Се глупира (to fool around) conjugation

Macedonian
6 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
се глупирам
I fool around
се глупираш
you fool around
се глупира
he/she/it fools around
се глупираме
we fool around
се глупирате
you all fool around
се глупираат
they fool around
Future tense
ќе се глупирам
I will fool around
ќе се глупираш
you will fool around
ќе се глупира
he/she/it will fool around
ќе се глупираме
we will fool around
ќе се глупирате
you all will fool around
ќе се глупираат
they will fool around
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би се глупирал
I (masculine) would have fooled around
би се глупирала
I (feminine) would have fooled around
би се глупирал
you (masculine) would have fooled around
би се глупирала
you (feminine) would have fooled around
би се глупирал
he would have fooled around
би се глупирала
she would have fooled around
би се глупирало
it would have fooled around
би се глупирале
we would have fooled around
би се глупирале
you all would have fooled around
би се глупирале
they would have fooled around
Past perfect tense
сум се глупирал
I (masculine) have fooled around
сум се глупирала
I (feminine) have fooled around
си се глупирал
you (masculine) have fooled around
си се глупирала
you (feminine) have fooled around
е се глупирал
he has fooled around
е се глупирала
she has fooled around
е се глупирало
it has fooled around
сме се глупирале
we have fooled around
сте се глупирале
you all have fooled around
сум се глупирале
they have fooled around
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
се глупирав
I was fooling around
се глупираше
you were fooling around
се глупираше
he/she/it was fooling around
се глупиравме
we were fooling around
се глупиравте
you all were fooling around
се глупираа
they were fooling around
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев се глупирал
I (masculine) had fooled around
бев се глупирала
I (feminine) had fooled around
беше се глупирал
you (masculine) had fooled around
беше се глупирала
you (feminine) had fooled around
беше се глупирал
he had fooled around
беше се глупирала
she had fooled around
беше се глупирало
it had fooled around
бевме се глупирале
we had fooled around
бевте се глупирале
you all had fooled around
беа се глупирале
they had fooled around
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе се глупирав
I will have fooled around
ќе се глупираше
you will have fooled around
ќе се глупираше
he/she/it will have fooled around
ќе се глупиравме
we will have fooled around
ќе се глупиравте
you all will have fooled around
ќе се глупираа
they will have fooled around
Past aorist tense
Imperative tense
-
глупирај се
you fool around
-
-
глупирајте се
you all fool around
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум се глупирал
I (masculine) will fool around
ќе сум се глупирала
I (feminine) will fool around
ќе си се глупирал
you (masculine) will fool around
ќе си се глупирала
you (feminine) will fool around
ќе е се глупирал
he will fool around
ќе е се глупирала
she will fool around
ќе е се глупирало
it will fool around
ќе сме се глупирале
we will fool around
ќе сте се глупирале
you all will fool around
ќе сум се глупирале
they will fool around

Examples of се глупира

Example in MacedonianTranslation in English
Знаеш дека сакам да се глупирам.You know that I like to fool around.
Види, Дејл, знам дека сакам да се глупирам на работа.Look, Dale, you know, I know that I like to fool around at work.
Се уозбилуваш кога се глупираш.You get serious when you fool around.
Ќе има и такви во домот што ќе сакаат да играат игри цела ноќ, или да се глупираат на интернет.-Have fun. Always gonna be some nimrod in the dorm who wants to play video games all night... ...or fool around on the Internet.
Две слабички мали деца се глупираа околу базенот, ме потонуваа под вода и голтнав малку вода.2 skinny little kids were fooling around in a pool dunking me, and I swallowed some water.
Тоа што ме виде овде беше глупирање.What you saw me doing was fooling around.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'fool around':

None found.
Learning languages?