Снајде (to befall) conjugation

Macedonian
3 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
снајдам
I befall
снајдеш
you befall
снајде
he/she/it befalls
снајдеме
we befall
снајдете
you all befall
снајдат
they befall
Future tense
ќе снајдам
I will befall
ќе снајдеш
you will befall
ќе снајде
he/she/it will befall
ќе снајдеме
we will befall
ќе снајдете
you all will befall
ќе снајдат
they will befall
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би снашoл
I (masculine) would have befallen
би снашла
I (feminine) would have befallen
би снашoл
you (masculine) would have befallen
би снашла
you (feminine) would have befallen
би снашoл
he would have befallen
би снашла
she would have befallen
би снашло
it would have befallen
би снашле
we would have befallen
би снашле
you all would have befallen
би снашле
they would have befallen
Past perfect tense
сум снашoл
I (masculine) have befallen
сум снашла
I (feminine) have befallen
си снашoл
you (masculine) have befallen
си снашла
you (feminine) have befallen
е снашoл
he has befallen
е снашла
she has befallen
е снашло
it has befallen
сме снашле
we have befallen
сте снашле
you all have befallen
сум снашле
they have befallen
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
снајдев
I was befalling
снајдеше
you were befalling
снајдеше
he/she/it was befalling
снајдевме
we were befalling
снајдевте
you all were befalling
снајдеа
they were befalling
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев снашoл
I (masculine) had befallen
бев снашла
I (feminine) had befallen
беше снашoл
you (masculine) had befallen
беше снашла
you (feminine) had befallen
беше снашoл
he had befallen
беше снашла
she had befallen
беше снашло
it had befallen
бевме снашле
we had befallen
бевте снашле
you all had befallen
беа снашле
they had befallen
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе снајдев
I will have befallen
ќе снајдеше
you will have befallen
ќе снајдеше
he/she/it will have befallen
ќе снајдевме
we will have befallen
ќе снајдевте
you all will have befallen
ќе снајдеа
they will have befallen
Past aorist tense
снајдов
I befell
снајде
you befell
снајде
he/she/it befell
снајдовме
we befell
снајдовте
you all befell
снајдоа
they befell
Imperative tense
-
снајди
you befall
-
-
снајдете
you all befall
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум снајдел
I (masculine) will befall
ќе сум снајдела
I (feminine) will befall
ќе си снајдел
you (masculine) will befall
ќе си снајдела
you (feminine) will befall
ќе е снајдел
he will befall
ќе е снајдела
she will befall
ќе е снајдело
it will befall
ќе сме снајделе
we will befall
ќе сте снајделе
you all will befall
ќе сум снајделе
they will befall

Examples of снајде

Example in MacedonianTranslation in English
-Се што те снајде беше страшна трагедија.All that has befallen you - It was a terrible tragedy.
Ве уверувам дека никаква трагедија нема да ве снајде.I assure you, no tragedy will befall you.
Ако тој му се придружи на советот на Шогунот, знаеш дека катастрофа ќе го снајде народот! Дали грешам?If he joins the Shogun's council... you know disaster will befall the people!

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'befall':

None found.
Learning languages?