Соблазни (to tempt) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
соблазнам
I tempt
соблазниш
you tempt
соблазни
he/she/it tempts
соблазниме
we tempt
соблазните
you all tempt
соблазнат
they tempt
Future tense
ќе соблазнам
I will tempt
ќе соблазниш
you will tempt
ќе соблазни
he/she/it will tempt
ќе соблазниме
we will tempt
ќе соблазните
you all will tempt
ќе соблазнат
they will tempt
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би соблазнил
I (masculine) would have tempted
би соблазнила
I (feminine) would have tempted
би соблазнил
you (masculine) would have tempted
би соблазнила
you (feminine) would have tempted
би соблазнил
he would have tempted
би соблазнила
she would have tempted
би соблазнило
it would have tempted
би соблазниле
we would have tempted
би соблазниле
you all would have tempted
би соблазниле
they would have tempted
Past perfect tense
сум соблазнил
I (masculine) have tempted
сум соблазнила
I (feminine) have tempted
си соблазнил
you (masculine) have tempted
си соблазнила
you (feminine) have tempted
е соблазнил
he has tempted
е соблазнила
she has tempted
е соблазнило
it has tempted
сме соблазниле
we have tempted
сте соблазниле
you all have tempted
сум соблазниле
they have tempted
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
соблазнев
I was tempting
соблазнеше
you were tempting
соблазнеше
he/she/it was tempting
соблазневме
we were tempting
соблазневте
you all were tempting
соблазнеа
they were tempting
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев соблазнил
I (masculine) had tempted
бев соблазнила
I (feminine) had tempted
беше соблазнил
you (masculine) had tempted
беше соблазнила
you (feminine) had tempted
беше соблазнил
he had tempted
беше соблазнила
she had tempted
беше соблазнило
it had tempted
бевме соблазниле
we had tempted
бевте соблазниле
you all had tempted
беа соблазниле
they had tempted
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе соблазнев
I will have tempted
ќе соблазнеше
you will have tempted
ќе соблазнеше
he/she/it will have tempted
ќе соблазневме
we will have tempted
ќе соблазневте
you all will have tempted
ќе соблазнеа
they will have tempted
Past aorist tense
соблазнив
I tempted
соблазни
you tempted
соблазни
he/she/it tempted
соблазнивме
we tempted
соблазнивте
you all tempted
соблазнија
they tempted
Imperative tense
-
соблазни
you tempt
-
-
соблазнете
you all tempt
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум соблазнел
I (masculine) will tempt
ќе сум соблазнела
I (feminine) will tempt
ќе си соблазнел
you (masculine) will tempt
ќе си соблазнела
you (feminine) will tempt
ќе е соблазнел
he will tempt
ќе е соблазнела
she will tempt
ќе е соблазнело
it will tempt
ќе сме соблазнеле
we will tempt
ќе сте соблазнеле
you all will tempt
ќе сум соблазнеле
they will tempt
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
соблазнет
tempting
tempting
tempting
соблазнел
tempting
соблазнела
tempting
соблазнело
tempting
соблазнеле
tempting
соблазнил
tempted
соблазнила
tempted
соблазнило
tempted
соблазниле
tempted

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'tempt':

None found.
Learning languages?