Се гордее (to be proud) conjugation

Macedonian
16 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
се гордеам
I am proud
се гордееш
you are proud
се гордее
he/she/it is proud
се гордееме
we are proud
се гордеете
you all are proud
се гордеат
they are proud
Future tense
ќе се гордеам
I will be proud
ќе се гордееш
you will be proud
ќе се гордее
he/she/it will be proud
ќе се гордееме
we will be proud
ќе се гордеете
you all will be proud
ќе се гордеат
they will be proud
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би се гордеел
I (masculine) would have been proud
би се гордеела
I (feminine) would have been proud
би се гордеел
you (masculine) would have been proud
би се гордеела
you (feminine) would have been proud
би се гордеел
he would have been proud
би се гордеела
she would have been proud
би се гордеело
it would have been proud
би се гордееле
we would have been proud
би се гордееле
you all would have been proud
би се гордееле
they would have been proud
Past perfect tense
сум се гордеел
I (masculine) have been proud
сум се гордеела
I (feminine) have been proud
си се гордеел
you (masculine) have been proud
си се гордеела
you (feminine) have been proud
е се гордеел
he has been proud
е се гордеела
she has been proud
е се гордеело
it has been proud
сме се гордееле
we have been proud
сте се гордееле
you all have been proud
сум се гордееле
they have been proud
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
се гордеев
I was being proud
се гордееше
you were being proud
се гордееше
he/she/it was being proud
се гордеевме
we were being proud
се гордеевте
you all were being proud
се гордееја
they were being proud
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев се гордеел
I (masculine) had been proud
бев се гордеела
I (feminine) had been proud
беше се гордеел
you (masculine) had been proud
беше се гордеела
you (feminine) had been proud
беше се гордеел
he had been proud
беше се гордеела
she had been proud
беше се гордеело
it had been proud
бевме се гордееле
we had been proud
бевте се гордееле
you all had been proud
беа се гордееле
they had been proud
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе се гордеев
I will have been proud
ќе се гордееше
you will have been proud
ќе се гордееше
he/she/it will have been proud
ќе се гордеевме
we will have been proud
ќе се гордеевте
you all will have been proud
ќе се гордееја
they will have been proud
Past aorist tense
Imperative tense
-
гордеј се
you be proud
-
-
гордејте се
you all be proud
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум се гордеел
I (masculine) will be proud
ќе сум се гордеела
I (feminine) will be proud
ќе си се гордеел
you (masculine) will be proud
ќе си се гордеела
you (feminine) will be proud
ќе е се гордеел
he will be proud
ќе е се гордеела
she will be proud
ќе е се гордеело
it will be proud
ќе сме се гордееле
we will be proud
ќе сте се гордееле
you all will be proud
ќе сум се гордееле
they will be proud

Examples of се гордее

Example in MacedonianTranslation in English
И фустан во кој ќе се гордее.Yes, and a dress a Princess can be proud of.
Татко ти ќе се гордее со тебе.Your father will be proud of you.
Вашиот татко ќе се гордее со вас.Your fatherwill be proud ofyou.
Чичко ми Бен ќе се гордее.My Uncle Ben would be proud.
Јас... Јас се гордеам со вас.I am-- I am proud ofyou.
Јас се гордеам со вас. Јас... Јас се гордеам со вас.I am proud of you.
Така се гордеам со тебе.That I am proud of you.
Не сум горда на тоа што сум го направила, но се гордеам на она што постана ти.I am so sorry. I'm not proud of what I became, Clay, but I am proud of what you've become.
„ Ние во Доналдсон се гордееме со нашите врски со општеството“."We at Donaldson's are proud of our ties to the community.
" Ние во Доналдсон се гордееме со нашите врски со општеството"."We at Donaldson's are proud of our ties to the community.
Да, навистина може да ги поддржите луѓето од Газа доколку им се јавите на телефон и да им кажете колку се гордеете со нивната упорност, храброст и отпор против нехуманиот, варварски напад врз Газа.Yes, you can really support people at Gaza by calling them and telling them how much we are proud of their persistence, braveness and resistance against this inhuman barbarian strike on Gaza.
Македонскиот фолклор е толку богат што тие се гордеат со него и сакаат да го зачуваат.Macedonian folklore is so rich that they are proud of it and want to keep it.
Повеќето млади хомосексуалци кои се гордеат со својот идентитет сега јавно зборуваат и бараат модел за натпревар.Most gay youth who are proud of their identity are now speaking out and looking for gay role models to emulate.
Живеам со тетка ми и вујко ми, и се гордеат. ЕЈ вие!- I live with my aunt and uncle, they are proud.
Живеам со тетка ми и вујко ми, и се гордеат.- I live with my aunt and uncle, they are proud.
Ако гордеење со своето тело.. и јавањето наоколу гол по цел ден те прави дивјак, тогаш, вие пиете со таков дивјак.If being proud of your body and wanting to ride around naked all day makes you a savage, then, by God, you're drinking with a savage.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'be proud':

None found.
Learning languages?