Се разжалости (to become sad) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
се разжалостам
I become sad
се разжалостиш
you become sad
се разжалости
he/she/it becomes sad
се разжалостиме
we become sad
се разжалостите
you all become sad
се разжалостат
they become sad
Future tense
ќе се разжалостам
I will become sad
ќе се разжалостиш
you will become sad
ќе се разжалости
he/she/it will become sad
ќе се разжалостиме
we will become sad
ќе се разжалостите
you all will become sad
ќе се разжалостат
they will become sad
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би се разжалостил
I (masculine) would have become sad
би се разжалостила
I (feminine) would have become sad
би се разжалостил
you (masculine) would have become sad
би се разжалостила
you (feminine) would have become sad
би се разжалостил
he would have become sad
би се разжалостила
she would have become sad
би се разжалостило
it would have become sad
би се разжалостиле
we would have become sad
би се разжалостиле
you all would have become sad
би се разжалостиле
they would have become sad
Past perfect tense
сум се разжалостил
I (masculine) have become sad
сум се разжалостила
I (feminine) have become sad
си се разжалостил
you (masculine) have become sad
си се разжалостила
you (feminine) have become sad
е се разжалостил
he has become sad
е се разжалостила
she has become sad
е се разжалостило
it has become sad
сме се разжалостиле
we have become sad
сте се разжалостиле
you all have become sad
сум се разжалостиле
they have become sad
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
се разжалостев
I was becoming sad
се разжалостеше
you were becoming sad
се разжалостеше
he/she/it was becoming sad
се разжалостевме
we were becoming sad
се разжалостевте
you all were becoming sad
се разжалостеа
they were becoming sad
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев се разжалостил
I (masculine) had become sad
бев се разжалостила
I (feminine) had become sad
беше се разжалостил
you (masculine) had become sad
беше се разжалостила
you (feminine) had become sad
беше се разжалостил
he had become sad
беше се разжалостила
she had become sad
беше се разжалостило
it had become sad
бевме се разжалостиле
we had become sad
бевте се разжалостиле
you all had become sad
беа се разжалостиле
they had become sad
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе се разжалостев
I will have become sad
ќе се разжалостеше
you will have become sad
ќе се разжалостеше
he/she/it will have become sad
ќе се разжалостевме
we will have become sad
ќе се разжалостевте
you all will have become sad
ќе се разжалостеа
they will have become sad
Past aorist tense
се разжалостив
I became sad
се разжалости
you became sad
се разжалости
he/she/it became sad
се разжалостивме
we became sad
се разжалостивте
you all became sad
се разжалостија
they became sad
Imperative tense
-
разжалости се
you become sad
-
-
разжалостете се
you all become sad
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум се разжалостел
I (masculine) will become sad
ќе сум се разжалостела
I (feminine) will become sad
ќе си се разжалостел
you (masculine) will become sad
ќе си се разжалостела
you (feminine) will become sad
ќе е се разжалостел
he will become sad
ќе е се разжалостела
she will become sad
ќе е се разжалостело
it will become sad
ќе сме се разжалостеле
we will become sad
ќе сте се разжалостеле
you all will become sad
ќе сум се разжалостеле
they will become sad
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
разжалостен
becoming sad
becoming sad
becoming sad
се разжалостел
becoming sad
се разжалостела
becoming sad
се разжалостело
becoming sad
се разжалостеле
becoming sad
се разжалостил
become sad
се разжалостила
become sad
се разжалостило
become sad
се разжалостиле
become sad

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'become sad':

None found.
Learning languages?