Се разбега (to run away) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
се разбегам
I run away
се разбегаш
you run away
се разбега
he/she/it runs away
се разбегаме
we run away
се разбегате
you all run away
се разбегаат
they run away
Future tense
ќе се разбегам
I will run away
ќе се разбегаш
you will run away
ќе се разбега
he/she/it will run away
ќе се разбегаме
we will run away
ќе се разбегате
you all will run away
ќе се разбегаат
they will run away
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би се разбегал
I (masculine) would have run away
би се разбегала
I (feminine) would have run away
би се разбегал
you (masculine) would have run away
би се разбегала
you (feminine) would have run away
би се разбегал
he would have run away
би се разбегала
she would have run away
би се разбегало
it would have run away
би се разбегале
we would have run away
би се разбегале
you all would have run away
би се разбегале
they would have run away
Past perfect tense
сум се разбегал
I (masculine) have run away
сум се разбегала
I (feminine) have run away
си се разбегал
you (masculine) have run away
си се разбегала
you (feminine) have run away
е се разбегал
he has run away
е се разбегала
she has run away
е се разбегало
it has run away
сме се разбегале
we have run away
сте се разбегале
you all have run away
сум се разбегале
they have run away
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
се разбегав
I was running away
се разбегаше
you were running away
се разбегаше
he/she/it was running away
се разбегавме
we were running away
се разбегавте
you all were running away
се разбегаа
they were running away
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев се разбегал
I (masculine) had run away
бев се разбегала
I (feminine) had run away
беше се разбегал
you (masculine) had run away
беше се разбегала
you (feminine) had run away
беше се разбегал
he had run away
беше се разбегала
she had run away
беше се разбегало
it had run away
бевме се разбегале
we had run away
бевте се разбегале
you all had run away
беа се разбегале
they had run away
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе се разбегав
I will have run away
ќе се разбегаше
you will have run away
ќе се разбегаше
he/she/it will have run away
ќе се разбегавме
we will have run away
ќе се разбегавте
you all will have run away
ќе се разбегаа
they will have run away
Past aorist tense
се разбегав
I ran away
се разбега
you ran away
се разбега
he/she/it ran away
се разбегавме
we ran away
се разбегавте
you all ran away
се разбегаа
they ran away
Imperative tense
-
разбегај се
you run away
-
-
разбегајте се
you all run away
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум се разбегал
I (masculine) will run away
ќе сум се разбегала
I (feminine) will run away
ќе си се разбегал
you (masculine) will run away
ќе си се разбегала
you (feminine) will run away
ќе е се разбегал
he will run away
ќе е се разбегала
she will run away
ќе е се разбегало
it will run away
ќе сме се разбегале
we will run away
ќе сте се разбегале
you all will run away
ќе сум се разбегале
they will run away

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'run away':

None found.
Learning languages?