced
е спровела
she has enforced
е спровело
it has enforced
сме спровеле
we have enforced
сте спровеле
you all have enforced
сум спровеле
they have enforced
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
спроведев
I was enforcing
спроведеше
you were enforcing
спроведеше
he/she/it was enforcing
спроведевме
we were enforcing
спроведевте
you all were enforcing
спроведеа
they were enforcing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев спровел
I (masculine) had enforced
бев спровела
I (feminine) had enforced
беше спровел
you (masculine) had enforced
беше спровела
you (feminine) had enforced
беше спровел
he had enforced
беше спровела
she had enforced
беше спровело
it had enforced
бевме спровеле
we had enforced
бевте спровеле
you all had enforced
беа спровеле
they had enforced
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе спроведев
I will have enforced
ќе спроведеше
you will have enforced
ќе спроведеше
he/she/it will have enforced
ќе спроведевме
we will have enforced
ќе спроведевте
you all will have enforced
ќе спроведеа
they will have enforced
Past aorist tense
спроведов
I enforced
спроведе
you enforced
спроведе
he/she/it enforced
спроведовме
we enforced
спроведовте
you all enforced
спроведоа
they enforced
Imperative tense
-
спроведи
you enforce
-
-
спроведете
you all enforce
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум спроведел
I (masculine) will enforce
ќе сум спроведела
I (feminine) will enforce
ќе си спроведел
you (masculine) will enforce
ќе си спроведела
you (feminine) will enforce
ќе е спроведел
he will enforce
ќе е спроведела
she will enforce
ќе е спроведело
it will enforce
ќе сме спроведеле
we will enforce
ќе сте спроведеле
you all will enforce
ќе сум спроведеле
they will enforce
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
спроведен
enforcing
enforcing
enforcing
спроведел
enforcing
спроведела
enforcing
спроведело
enforcing
спроведеле
enforcing
спровел
enforced
спровела
enforced
спровело
enforced
спровеле
enforced

Examples of спроведе

Example in MacedonianTranslation in English
Изгледа дека во Јордан технологијата работи подобро за владата да го спроведе нејзиниот закон од 18 век отколку да тргне напред.In Jordan it seems that technology is working better for the government to enforce its 18th century laws rather than for the people to move forward.
Ама по некое време, гледајќи колку е тешко да се спроведе законот...But after a while, Seeing how it's harder and harder to enforce the law...
Ниту ропство ниту служба против своја волја, освен како казна за злосторство, кај кое поединец мора да биде правосилно осуден нема да постои во Соединетите Држави, ниту во земјите под нивна надлежност.“ Член втор: „Конгресот ќе има моќ да го спроведе овој амандман со прикладна легислатива.“Neither slavery nor involuntary servitude, except as a punishment for crime whereof the party shall have been duly convicted, shall exist within the United States, or any place subject to their jurisdiction.” – Section Two. – “Congress shall have power to enforce this amendment by appropriate legislation.”
Поентата е, ако мојата работа сум ја завршил добро, ембаргото за оружје практично би било невозможно да се спроведе. Што?The point is, if I've done my job right an arms embargo should be practically impossible to enforce.
Роберт Гибс од Белата Куќа, не може да објасни како ќе го спроведе ова на дело.Robert Gibbs had a hard time explaining how enforcement would work.
Не морам да ти дефинирам ќе бидам тука да ја спроведам.I don't have to define it. I'm gonna be here to enforce it. You're gonna be here?
Сепак, само сакав да ви кажам како маж на маж, дека како нов водач на Одделот за прохибиција во Атлантик Сити, планирам сериозно да ги сфатам моите должности и да ги спроведам законите најдобро што можам.Anyway, I just wanted to tell you, man-to-man, that as the new head of the Prohibition Enforcement in Atlantic City, I do intend to take my duties with the utmost seriousness and enforce the existing laws to the very best of my abilities.
Ама ако ги спроведеме законите за друга во другите делови на градот, агресивно, како ќе можат да кажат дека не сме администрација која го спроведува законот?But if we enforce the drug laws everywhere else in the city... aggressively... how can they say we're not a law and order administration?
И темските правила. Можеме да се согласиме само со тоа што сите можеме да го спроведеме.And team rules-- we can only go with what we can all enforce.
Дојдовме по наредна на гувернерот на Луизијана да ја спроведеме Извршната наредба 846. Да ги затвориме сите компании кои ги водат вампири.We're here by order of the Governor of Louisiana to enforce Executive Order 846... to close down all vampire-run businesses.
Бидејќи имаме правила на авионов, и ќе се спроведат.Because we have rules on this aircraft, and they're gonna be enforced.
Правилата ќе се спроведат.These rules will be enforced.
Сакам да го спроведат законот.I want the law enforced.
Глупаво е да се верува дека во еден таков град, џандарите би оделе во гетата само да го спроведат законот.It's foolish to believe that in such a city the cops would enter the slums just to enforce the law.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'enforce':

None found.
Learning languages?