Снесе (to lay) conjugation

Macedonian
12 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
снесам
I lay
снесеш
you lay
снесе
he/she/it lays
снесеме
we lay
снесете
you all lay
снесат
they lay
Future tense
ќе снесам
I will lay
ќе снесеш
you will lay
ќе снесе
he/she/it will lay
ќе снесеме
we will lay
ќе снесете
you all will lay
ќе снесат
they will lay
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би снел
I (masculine) would have laid
би снела
I (feminine) would have laid
би снел
you (masculine) would have laid
би снела
you (feminine) would have laid
би снел
he would have laid
би снела
she would have laid
би снело
it would have laid
би снеле
we would have laid
би снеле
you all would have laid
би снеле
they would have laid
Past perfect tense
сум снел
I (masculine) have laid
сум снела
I (feminine) have laid
си снел
you (masculine) have laid
си снела
you (feminine) have laid
е снел
he has laid
е снела
she has laid
е снело
it has laid
сме снеле
we have laid
сте снеле
you all have laid
сум снеле
they have laid
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
снесев
I was laying
снесеше
you were laying
снесеше
he/she/it was laying
снесевме
we were laying
снесевте
you all were laying
снесеа
they were laying
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев снел
I (masculine) had laid
бев снела
I (feminine) had laid
беше снел
you (masculine) had laid
беше снела
you (feminine) had laid
беше снел
he had laid
беше снела
she had laid
беше снело
it had laid
бевме снеле
we had laid
бевте снеле
you all had laid
беа снеле
they had laid
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе снесев
I will have laid
ќе снесеше
you will have laid
ќе снесеше
he/she/it will have laid
ќе снесевме
we will have laid
ќе снесевте
you all will have laid
ќе снесеа
they will have laid
Past aorist tense
снесов
I laid
снесе
you laid
снесе
he/she/it laid
снесовме
we laid
снесовте
you all laid
снесоа
they laid
Imperative tense
-
снеси
you lay
-
-
снесете
you all lay
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум снесел
I (masculine) will lay
ќе сум снесела
I (feminine) will lay
ќе си снесел
you (masculine) will lay
ќе си снесела
you (feminine) will lay
ќе е снесел
he will lay
ќе е снесела
she will lay
ќе е снесело
it will lay
ќе сме снеселе
we will lay
ќе сте снеселе
you all will lay
ќе сум снеселе
they will lay
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
снесен
laying
laying
laying
снесел
laying
снесела
laying
снесело
laying
снеселе
laying
снел
laid
снела
laid
снело
laid
снеле
laid

Examples of снесе

Example in MacedonianTranslation in English
А мојата гуска ќе снесе златно јајце.Well, my goose is about to lay a golden egg.
Примерокот од крвта што ја пронајдов покажува дека суштеството... ќе снесе јајца, или веќе го има тоа направено.The blood I collected revealed that the creatυre is either aboυt to lay eggs... ...or already has.
Не снесува јајца ама еден ден ќе снесе.He doesn't lay eggs but will one day.
Мислиш дека Сем... може да се претвори во кокошка и да снесе јајце?You think Sam... could turn into a chicken and lay his own egg?
Ти ли го снесе?Did you lay it?
Јас не можам да снесам златно јајце.Egg, shmeg, I can't lay no egg.
Јас не можам да снесам јајце било каде.Oh, heh-heh, well, you see, I can't lay no egg just anywhere.
Или да си снесам мои?Or should I just lay my own?
Имаш само 5 минути да го снесеш тоа јајце, или...You got just five minutes to lay that egg or:
- Ги снесов на послужавникот пред една минута.- I laid them on the tray a minute ago.
Реков, снеси златно јајце! Патко.I said, lay an egg, duck.
Нашите Тинка и Фирга снеле јајца кај комшијата,Our Tinka and Pirga laid th'm in the neighbour's yard,

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

внесе
bring in
тресе
shake

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'lay':

None found.
Learning languages?